• LIFE&STYLE

    Έλενα Ράπτη: Tα σπίτια, τα λεφτά και ο γάμος αλά… Bodyguard!

    • Αλεξάνδρα Τσόλκα

    Έλενα Ράπτη, βουλευτής της ΝΔ


    Με τη γνωστή πλέον και χιλιοδημοσιευμένη φωτογραφία γάμου, μιας και δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο, της κυρίας Έλενας Ράπτη, όπου γυρνώντας μας την πλάτη, ώστε να φανεί το υπέροχο νυφικό της Celia Kritharioti, κρατά απ’ το χεράκι τον γαμπρό της και φεύγει προς πράσινη, ειδυλλιακή, βουκολικά γαμήλια Αρκαδία, κατορθώθηκε η μυστικότητα να πάει τον ίδιο με το ζεύγος περίπατο.

    Μην αποκαλύπτοντας στοιχεία του γαμπρού και κάνοντας ένα κοσμικό γεγονός σα το γάμο, μέγιστο μυστικό, δίνεται στα ΜΜΕ έναυσμα για πλήθος άρθρων, δημοσιευμάτων, σχολίων, όπως, να, καλή ώρα!

    Πέπλο μυστηρίου και Celia Kritharioti

    Σεμνά και ταπεινά η κυρία Έλενα Ράπτη, τώρα τον Αύγουστο των νησιών και της ηλιοθεραπείας, δημοσίευσε την πισώπλατη φωτογραφία γάμου της χωρίς να αποκαλύπτει ούτε το πρόσωπο του γαμπρού, αλλά ούτε και το όνομά του.  Όχι, δεν ντρέπεται για κάποιους λόγους, ούτε φοβάται για το κακό το μάτι και τη γλωσσοφαγιά, μιας και ο νεαρότατος άνδρας είναι υπόδειγμα ανδρικής καλλονής!

    Ο γάμος, που έγινε σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης, το Μάιο και είχε μόλις 10 καλεσμένους, οργανώθηκε έτσι από σεμνότητα, διότι η Έλενα Ράπτη, δεν επιθυμούσε να δώσει έκταση στο γεγονός κυρίως λόγω της προεκλογική περιόδου, σε αντίθεση, για παράδειγμα, με τον Βασίλη Κικίλια, που το καταγλέντησε και το καταφωτογράφησε!

    Αφού λοιπόν, ο γαλάζιος γάμος του δημοφιλούς πολιτικού και υπουργού Υγείας, πλέον, με μια από τις πιο ωραίες Ελληνίδες, την Τζένη Μπαλατσινού, ήταν το απόλυτο θέμα προεκλογικά, πιο πολύ απ’ τις ίδιες τις εκλογές, που δεν επιφύλασσαν κανένα σασπένς, η κυρία Ράπτη αποφάσισε μεσούντος του Αυγούστου να κάνει ως δημοσιογραφική βόμβα την πισώπλατη ανάρτησή της, με την ίδια ταπεινότητα και ευλάβεια που αντιμετώπισε και τις εκλογές.

    «Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια πανέμορφη στιγμή της ζωής μου» έγραψε στο λογαριασμό της στο Facebook, «πριν από λίγο καιρό ο σύντροφος μου κι εγώ ενωθήκαμε με το Ιερό Μυστήριο του γάμου. Παντρευτήκαμε όπως ακριβώς το είχαμε ονειρευτεί. Σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο προσευχηθήκαμε στο Θεό να μας χαρίσει έναν ευλογημένο γάμο και μια ζωή με αγάπη, σεβασμό και πίστη».

    Από Θεού άρξασθαι, λοιπόν, ο γάμος της Έλενας Ράπτη και πίστη, σεβασμός, ευλογία λοιπόν και «may the force be with her» ακόμα ακόμα, αλλά μετα από λίγο η νιόπαντρη βουλευτής επανήλθε στην ανάρτησή της, συμπληρώνοντας το όνομα της Celia Kritharioti, που έφτιαξε το υπέροχο -αλήθεια- νυφικό, γιατί καλή η προσευχή αλλά να δημοσιοποιηθεί και το brand της δημιουργίας!

