• LIFE&STYLE

    Τζένη Μπαλατσινού – Βασίλης Κικίλιας: Ζωή σαν φωτορομάντζο για το ζευγάρι που δεν χορταίνουν οι παπαράτσι

    • Αλεξάνδρα Τσόλκα
    μπαλατσινου-κικιλιας

    Τζένη Μπαλατσινού και Βασίλης Κικίλιας


    Σκηνές από ένα μεγάλο love story και έναν γάμο ωραίων ανθρώπων

    Εκείνη; Σα χάρτινη, άυλη και άπιαστη θεά, φτιαγμένη από εκείνες τις γωνίες που δίνουν τις καλύτερες λήψεις.

    Εκείνος; Από το υλικό που μεγαλώνουν τα κορίτσια για να ονειρεύονται πώς φτιάχνονται οι πρίγκιπες.

    Η Τζένη Μπαλατσινού, μια από τις ωραιότερες Ελληνίδες που ζουν κάπου ανάμεσά μας, με μια υψηλή αισθητική, έφεση στο όμορφο και ικανή να μας σαγηνεύει ομαδικά, όποτε κοιτάει το φακό.

    Ο Βασίλης Κικίλιας, ο αθλητής, ο γιατρός, ο πολιτικός που ονειρεύεται πως ο κόσμος μπορεί να γίνει λιγάκι πιο δίκαιος! Ωραία αναλογία ύψους, συνδυασμού αποχρώσεων, σωματικής αρμονίας!

    Και μαζί στις φωτογραφίες, σε μια κοινή ζωή που μετράει πόζες απ’ τους φωτογράφους που σπεύδουν να κλέψουν κάτι απ’ την ψυχή τους, -όπως πίστευαν οι Ινδιάνοι, ντε!- στην αιωνιότητα, μας κάνουν να ρουφάμε τις λεπτομέρειες, τις σκηνές τους από έναν γάμο.

    Με καλυμμένη λαχτάρα σαν εκείνη των κοριτσιών, κάποτε, στα δωμάτια σε αυλές, που βάφανε κόκκινα νύχια, είχαν ρόλεϊ στα μαλλιά και απορροφιόντουσαν σε ασπρόμαυρα καρέ φωτορομάντζων.

    Γιατί πάντα έχουμε ανάγκη από έναν ωραίο και μια ωραία, να ζουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…

    Μπαλατσινου κικιλιας
    Βασίλης Κικίλιας και Τζένη Μπαλατσινού

    Καρέ 1ο: Στην εκπομπή της, στα μπλε…

    2016! Δηλαδή, είναι το «μια φορά και έναν καιρό» και η πρώτη φωτογραφία που θα δείξει την αρμονία και την φωτογένεια του ζευγαριού, όπως βγαίνει επαγγελματικά για να αποσταλεί με δελτίο Τύπου στους δημοσιογράφους.

    Εκείνος είναι καλεσμένος στην εκπομπή της, στο Mega – είπαμε, μιλάμε για «μια φορά και ένα καιρό». Φόντο τους; Ένα ωραίο κτήμα, με διαύγεια φωτός να φαίνεται απ’ τις τραβηγμένες κουρτίνες, δέντρα και γκαζόν απ’ έξω, μποέμικη πολυτέλεια, εντός.

    Η τηλεοπτική οικοδέσποινα στα μπλε, ακουμπά πάνω στον καλεσμένο νεαρό πολιτικό, που φοράει επίσης μπλε πουκάμισο, χωρίς γραβάτα και σακάκι. Σαν ένας άνδρας σαν τους υπόλοιπους, στο πλευρό της υπέροχης Τζένης Μπαλατσινού!

    Ένας απλός καλεσμένος! Αμ δε! Τα χαμόγελα είναι πολύ πιο πλατιά και τα κορμιά πολύ πιο χαλαρά απ’ το σύνηθες, θα έλεγε ένας προσεκτικός παρατηρητής δελτίων Τύπου!

