• Food

    Η διαφορετική συνταγή για κοτόπουλο που θα σας ενθουσιάσει: Γεμιστό στήθος με σπανάκι και τυρί κρέμα

    Η διαφορετική συνταγή για κοτόπουλο που θα σας ενθουσιάσει: Γεμιστό στήθος με σπανάκι και τυρί κρέμα

    Γεμιστό στήθος κοτόπουλου με σπανάκι και τυρί από τον Άκη Πετρετζίκη, πηγή: akispetretzikis.com


    Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που θα απογειώσει το λιγότερο γευστικό στήθος κοτόπουλου

    Μία τέλεια και εναλλακτική συνταγή με βασικό υλικό το στήθος κοτόπουλου μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, που το ετοιμάζει γεμιστό με σπανάκι και τυρί. Ένα πιάτο θρεπτικό, αλλά και χορταστικό, που θα αλλάξει μία για πάντα την άποψη που είχατε για το στήθος κοτόπουλου.

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    500 γρ. στήθος κοτόπουλου
    50 γρ. ελαιόλαδο
    1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
    αλάτι
    πιπέρι
    1/4 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
    1/4 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
    150 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα
    1 σκ. σκόρδο
    1 φρέσκο κρεμμυδάκι
    2 κ.σ. άνηθο
    100 γρ. τυρί κρέμα
    50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    2 κ.σ. μαγιονέζα

    Για το σερβίρισμα

    100 γρ. σπανάκι baby
    10 γρ. παρμεζάνα, σε flakes
    1 κ.σ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
    2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
    50 γρ. ελαιόλαδο
    αλάτι

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.

    Βάζουμε σε ένα μπολ τα στήθη του κοτόπουλου και αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, και αλείφουμε με αυτά το κοτόπουλο μέχρι να καλυφθεί εντελώς.

    Κόβουμε με ένα μαχαίρι κατά μήκος τα στήθη του κοτόπουλου από την πιο παχιά πλευρά προς την απέναντι, προσέχοντας να μην τα κόψουμε εντελώς μέχρι την άλλη άκρη. Δημιουργούμε δηλαδή έναν φάκελο με το στήθος κοτόπουλου.

    Ανοίγουμε προσεκτικά το στήθος στο σημείο που το έχουμε κόψει και αλατοπιπερώνουμε.

    Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, τη μαγιονέζα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και μοιράζουμε το μείγμα στις εσοχές που δημιουργήσαμε σε κάθε στήθος. Προαιρετικά κλείνουμε με έναν σπάγκο το κάθε στήθος για να κρατήσουμε πιο σταθερή τη γέμιση.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Μοσχάρι κατσαρόλας µε λαχανικά και σως γιαουρτιού: Μία σπιτική συνταγή για το τραπέζι της Δευτέρας

    Η συνταγή για γλυκό που θα σας κάνει να κολλήσετε: Κορμός τιραμισού

    Ένα καλοκαιρινό πιάτο που αγαπάμε: Η συνταγή για παραδοσιακό μπριάμ από τον Άκη Πετρετζίκη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