    Και ενώ μάθαμε το γάμο, μάθαμε τη σχεδιάστρια του νυφικού και του εντυπωσιακού του σχεδόν συννεφένιου και σαν έναστρο πέπλου, η βουλευτής, συνέχιζε να κράτα κρυφό το όνομα του γαμπρού.

    ελενα ραπτη κιμων μπαλλας
    Έλενα Ράπτη και Κίμων Μπάλλας

    Κίμων Μπάλλας: Νεαρός, αστυνομικός, στην φρουρά της, από τα Τρίκαλα και ταλαντούχος αγιογράφος

    Φυσικά το ίδιο απόγευμα με την ανάρτησή της, οι δημοσιογράφοι μάθανε πως ονομάζεται Κίμωνας Μπάλλας, έχει καταγωγή απ’ τα Τρίκαλα, είναι αστυνόμος Α’ και ήταν στη φρουρά της Έλενας Ράπτη, επιφορτισμένος απ’ τον ελληνικό λαό να φροντίζει να μην πέσει θύμα επικίνδυνων βίαιων ενεργειών.

    Ο ωραιότατος γαλανομάτης αστυνομικός παλαιότερα ήταν στη φρουρά του προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Μάθαμε ακόμη πως είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος αγιογράφος!

    Κατά το σύνηθες copy paste όλοι οι συνάδελφοι θυμηθήκαμε την ταινία με την μακαρίτισσα την Γουίτνεϊ Χιούστον, να ερωτεύεται και όχι να παντρεύεται τον ευειδή σωματοφύλακά της, που πλήρωνε η ίδια, Κέβιν Κόστνερ, στην μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία «Bodyguard».

    Να συμπληρώσουμε εδώ πως ανάλογη τηλεοπτική παρέμβαση είχε πραγματοποιήσει έξοχα, το 1994, η Μιμή Ντενίση, με τη σειρά «Κάποιος να τη φυλάει», στον ΣΚΑΪ, σε σενάριο Ηλία Ψινάκη, όπου ως δυναμική και όμορφη επιχειρηματίας που διοικούσε κοτζάμ όμιλο εταιρειών, πράγματι επισημοποιούσε την θυελλώδη σχέση της με τον πιο κούκλο απ’ τον Κόστνερ, Απόστολο Γκλέτσο, που ήταν σωματοφύλακάς της!

    Είναι λοιπόν και από την τέχνη ερευνημένο το φαινόμενο της επιτυχημένης, ώριμης, ωραίας γυναίκας που ζει καθημερινά μαζί με τον αρσενικό φύλακα άγγελό της, να γεννιέται το μεγάλο αίσθημα. Και είναι λογικό η κυρία Έλενα Ράπτη, ύστερα από σχέσεις που είχαν γίνει πρωτοσέλιδα, να επιθυμεί να προστατεύσει την πολύτιμη αγάπη της ζωής της.

    μπαλλας κιμων
    Κίμων Μπάλλας

    Ωραία, επιτυχημένη, φιλάνθρωπος και πολύ πολύ πλούσια

    Η Έλενα Ράπτη, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 9 Μαΐου του 1975 είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 2004, μόλις στα 29 της χρόνια. Πήγε σχολείο στο Αρσάκειο Θεσσαλονίκης και είναι, λέει, πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, έχει και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων!

    Επιδίδεται πολύ στην φιλανθρωπία και δεν παραλείπει να δίνει το παρών σε μεγάλα γκαλά με στόχο συγκέντρωση χρημάτων για τους άτυχους αυτής της κοινωνίας.

    Έχει μια αδελφή, την Αντιγόνη και είναι κόρη του υπερδραστήριου και με εξαιρετικό όνομα στις δοσοληψίες του, Δημήτρη Ράπτη, που έχει φτιάξει μια μικρή αυτοκρατορία στη Βόρεια Ελλάδα. Ανάμεσα στα άλλα ο μπαμπάς της κυρίας Ράπτη έκανε επιχειρηματική επιτυχία και στα οπτικοακουστικά συστήματα επικοινωνίας με την Audio Visual Entertainments S.A. όπου και όπως γραφεί στο βιογραφικό της, εκεί και μάλλον δούλεψε για να μάθει τι είναι ένσημο, ΙΚΑ και βιβλιάριο υγείας, η κυρία Ράπτη.