    Μια πλούσια ανθοδέσμη, κάποια τηλέφωνα, κοινοί φίλοι για διερευνητικά ραντεβού. Η σχέση αρχίζει…

    Τζένη Μπαλατσινιού και Βασίλης Κικίλιας

    Καρέ 2ο: Στη Πάτμο σε ένα αφημένο καλοκαίρι…

    Αύγουστος 2017! Στην Πάτμο, στο νησί της Αποκάλυψης, το φορτωμένο βάρος απ’ τον θείο Λόγο που παλιά, τόσο πολύ, υπαγορευόταν στον Ιωάννη, εκεί, το ζευγάρι βάζει το δεύτερο, δημόσιο, φωτογραφικό καρέ, σε μια ιστορία αγάπης, όπου δεν ηχεί 6η σάλπιγγα για το τέλος με τα αστέρια να πέφτουν πάνω στην Γη, όπως ο ευαγγελιστής έγραφε, αλλά οι πλανήτες στρώνουν τον δρόμο της αγάπης του ζευγαριού.

    Ω! Είναι αυτό το αιγαιοπελαγίτικο καλοκαίρι, με το πορτοκαλί του ηλίου, το κίτρινο της ζέστης, το μπλε της θάλασσας και το μαύρο των βράχων και η μουσική υπόκρουση του ήχου των τζιτζικιών, που σα να ακούς, μουσικό υπόβαθρο, ενώ το ζευγάρι περπατά γελαστό, με σιελ και λευκά, μες στα σοκάκια της Πάτμου νοτισμένο από την αλμύρα που δεν αφήνει περιθώρια για καθωσπρεπισμούς.

    Μπαλατσινού
    Βασίλης Κικίλιας και Τζένη Μπαλατσινού

    Τώρα πια όλοι γνωρίζουν πως οι δυο τους είναι μαζί. Ο νεαρός πολιτικός, ο λίγο νεότερος από την καλλονή, με τα τρία υπέροχα παιδιά της. Η ομορφιά τους, όμως, το να μη μπορείς να πάρεις τα ματιά σου απ’ τις πόζες τους, δεν αφήνουν περιθώρια για σχόλια κατινέ και ξεχασμένης ρούγας!

    Λαχταράμε να ρωτάμε τους φωτογράφους: «Και μετά; Και μετά; Πες μας, μετά τι κάνανε;»…

    Εξόρμηση στην Πάτμο

    Καρέ 3ο: Βλέμματα κατάματα

    Εκείνη αφήνει 3/4 στην πόζα να φανεί στο κατάμαυρο εξώπλατό της φόρεμα, εκθαμβωτικά αστραφτερή η λευκότητα της σάρκας, τόσο όσο!

    Το υπέροχο προφίλ της κοιτάει κατευθείαν στο δικό του, σκούρο βλέμμα. Και εκείνος ελαφρά σκυμμένος προς το μέρος της αποκρυπτογραφεί το κάτω κείμενο απ’ τα βλέφαρά της. Είναι σε κάποια συναυλία, ίσως μια πρεμιέρα, ένα κάποιο κοσμικό event σε πολυσύχναστο στέκι των Αθηνών.

    Άλλωστε, στους εφτά μήνες σχέσης, αποφάσισαν να ζήσουν μαζί, ενώ ουδέποτε καταδέχτηκαν το κρυφτούλι με τους δημοσιογράφους.

    Η Τζένη Μπαλατσινού άφησε το διαμέρισμά της στη Φιλοθέη, μετά από χρόνια παραμονής στα Βόρεια Προάστια, έψαξε ένα νέο σπίτι, που να βολεύει τόσο τις δικές της ανάγκες πλέον όσο και του συντρόφου της, Βασίλη Κικίλια, μειώνοντας αποστάσεις για τη Βουλή, το προσωπικό πολιτικό του γραφείο, αλλά και τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο.

