• Food

    Λιγκουίνι με καλαμαράκια από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Λιγκουίνι με καλαμαράκια

    Λιγκουίνι με καλαμαράκια


    Μία εύκολη και νηστίσιμη συνταγή για λιγκουίνι με καλαμαράκια

    Την πιο νόστιμη συνταγή για λιγκουίνι με καλαμαράκια μάς έχει ετοιμάσει ο Άκης Πετρετζίκης.

    Συστατικά

    • 50 γρ. ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι
    • 2 σκ. σκόρδο
    • 1 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
    • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 120 γρ. κρασί κόκκινο
    • 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 500 γρ. καλαμαράκια
    • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
    • 500 γρ. λιγκουίνι
    • 100 γρ. ντοματίνια

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.
    • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
    • Προσθέτουμε τα φύλλα του δεντρολίβανου, τον πελτέ ντομάτας, και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
    • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι και πιπέρι.
    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
    • Κόβουμε τα καλαμαράκια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
    • Βράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
    • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
    • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
    • Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
    • Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.
    • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
    • Κόβουμε τα ντοματίνια στα 4 και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
    • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
    • Σερβίρουμε γαρνίροντάς με φύλλα δεντρολίβανου.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπακαλιάρος ψητός με λαχανικά από τον Άκη Πετρετζίκη

    Σπαγγέτι Alfredo από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