Food

Σπαγγέτι με μπρόκολο και κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

  • NewsRoom
Σπαγγέτι με μπρόκολο και κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Σπαγγέτι με μπρόκολο και κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη


Εύκολη συνταγή για σπαγγέτι με μπρόκολο και κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη.

Γρήγορη μακαρονάδα με light σάλτσα αλά κρεμ, κοτόπουλο και μανιτάρια!

Καλή απόλαυση!

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. μανιτάρια champignon
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2-3 κλ. θυμάρι
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 400 γρ. σπαγγέτι με μπρόκολο
  • 100 γρ. γραβιέρα, light

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Μεταφέρουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια.
  • Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, το αλάτι, το πιπέρι, και σοτάρουμε να πάρει ωραίο χρώμα για 3-4 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, και ψήνουμε περίπου για 8 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και κλείνουμε τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
  • Μεταφέρουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά να βράσει.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Μεταφέρουμε πίσω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφού σοτάρουμε τα μακαρόνια τα μεταφέρουμε στο τηγάνι, και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με θυμάρι και φρέσκο πιπέρι.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Pancakes σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Λαζάνια με κοτόπουλο και μπεσαμέλ από τον Άκη Πετρετζίκη



ΣΧΟΛΙΑ