    Αίσθηση είχε δημιουργήσει το «πόθεν έσχες» της, που την κατέτασσε στις πλέον πλούσιες των Ελλήνων εκπροσώπων μας στο Κοινοβούλιο, αν και οι ευκατάστατοι στον χώρο αυτό δεν είναι και λίγοι. Η Έλενα Ράπτη, λοιπόν, δήλωσε εισοδήματα της τάξεως των 138.868 ευρώ, ενώ επίσης διαθέτει καταθέσεις αξίας 691.000 σε ευρώ, 5.548 σε ελβετικά φράγκα και 7.243 σε αγγλικές λίρες, ενώ διαθέτει 35 συνολικά ακίνητα, τα 31 στην Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στη Χαλκιδική.

    Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, της εντυπωσιακής εμφάνισης, της επιτυχίας πάντα στις εκλογές, η Έλενα Ράπτη αποτελεί αγαπημένο θέμα του life style αλλά και των επίδοξων γαμπρών της, μέχρι πρότινος, με τα ΜΜΕ να κυνηγούν κάθε έξοδό της, ή εμφάνιση της με κύριο.

    Και «πάθει μάθος» όπως έλεγε ο Αισχύλος, ή «όποιος καεί απ’ το κουρκούτι φυσάει και το γιαούρτι», ύστερα από τα σχόλια για τις προηγούμενες σχέσεις της η βουλευτής, τήρησε σιγή ιχθύος για τη μεγάλη της αγάπη…

    ελενα ραπτη
    Έλενα Ράπτη, βουλευτής της ΝΔ

    Όταν μάθαμε το γυμναστήριο της Βουλής!

    Η Έλενα Ράπτη ήταν για χρόνια το αγαπημένο ζευγάρι των παπαράτσι, κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη. Και εκείνος ωραίος, μονίμως ηλιοκαμένος, με ευφράδεια, κοσμικός, επιτυχημένος στη δουλειά του ως δικηγόρος, αλλά και ως πρωταθλητής, στην εθνική ομάδα στίβου και ως μοντέλο, ιδιότητα που δεν επιθυμεί να του θυμίζουν, απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και με μεταπτυχιακά, κανονικά, στην Ουαλία, μόλις δυο χρόνια μεγαλύτερος απ’ την Έλενα Ράπτη, αποτελούσε για τους δημοσιογράφους, αν μη τι άλλο, το τέλειο ταίριασμα για την ωραία της Βουλής.

    Ο φωτογενής νομικός γνώρισε και την τηλεοπτική διασημότητα με τις εμφανίσεις του και τις συμβουλές που έδινε στο τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1, με το Super Deal, όπου παρουσίαζε επιτυχώς, ο Χρήστος Φερεντίνος.

    Με το φωτογραφικό φακό πάντα στο κατόπι του χρυσού ζευγαριού, είχε σχολιαστεί πολύ, το ότι εκείνος είχε την δυνατότητα να πηγαίνει στο… γυμναστήριο της Βουλής, λόγω της βουλευτικής ιδιότητας της αγαπημένης του. Ήταν άνοιξη του 2007, όταν ο φωτογραφικός φακός είχε απαθανατίσει το ζευγάρι να βγαίνει από την Βουλή, εκείνον με αθλητική περιβολή και σάκο γυμναστικής και εκείνη με απογευματινό σύνολο.

