• Food

    Η συνταγή του Άκη για να γλείφετε τα δάχτυλά σας: Λαζάνια με λαχανικά

    Η συνταγή του Άκη για να γλείφετε τα δάχτυλά σας: Λαζάνια με λαχανικά

    Λαζάνια με λαχανικά από τον Άκη Πετρετζίκη, πηγή: akispetretzikis.com


    Μία φανταστική συνταγή δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

    Μία λαχταριστή συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, που ετοιμάζει λαζάνια με λαχανικά. Ένα πιάτο που θα μας κάνει να γλείφουμε τα δάχτυλά μας.

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    2 μελιτζάνες, φλάσκες
    3 κολοκυθάκια
    500 γρ. σπανάκι
    80-100 γρ. ελαιόλαδο
    2,2 κιλά ντομάτες
    1 σκ. σκόρδο
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια
    21 λαζάνια, φύλλα
    300 γρ. φέτα
    200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
    1/2 ματσάκι άνηθο
    1/2 ματσάκι δυόσμο
    3 κ.σ. θυμάρι
    3 κ.σ. ρίγανη
    αλάτι
    πιπέρι

    Για το σερβίρισμα

    φύλλα δυόσμου
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    πιπέρι

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

    Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.

    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες 0,5 εκ. και τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, ρίγανη και τις ανακατεύουμε.

    Τις στρώνουμε στο τηγάνι σε δόσεις. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και τις αφήνουμε στην άκρη σε ένα μεγάλο μπολ.

    Βάζουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά.

    Κόβουμε το κολοκύθια σε λεπτές φέτες 0,5 εκ. και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, ρίγανη και τα ανακατεύουμε.

    Τα στρώνουμε στο τηγάνι, ψήνουμε για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αφήνουμε στην άκρη στο μπολ με τις μελιτζάνες.

    Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες 0,5 εκ., προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις βάζουμε στο ίδιο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά.

    Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

    Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.

    Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του.

    Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ

    Πηγή: akispetretzikis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Μία καλοκαιρινή συνταγή με θαλασσινή νοστιμιά: Χταπόδι με λαδερά λαχανικά

    Οσπριάδα: H πανεύκολη συνταγή του Άκη για ένα θρεπτικό πιάτο

    Η συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι: Σουφλέ μελιτζάνας με κιμά

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