• Food

    Η τέλεια συνταγή για ζουμερό cheeseburger – Ιδανικό για το τραπέζι της Πέμπτης

    συνταγή

    Cheeseburger ζουμερό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gr


    Ποιος λέει όχι στη συνταγή για ένα πεντανόστιμο cheeseburger με ζουμερό μπιφτέκι;

    Μία λαχταριστή συνταγή μας ετοιμάζει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που μας δείχνει τον τέλειο τρόπο να ετοιμάσουμε ζουμερά cheeseburger για το τραπέζι της Πέμπτης. Προσοχή στο ψήσιμο, μην παραστεγνώσετε το μπιφτέκι. Τα ζουμάκια του ποτίζουν το ψωμί του burger και είναι το κάτι άλλο!

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    4 ψωμάκια για hamburger
    4 φετες τυρί τσένταρ
    4 φέτες ψημένο μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος ή τοστιέρα

    Για τα μπιφτέκια

    400 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 φορά περασμένος στη μηχανή του κιμά
    μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 κ.γλ. σάλτσα Worcestershire (προαιρετικά)
    2 κ.σ. κέτσαπ
    λίγες σταγόνες ξύδι
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για το γαρνίρισμα

    φέτες κρεμμυδιού σοταρισμένο ή ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι
    φύλλα μαρουλιού
    φέτες ντομάτας

    Εκτέλεση

    Για το ζουμερό cheeseburger βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια για burger και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε σε 4 μέρη και φτιάχνουμε 4 μπιφτέκια για το cheeseburger.

    Βάζουμε τα μπιφτέκια σε σχάρα και από κάτω βάζουμε ταψάκι.

    Τοποθετούμε στην πάνω σχάρα του φούρνου, κοντά στο γκριλ.

    Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 5′-7′ κάθε πλευρά, ανάλογα πως το θέλουμε ψημένο. Όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο πολύ τα στεγνώνουμε. Το ιδανικό ψήσιμο είναι όταν τα ζουμιά του μπιφτεκιού είναι διάφανα.

    Βάζουμε στο κάθε μπιφτέκι από μια φέτα τυρί.

    Ψήνουμε για 1′ στο γκριλ, ώσπου να αρχίσει να λιώνει το τυρί.

    Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε όποια γαρνιτούρα θέλουμε ή και όλες μαζί και βάζουμε επάνω τα ψημένα μπιφτέκια με το λιωμένο τυρί.

    Αν θέλετε μπορείτε να ψήσετε για 2′ και τα ψωμάκια στο γκριλ ή στην τοστιέρα.

    Πηγή: argiro.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Μία δροσερή και υγιεινή συνταγή από τον Άκη: Σαλάτα με σολομό και αβοκάντο

    Τα ζυμαρικά που θα σας ξετρελάνουν: Παπαρδέλες με πέστο καρότου

    Muffins με ελιές και αλεύρι ολικής άλεσης: Ένα ελαφρύ και γευστικό σνακ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