    Είναι ευτυχισμένοι. Να! Δείτε στις φωτογραφίες. Ζούμε και εμείς τους έρωτες των άλλων…

    Τζένη Μπαλατσινού και Βασίλης Κικίλιας

    Καρέ 4ο: Τα χαμογέλα – σπαθιά στους φωτορεπόρτερ

    Κάποια πρεμιέρα ακόμα! Χειμώνας. Γκρι σακάκια και για τους δυο. Χαμογελάνε, ενώ εκείνη κοιτά έντονα τον φακό. Τα δημοσιεύματα έχουν αρχίσει να γίνονται ενοχλητικά.

    μπαλατσινου κικιλιας
    Τζένη Μπαλατσινού, Βασίλης Κικίλιας

    Παρ’ όλα αυτά, τον Δεκέμβριο του 2017, έκαναν μαζί δεκαήμερο ταξίδι στις ΗΠΑ, με αφορμή τις προγραμματισμένες συναντήσεις του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, μέλη του Κογκρέσου, γερουσιαστές, βουλευτές, αλλά και εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας. Και ενώ εκείνος στην Ουάσινγκτον συναντούσε τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόναθαν Κοέν, και τον σύμβουλο του Προέδρου Tραμπ, Μάικλ Κράτσιος, τη Μόλι Μοντγκόμερι, τον Άλτον Μπουλάντ από το National Security Council και τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή, Γκας Μπιλιράκις.

    Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, οι φωτογράφοι τους απαθανάτισαν –άλλο ένα κλικ παρακαλώ!- ενώ αναχωρούσαν για το κοινό τους σπίτι, στο Κολωνάκι. Το σπίτι όμως αυτό, το πόσα τετραγωνικά είναι και τι τιμή ενοικίου έχει, έγινε σημείο οξύτατης κριτικής στα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα η Τζένη Μπαλατσινού να στέλνει ακόμα και εξώδικη διαμαρτυρία σε έντυπα, για τον τρόπο που κάλυψαν το θέμα.

    Ακολούθησαν δημοσιεύματα περί εγκυμοσύνης και για όλα αυτά οι δικαιολογημένες διαψεύσεις. Κάποια σχόλια σε πάνελ εκπομπών και οι αναλύσεις για ροκάνισμα του τηλεοπτικού χρόνου, πριν την πάσα για διαφημίσεις με το θέμα που πουλάει τραβηγμένο απ’ τα μαλλιά, για το αν ταιριάζουν ή όχι.

    Η Τζένη Μπαλατσινού, μητέρα, με άλλον τρόπο ζωής, από αυτόν τον στημένο των κυριών που βρίσκονται στο πλευρό πολιτικών, δυναμική, μοντέρνα, εξωγήινα όμορφη, πάντα σικ, έξι χρόνια μεγαλύτερη από τον πολιτικό, έμπαινε στο στόχαστρο ως ακατάλληλη, για όποια μικροαστική, κακόβουλη κριτική.

    «Θεωρώ πως αν οι άνθρωποι ασχολούνταν λιγότερο με τις ζωές των άλλων και περισσότερο με τη δική τους, θα ήταν και πιο ευτυχισμένοι», αποστομώνει η Μπαλατσινού.

    Τζένη Μπαλατσινού
    Τζένη Μπαλατσινού

    Καρέ 5ο και 6ο: Η ζωή χωριστά, σε σόλο πορτρέτα

    2018. Άνοιξη από εκείνες τις αφόρητες για τους ερωτευμένους που δεν είναι μαζί. Άνοιξη – μόνο Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς Λαμπρή. Κάποιες φωτογραφίες, αυτή να διαβάζει, χαλαρή, στο σπίτι της. Κάποιες στιγμές εκείνου στις πολιτικές, απαιτητικές του δραστηριότητες.

    Πάλι μαζί το φθινόπωρο του 2018. Ούτε οι πιο στενοί τους φίλοι, λοιπόν, δεν γνώριζαν πως σχεδίαζαν γάμο για τον Ιούνιο του 2019.