    Τότε ήταν που μάθαμε πως η Βουλή έχει και υπερσύγχρονο γυμναστήριο, πράγμα που δεν πολυφαίνεται απ’ τις σιλουέτες των πατέρων του έθνους μας και πως στο συγκεκριμένο χώρο έχουν πρόσβαση μόνο οι βουλευτές, οι υπάλληλοι της Βουλής και όσοι καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

    ραπτη μαρακακης
    Γιάννης Μαρακάκης και Έλενα Ράπτη

    Ο κύριος Μαρακάκης, μιας και δεν είχε καμία από τις παραπάνω αρμοδιότητες αποτέλεσε θέμα συζήτησης. Η κυρία Ράπτη τότε που είχε ρωτηθεί από δημοσιογράφους έδειχνε εκνευρισμένη με τη διάσταση που είχε πάρει το θέμα και σε τηλεφωνήματα που της ζητούσαν διευκρινίσεις δήλωνε πως προτιμούσε να μιλάει για σοβαρά θέματα, πολιτικού περιεχομένου.

    Ήταν μια από τις πρώτες γεύσεις της δημοσιότητας απ’ την πλευρά του life style για την κυρία Ράπτη που την πίκρανε και θα ακολουθούσαν κι άλλες.

    Τελικά, τον Ιούνιο του 2010 και ενώ όλοι θεωρούσαν πως το ζευγάρι θα παντρευόταν, οι δημοσιογράφοι, στον γάμο του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά, ανακάλυψαν και αποκάλυψαν τον χωρισμό τους, μιας και το ζευγάρι προσήλθε για το μυστήριο και το γλέντι χωριστά και έφυγε χωριστά.

    ραπτη μαρακακης
    Γιάννης Μαρακάκης και Έλενα Ράπτη

    Ο δικηγόρος τελικά, παντρεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, την 24χρονη καλλονή Νίκη Θωμοπούλου, με σπουδές στα Οικονομικά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με έναν γάμο πολύ κεφάτο, νεανικό και ανοιχτό.

    Πολύ ευγενική, η Έλενα Ράπτη, είχε μάθει όμως, να μην μιλά για τα προσωπικά και να μην αφήνει περιθώρια για ερωτήσεις. Άλλωστε θα το παραδεχτεί κιόλας χρόνια αργότερα και ενώ θέμα συζήτησης ήταν η selfie φωτογραφία που είχε βγάλει με τον Βασίλη Κικίλια και εκείνος είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

    «Φροντίζω να απασχολώ με τα επαγγελματικά μου, για να μην ασχολούνται με την προσωπική μου ζωή. Έχει χρόνια να με ακολουθήσει κάποιος paparazzi»!

    ραπτη κικιλιας
    Βασίλης Κικίλιας και Έλενα Ράπτη

    Στο κατόπι της οι φωτορεπόρτερ για μια πόζα με τον ωραιότατο Λούκα Γιώρκα

    Το αποκορύφωμα εκείνου του κυνηγητού με τους φωτορεπόρτερ λοιπόν, είχε συμβεί όταν η Έλενα Ράπτη ήταν ζευγάρι με τον Λούκα Γιώρκα, έναν από τους πιο ταλαντούχους τραγουδιστές της γενιάς του, αλλά και από τους πιο low profile.

    Ως φοιτητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και καλός ποδοσφαιριστής, ο Λούκας Γιώρκας, τελικά ασχολήθηκε με το τραγούδι αφού ήταν ο νικητής του πρώτου ελληνικού «X Factor» το 2008. Με εξαιρετικές επιλογές συνεργασιών και τραγουδιών, ο νεαρότατος τραγουδιστής είχε εκπροσωπήσει την χώρα στο διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision του 2011, με το «Watch My Dance» όπου κατέκτησε, χορεύοντας ζεϊμπέκικο που του είχε διδάξει ο μέγας Μητροπανος, την 7η θέση.

    Ο Κύπριος τραγουδιστής απεχθάνεται να απασχολεί με την προσωπική του ζωή τα Μέσα και ακόμη κι όταν διατηρούσε σχέση με την Έλενα Ράπτη, φρόντιζε να τη διαφυλάσσει, όπως και εκείνη, πάση θυσία.

    Το ζευγάρι είναι μαζί για τρία χρόνια. Οι φωτορεπόρτερ περιμένουν να τελειώσει αυτός τις εμφανίσεις και ξημερώματα να τους φωτογραφίσουν να αναχωρούν μαζί από τα νυχτερινά κέντρα. Οι gossip σχολιαστές στέκονται στη τόσο παρωχημένη και κατινίστικη για επικρίσεις διαφορά ηλικίας! Το ζευγάρι δεν πτοείται, δεν προκαλεί, δεν δίνει δικαιώματα.

