• LIFE&STYLE

    Η Κάμαλα Χάρις εξώφυλλο στη Vogue – Οι φωτογραφίες που προκάλεσαν αντιδράσεις

    • NewsRoom

    Κάμαλα Χάρις, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ


    Στο εξώφυλλο του τεύχους Φεβρουαρίου της Vogue φιγουράρει η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, ωστόσο, οι φωτογραφίες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς φαίνεται ότι «άσπρισαν» το πρόσωπό της.

    Με δύο φωτογραφίες που ανάρτησε στο Twitter, το περιοδικό Vogue ανακοίνωσε ότι το νέο τεύχος θα εστιάζει στην Κάμαλα Χάρις, η οποία έγραψε ιστορία με τη νίκη της ως η πρώτη γυναίκα μιγάς αντιπρόεδρος της Αμερικής.

    Στην πρώτη εικόνα, η Χάρις ποζάρει μπροστά σε μια γυαλιστερή ροζ μεταξωτή κουρτίνα, φορώντας μαύρο κοστούμι και τα διάσημα sneakers της, η οποία όμως προκάλεσε την οργή των επικριτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έναν χρήστη να γράφει χαρακτηριστικά «το ξεπλυμένος χάος του εξωφύλλου».

    «Η Καμάλα Χάρις είναι τόσο ανοιχτόχρωμη όπως όλες οι έγχρωμες γυναίκες, αλλά η Vogue τα σκ@@@ με τον φωτισμό», σχολιάζει κάποιος άλλος.

    Από τα πυρά του κόσμου δεν ξέφυγε και η διευθύντρια της Vogue, Άννα Γουίντουρ, με τον συντάκτη των New York Time,  Γουατζαχάτ Άλι να γράφει ότι «η Γουίντουρ δεν πρέπει πραγματικά να έχει φίλους και συναδέλφους, μαύρους. Θα τραβήξω δωρεάν φωτογραφίες της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις χρησιμοποιώντας το κινητό μου και είμαι 100% σίγουρός ότι θα είναι καλύτερες από το εξώφυλλο της Vogue».

    Να σημειωθεί ότι μόλις πέρσι είχε δημιουργηθεί και πάλι ανάλογο θέμα, με την Άννα Γουίντουρ να απολογείται στα μέλη του προσωπικού της με επιστολή της, στην οποία έκανε λόγο για «λάθη» στη δημοσίευση φωτογραφιών και άρθρων που θεωρούνται ευαίσθητα για τις μειονότητες.

    «Η Vogue δεν βρήκε αρκετούς τρόπους για να ανεβάσει ή να δώσει χώρο στους μαύρους συντάκτες, συγγραφείς, φωτογράφους, σχεδιαστές και άλλους δημιουργούς. Έχουμε κάνει επίσης λάθη, δημοσιεύοντας εικόνες ή ιστορίες που ήταν οδυνηρές ή μισαλλόδοξες. Θέλω να αναλάβω την πλήρη ευθύνη γι’ αυτά τα λάθη», είχε γράψει τότε.

    Αρνείται η Vogue ότι «πείραξε» τις εικόνες

    Από την πλευρά της, η Vogue αρνήθηκε ότι έχει ασπρίσει το δέρμα της Κάμαλα Χάρις στην εν λόγω φωτογράφιση, αλλά η διαβεβαίωση δεν φαίνεται να έγινε δεκτή.

    «Η ίδια η φωτογραφία δεν είναι τόσο χάλια. Απλά απέχει πολύ από τα πρότυπα της Vogue. Δεν την σκέφτηκαν καθόλου. Όπως όταν τελειώνεις τις ασκήσεις για το σπίτι την ημέρα, λίγο πριν τον καθορισμένο χρόνο παράδοσης», έγραψε στο Twitter, η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας, Σάρλοτ Κλάιμερ.

    Το περιοδικό, πάντως, δεν έχει επιβεβαιώσει ποια από τις δύο φωτογραφίες θα χρησιμοποιήσει για το εξώφυλλο του ή εάν θα χρησιμοποιήσει και τις δύο. Κάθε εικόνα τραβήχτηκε από τον Τάιλερ Μίτσελ, ο οποίος ήταν 23 ετών όταν έγινε διάσημος για την φωτογράφηση της Μπιγιόνσε για την Vogue το 2018, με την οποία έγινε έξαλλη η Μελάνια Τραμπ.

    Σύμφωνα με την New York Post, η Κάμαλα Χάρις και η ομάδα της είχαν επιμεληθεί για τα ρούχα, τα μαλλιά και το μακιγιάζ της. Διάλεξε το δικό της casual μαύρο κοστούμι και ένα ζευγάρι Converse Chuck Taylor και ένα μπλε παντελόνι Michael Kors για την άλλη.

    Η εμφάνιση της Κάμαλα Χάρις στο εξώφυλλο της Vogue είναι πιθανό να προσελκύσει την προσοχή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε τον περασμένο μήνα πως η σύζυγός του, η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ δεν έχει κοσμήσει ούτε ένα εξώφυλλο περιοδικού τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο.

    Βέβαια, πλέον, του έχουν αφαιρεθεί όλοι οι λογαριασμοί από τα social media, όπου συνηθίζει να ξεσπά, ενώ έχει μεγαλύτερα προβλήματα στο κεφάλι του, με την πιθανή αποπομπή του, μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη.

    Να σημειωθεί πως η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα, εμφανίστηκε σε πολλά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένου του εξώφυλλο της Vogue, τον Δεκέμβριο του 2016.

    Διαβάστε επίσης:

    Ντόναλντ Τραμπ: Έτοιμοι οι Δημοκρατικοί για την διαδικασία αποπομπής και παραπομπής του

    Εμβολιάστηκε η Κάμαλα Χάρις

    Επιστρέφει το Sex and the City με νέα επεισόδια – Δείτε το πρώτο trailer



    ΣΧΟΛΙΑ