    Τόσο είχαν καταφέρει να κρατήσουν τη σχέση τους μακριά από τη δημοσιότητα, τα σχόλια, τις κριτικές, την τοξικότητα των άλλων για τη δική τους κοινή, αγαπημένη ζωή.

    Καρέ 7ο: Η αναγγελία γάμου στην Καθημερινή

    Η υποχρεωτική δημοσίευση της αναγγελίας γάμου, που κανείς δεν περίμενε, έκανε πάταγο με το που δημοσιεύτηκε στις μικρές αγγελίες της «Καθημερινής». Ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, κατά πολλούς μια μεγάλη ελπίδα της αστικής παράταξης και η καλλονή, Τζένη Μπαλατσινού, που ξεκινούσε το επόμενο Σάββατο, νέα εκπομπή, το «Εκπαιδεύοντας τη Τζένη» στον ΑΝΤ1, όχι μόνο δεν έχουν χωρίσει και αναζητήσει την ευτυχία στο πλευρό άλλων συντρόφων, όπως διαδίδονταν, αλλά πήραν και τη σοβαρότερη απόφαση όλων, με πλήρη μυστικότητα.

    Η δημοσίευση της αναγγελίας πυροδότησε σειρά αναφορών, αφιερωμάτων στο ζευγάρι, εικασιών και αναλύσεων στα τηλεοπτικά πάνελ. Πρωί πρωί και ενώ ο Βασίλης Κικίλιας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Οι αταίριαστοι», χαρούμενος έδωσε κι άλλη πληροφορία.

    «Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας! Καταλαβαίνετε ότι είμαι και είμαστε πολύ χαρούμενοι, τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί ο γάμος σε μία ενορία της Αθήνας», είπε.

    Η Τζένη Μπαλατσινού απάντησε σε δημοσιογράφους της Τατιάνας Στεφανίδου, που στην εφηβεία τους ήταν κολλητές και μαζί με την Εβελίνα Παπούλια στην Γλυφάδα, πως «Σας ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά. Κοιτάξτε δεν θα μιλήσουμε σε κανέναν, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και την ευγένειά σας. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι και αυτό αρκεί».

    Και να τα αφιερώματα… Και να οι παπαρατσίστικες φωτογραφίες… Και να οι φήμες για το νυφικό, τις βέρες, τα χτενίσματα της νύφης, με τα απαραίτητα κατινέ καρυκεύματα, του τι λέει ο πρώην σύζυγος της Τζένης και τι τα παιδιά της, αλλά και πώς αντιδρούν οι γονείς του γαμπρού.

    Σα συμπεθεριά σε χωριό τη δεκαετία του ’50, ψιθυρίζουμε πίσω από απλωμένα τσεμπέρια στο διαδίκτυο και με ανυπόγραφα δημοσιεύματα από δω και από κει. Μα τι σημασία έχει; Ας βρούμε και εμείς, αν μπορούμε, την ευτυχία μας για να μη φθονούμε τη χαρά των άλλων…

    κικιλιας
    Ο Βασίλης Κικίλιας και η Τζένη Μπαλατσινού σε κοινή τους εμφάνιση

    Καρέ 8ο: Μαζί στη ζωή, μαζί και για τη Βουλή (ψηφίζοντας στα Πετράλωνα)

    Είναι πια αχώριστοι! Μένουν μαζί, κάνουν τα ψώνια της εβδομάδας στο κέντρο, χεράκι – χεράκι, μέχρι και το τζόκινγκ μοιράζονται παρέα!

    Οι φωτογράφοι βέβαια μας δίνουν και άλλες απολαυστικές στιγμές από έναν έρωτα μεταξύ ωραίων.

    Η καλλονή Τζένη, πάντως, είναι πάντα υπέρκομψη και σε κάθε της πόζα, τα σάιτ αναλύουν τις ενδυματολογικές της σικ επιλογές. Νά ‘την!