    Τελικά χωρίζουν και το παραδέχεται μόνο εκείνος σε συνέντευξή του στην Τζώρτζια Σύριχα και στο You Weekly, «Δεν είμαστε μαζί με την Έλενα» λέει, αλλά συμπληρώνει πως «δεν είμαστε μαζί, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχουμε τελειώσει οριστικά. Τίποτα δεν τελειώνει. Κι αυτό δεν το λέω για να αφήσω κάποιο ενδεχόμενο ανοιχτό, αλλά τι σημαίνει ‘τελείωσε’; Ποιος ξέρει τι μας ξημερώνει και αν θα είναι ξανά στη ζωή μας ή όχι κάποιοι άνθρωποι;».

    γιωρκας ραπτη
    Λούκας Γιώρκας και Έλενα Ράπτη

    Τελικά και πάλι απ’ την δική του την πλευρά χρόνια αργότερα θα μιλήσει για το πώς πήρε απόφαση το οριστικό τέλος και το πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος πια την δημοσιότητα.

    «Ήταν αναπόφευκτη η δημοσιότητα κατά τη διάρκεια εκείνης της σχέσης. Μακάρι να μη γινόταν! Η Έλενα όμως είναι πολιτικός και εγώ τραγουδιστής. Μπορεί αυτή η δημοσιότητα να χρειάζεται στη δουλειά μου, γιατί μέσα από αυτήν επικοινωνείται και το έργο μου, όμως πρέπει να διατηρούνται κάποιες ισορροπίες.

    Ούτε εγώ αλλά ούτε και η Έλενα έχουμε σταματήσει να ζούμε και να δουλεύουμε. Παρ’ όλα αυτά, επειδή η βιομηχανία των ΜΜΕ καθιστά κάθε πρόσωπο αναλώσιμο, νομίζω ότι όσο υπήρχε αυτή η σχέση ασχολούνταν με αυτήν, όταν σταμάτησε αναλώθηκε το θέμα αυτό και πήγαμε στο επόμενο.

    Το σέβομαι, γιατί ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι ζουν από αυτό, όμως δεν θέλω να σπαταλήσω παραπάνω κομμάτια της δικής μου ενέργειας για αυτό…».

    γιωρκας ραπτη
    Λούκας Γιώρκας και Έλενα Ράπτη

    Ο δημοσιογράφος ρωτά, μάλιστα, με ειλικρίνεια πως «εμείς τότε γράφαμε ότι ετοιμάζεστε για γάμο με την Έλενα Ράπτη. Είχε δόση αλήθειας αυτό που μας μετέφεραν οι πληροφορίες ή όχι;».

    «Δεν μπαίνω σε μια σχέση ελαφρά τη καρδία» παραδέχεται ο νεαρός τραγουδιστής, «έχω δηλώσει πολλές φορές ότι θέλω να κάνω οικογένεια, να παντρευτώ, οπότε από μια ηλικία και μετά όταν μπαίνω σε μια σχέση έχω αυτή τη σκέψη. Με την Έλενα μας έμεινε η σκέψη…».

    Και για αυτό προχώρησε στον γάμο της, χωρίς να το πάρει είδηση κανείς, αποδεικνύοντας πως αν υπάρχει η επιθυμία να κρατηθεί κάτι μυστικό, χωρίς δημοσιότητες, κυνηγητά, φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, ω, ναι, συμβαίνει, ακόμη και στην εποχή της έκρηξης των δημοσιογραφικών Μέσων και του διαδικτύου…Έλενα

    ελενα ραπτη
    Φωτογραφία: NDP Photo Agency
    ελενα ραπτη
    Φωτογραφία: NDP Photo Agency
    Από το γάμο της Έλενας Ράπτη και του Κίμωνα Μπάλλα
    Από το γάμο της Έλενας Ράπτη και του Κίμωνα Μπάλλα



    ΣΧΟΛΙΑ