• Food

    Οικογενειακό croque monsieur από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Οικογενειακό croque monsieur από τον Άκη Πετρετζίκη

    Οικογενειακό croque monsieur από τον Άκη Πετρετζίκη


    Λαχταριστό croque monsieur για όλη την οικογένεια από τον Άκη Πετρετζίκη

    Η τέλεια πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

    Φτιάξτε ένα οικογενειακό croque monsieur με τυριά, μπείκον και ζαμπόν, και απολαύστε το στο σχολείο, στο γραφείο ή στο σπίτι.

    Συστατικά

    • 16 φέτες ψωμί για τοστ
    • 200 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
    • 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
    • 200 γρ. ζαμπόν
    • 500 γρ. μπεσαμέλ
    • 3 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
    • Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κυβάκια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
    • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
    • Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού σε ένα ξύλο κοπής και τις πατάμε μία μία καλά με έναν πλάστη, ώστε να γίνουν πιο λεπτές και λίγο πιο μεγάλες.
    • Κόβουμε τις μισές φέτες στη μέση για να χωρέσουν καλύτερα στη φόρμα.
    • Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
    • Τοποθετούμε τα ⅔ του ψωμιού περιμετρικά στη βάση, τα πλαϊνά και το κέντρο της φόρμας, μέχρι να την καλύψουμε ολόκληρη, ακουμπώντας τη μία φέτα πάνω στην άλλη.
    • Ρίχνουμε 100 γρ. μοτσαρέλα, το μισό ζαμπόν, 5-6 κ.σ. μπεσαμέλ, το μισό μπέικον και 1 κ.σ. θυμάρι.
    • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία βάζοντας άλλη μια στρώση από τα ίδια υλικά χωρίς το ψωμί. (Αν χρειαστεί κόβουμε τις φέτες ζαμπόν στη μέση.)
    • Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
    • Πασπαλίζουμε με 50 γρ. μοτσαρέλα και ½ κ.σ. θυμάρι.
    • Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά.
    • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
    • Αλείφουμε με ένα πινέλο την υπόλοιπη μπεσαμέλ γύρω γύρω, και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και το υπόλοιπο θυμάρι.
    • Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 250°C, μεταφέρουμε μέσα το ταψί και ψήνουμε για ακόμα 5-10 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο κόκκινο χρώμα.
    • Αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

    Δείτε βίντεο με τη συνταγή

    Διαβάστε επίσης:

    4+1 υγιεινές και γρήγορες συνταγές για το σχολείο από τον Άκη Πετρετζίκη

    Εύκολο σουφλέ με σπανάκι από τον Άκη Πετρετζίκη

    Καγιανάς με ξινομυζήθρα από τον Άκη Πετρετζίκη

    ──────────────────                           

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