    «Η Τζένη με casual chic εμφάνιση, χωρίς ιδιαίτερο μακιγιάζ με φλατ πέδιλα, τζιν λευκό μπλουζάκι και γυαλιά, δεν σταμάτησε να χαμογελάει να μιλάει στον κόσμο…».

    Η Τζένη Μπαλατσινού και ο Βασίλης Κικίλιας στο εκλογικό κέντρο στα Πετράλωνα

    Αυτά συνόδευαν τις φωτογραφίες του ζευγαριού, όταν μαζί εκείνη και ο τομεάρχης εθνικής άμυνας της ΝΔ πήγαν στο εκλογικό κέντρο στην οδό Κειριαδών και Σφηττιών κοντά στο πατρικό σπίτι εκείνου, στα Πετράλωνα, όπου και ψηφίζει, για τις δημοτικές εκλογές και εκείνες του Ευρωκοινοβουλίου!

    Εντάξει, στο παραβάν ακόμη και αυτοί οι αχώριστοι, αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν ο ένας απ’ τον άλλον, αλλά για μας άλλη μια φωτό είχε προστεθεί στο αγαπημένο μας φωτορομάντζο!

    Βασίλης Κικίλιας

    Καρέ 9ο: Η ευλογία και οι συμβουλές του αρχιεπισκόπου!

    Και μιας και λέγαμε για τη δεκαετία του ’50, μες σε ένα τέτοιο κλίμα σεβασμού στις παραδόσεις και στις αρχές του έθνους, στις 3 Ιουνίου του 2019, παρουσία πλήθος φωτογράφων, το ζευγάρι κομψά ντυμένο και σοβαρά πολύ, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

    Το ζευγάρι, όπως ενημερωθήκαμε τότε, συνάντησε τον Μακαριότατο προκειμένου να λάβει τις ευλογίες του, καθώς και συμβουλές ευσέβειας για τον επικείμενο γάμο τους, στις 16 Ιουνίου.

    Η Τζένη Μπαλατσινού, με ίσια μαλλιά και φόρεμα στο χρώμα της άμμου, ήταν εκθαμβωτική, ενώ η πανάκριβη της τσάντα σίγουρα θα κόλαζε και αγίες!

    Στις φωτό κρατιούνται χέρι-χέρι σε όλες, εκτός από εκείνες που σκύβουν να ασπαστούν το χέρι του Μακαριότατου. Σεμνές στάσεις σώματος, χαμηλά βλέμματα, καθώς πρέπει σταυροπόδι.

    Η Τζένη Μπαλατσινού είχε φέρει μάλιστα και ένα δωράκι για τον Αρχιεπίσκοπο. Φυσικά μπροστά στο μεγάλο έρωτα, όλοι νιώθουμε εφηβική συστολή, άσχετα από ηλικία, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η ευσέβεια και η ανάγκη δυο ανθρώπων σε ώριμη ηλικία και με εμπειρίες για ευλογία, ενώ θα παντρευόντουσαν θρησκευτικά και για συμβουλές, καταδεικνύει το βάθος του αισθήματος.

    Λίγες ώρες αργότερα, στον Αρχιεπίσκοπο κατέφθασε για συμβουλές και ευλογίες, με σκισμένο τζιν και αξύριστος και δίχως δωράκι και ο έφηβος λόγω έρωτος Στράτος Τζώρτζογλου με την, σύζυγο του πλέον, Σοφία Μαριόλα, ο οποίος τέλεσε τον γάμο του στις 8 Ιουνίου και… του έλειπε μια ευχή.

    Κάπου εκεί απορήσαμε αν έχει εγκαινιαστεί νέο hashtag #archibesop #eyxi #simvouli, αλλά οι ωραίες φωτογραφίες των ζευγαριών, νωρίς μας τράβηξαν την προσοχή στο θαυμασμό από την απορία…

    Η Τζένη Μπαλατσινού και ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

    Καρέ 10ο: Ω! Τι ωραίος γάμος! Πόσο υπέροχη νύφη!

