• Food

    Υπέροχο σπιτικό λιμοντσέλο

    • NewsRoom
    λιμοντσέλο


    Υλικά:

    8 λεμόνια ακέρωτα
    1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα 95%
    700γρ. ζάχαρη
    1600ml νερό

    Εκτέλεση:

    Αφαιρούμε τις φλούδες από τα λεμόνια με τον πατατοκαθαριστή. Προσέχουμε όμως να αφαιρέσουμε μόνο το κίτρινο, όχι το άσπρο.

    Βάζουμε τις φλούδες σε μεγάλο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και προσθέτουμε το οινόπνευμα. Αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για 1 εβδομάδα.

    Στη συνέχεια, το σουρώνουμε. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μία κατσαρόλα να βράσουν η ζάχαρη και το νερό και να «δέσει».

    Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το προσθέτουμε στις φλούδες με το οινόπνευμα. Αφήνουμε για 2-3 ημέρες ακόμα, και μετά γεμίζουμε γυάλινα χοντρά μπουκάλια. Τα φυλάμε στην κατάψυξη.

    Πηγή: http://www.tasty-day.gr/



    ΣΧΟΛΙΑ