• Food

    Ένα γαλλικό μπιστρό στο κέντρο της Αθήνας

    • NewsRoom


    Κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, μπορείς να πάρεις γεύση από Παρίσι.  Αρκεί να περάσεις από την πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Εκεί δεσπόζει το Quartier d’ Athenes, ένα μπιστρό, που με την vintage διακόσμησή του σε ταξιδεύει στην πόλη του φωτός.

    Ο εξωτερικός του χώρος, με τα μαρμάρινα τραπέζια, τις ιδιαίτερες καρέκλες και τις μεγάλες τζαμαρίες, σε συνδυασμό με τα δέντρα της πλατείας συνθέτουν ένα όμορφο και κομψό περιβάλλον για χαλάρωση, κουβέντα και γευστικές περιπλανήσεις. Στον εσωτερικό του χώρο κυριαρχεί το ξύλο και το δέρμα, ενώ το βλέμμα αποσπούν οι ρετρό ανεμιστήρες στην οροφή και οι φλοράλ ταπετσαρίες στους τοίχους.

    Το Quartier d’ Athenes ανοίγει τις πόρτες του στις 8΄30 το πρωί για καφέ από τον μετρ του είδους, Αλέκο Σακελλάρη, και στις 9 αρχίζει το brunch για όλα τα γούστα, περιλαμβάνοντας από κροκ μαντάμ μέχρι  φρεσκοψημένες γαλλικές μπαγκέτες. Από νωρίς το μεσημέρι προσφέρει ένα κράμα εναλλακτικής γαλλικής κουζίνας με ελληνικές πινελιές, εμπνευσμένες  από τον σεφ, Μιλτιάδη Βλαχογιάννη.

    Ο σεφ Μιλτιάδης Βλαχογιάννης

    Από τον προσεγμένο κατάλογο ξεκινήσαμε με τα χειροποίητα ψωμάκια και κριτσίνια με γραβιέρα. Η συνέχεια ήταν άκρως εντυπωσιακή, με την μοντέρνα ελληνική σαλάτα και τη σαλάτα μεσκλάν,  με μανιτάρια σιμέτζι, μπέικον και κατσικίσιο τυρί.

    Στα ορεκτικά ξεχώρισε  ο καπνιστός σολομός  με μους αβοκάντο και chutney mango και οι λουκουμάδες με τα γαλλικά τυριά, ενώ στα κυρίως την παράσταση «έκλεψαν»  τα χοιρινά φιλετάκια και η γλώσσα μενιέρ.

    Το Quartier d’ Athenes ανταποκρίνεται σε όλα τα γούστα και για όλες τις ώρες, ενώ είναι ιδανικό για after theatre/cinema στέκι, επιλέγοντας ένα ποτήρι κρασί μέσα από την «ψαγμένη» wine list των 40 ετικετών, από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες.

    Quartier d’ Athenes, πλατεία Αγίων Θεοδώρων 7



    ΣΧΟΛΙΑ