• Food

    Ριγκατόνι Alfredo με κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Ριγκατόνι Alfredo με κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη

    Ριγκατόνι Alfredo με κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη


    Η διάσημη μακαρονάδα Alfredo σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή με ριγκατόνι και κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη.

    Η σάλτσα Alfredo φαίνεται να δημιουργήθηκε από τον Alfredo di Lelio ο οποίος προσπαθούσε να πείσει τη λεχώνα γυναίκα του να φάει και έφτιαξε αυτήν τη μακαρονάδα.

    Σε αυτή την εκδοχή φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ζυμαρικά Αlfredo με ριγκατόνι, κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος και παμεζάνα.

    Συστατικά

    • 500 γρ. ριγκατόνι
    • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
    • 50 γρ. βούτυρο
    • 1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
    • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Για το σερβίρισμα

    • παρμεζάνα, τριμμένη
    • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Τοποθετούμε παράλληλα ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
    • Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
    • Ρίχνουμε αλάτι και τα ριγκατόνι και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
    • Φοράμε γάντια, κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το μεταφέρουμε στο τηγάνι.
    • Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο, και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
    • Προσθέτουμε το θυμάρι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο -ή το λιώνουμε με έναν πολτοποιητή- το ρίχνουμε και αυτό, και ανακατεύουμε.
    • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν με μια βαθιά κουτάλα για να την αραιώσουμε.
    • Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Σουρώνουμε τα ριγκατόνι και τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα χωρίς να την αποσύρουμε από τη φωτιά.
    • Προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος και το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
    • Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε για ακόμα 1-2 λεπτά στην άκρη.
    • Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.
    • Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι, και σερβίρουμε.

    Δείτε βίντεο με τη συνταγή

    Διαβάστε επίσης:

    Πατατόσουπα με κάστανα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Μηλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Εύκολη χορτόπιτα με φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