    Και πόσες πόζες κι άλλες φωτογραφίες και ακόμα περισσότερες και υποσχέσεις από παντού «για όλα εκείνα που δεν έδειξαν οι κάμερες».

    Ο γάμος χαρακτηρίστηκε απλός, αλλά τόσο φινετσάτος και αριστοκρατικός που δεν είχε όμοιό του. Η νύφη σχεδόν σαν ζωγραφιά με λιτές γραμμές, φίνα, που θύμιζε Belle Epoque και το μέγιστο fashion icon της, την Élizabeth de Caraman-Chimay, κόμισσας Γκρεφίλ, την «μούσα του Προυστ».

    Το γραμμικό, σαν έργο τέχνης, νυφικό ήταν Zeus & Dione, από την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, σύζυγο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, όπως φυσικά και ξέρετε. Και άλλες πόζες και πως αλλιώς.

    Τζένη Μπαλατσινού

    Η κυρία Μητσοτάκη φτάνει μαζί με την κόρη της Σοφία, η Τζένη στο πλευρό του γιου της, του Μάξιμου, να ανεβαίνει πάνω στα πανύψηλα Gianvitto Rossi τακούνια της, τα 30 σκαλιά του ναού των Αγίων Ισιδώρων, στο Λυκαβηττό, κάτω απ’ τον Αϊ Γιώργη τον Κουδουνά!

    Η Τζένη Μπαλατσινού συνοδευόμενη από τον γιο της, Μάξιμο

    Πώς κοιτιούνται, πώς φιλιούνται, πώς χαμογελάνε, ποιους χαιρετάνε και τι προσοχή, ακόμη και στις λεπτομέρειες – να οι μπομπονιέρες, λίγα άνθη λεβάντας, σε ένα τούλι με ένα κουδουνάκι που συμβολίζει την νέα αρχή  και η αρωματική μπομπονιέρα της Τζένης Μπαλατσινού και του Βασίλη Κικίλια, με τα κουφέτα να δίνονται ξεχωριστά σε ένα χωνάκι, αλλά -ω!- και μια βεντάλια για τις κυρίες και ένα ανεμιστηράκι για τους κυρίους! Πώς αλλιώς! Ιούνιο, 6 η ώρα το απόγευμα, κόχλαζε η Αθήνα.

    μπαλατσινου κικιλιας
    Τζένη Μπαλατσινού και Βασίλης Κικίλιας

    Καρέ 11: Σκηνές από έναν γάμο σε απλές -σχεδόν- στιγμές

    Δηλώσεις μετά τον γάμο για ευχαριστίες, χαμηλοί τόνοι, επιστροφή στην εργασία.

    Και λίγες μέρες μετά η Τζένη Μπαλατσινού βγαίνει για ψώνια στο Κολωνάκι μαζί με την κόρη της Αμαλία Κωστοπούλου, λίγο πριν επιστρέψει στο Λος Άντζελες όπου ζει, αλλά και την Αλεξάνδρα και τον Μάξιμο.

    Ο Βασίλης Κικίλιας, πάλι, φωτογραφίζεται να σκουπίζει τα δάκρυα όταν στην προεκλογική του ομιλία ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην δύσκολη Α΄ Αθηνών θυμήθηκε τα χρόνια που έπαιξε στην εθνική ομάδα μπάσκετ.

    Από κάτω εκείνη, τον βλέπει να συγκινείται! Τρυφερές στιγμές, με τηρουμένη την αξιοπρέπεια πάντα, μπροστά στα μάτια τόσων ψηφοφόρων και δημοσιογράφων.

    Και αυτό το love story των όμορφων, γελαστών, δυναμικών και αρχηγικών νέων ανθρώπων συνεχίζεται. Και εμείς περιμένουμε με λαχτάρα την επόμενη πόζα… Κλικ…

    μπαλατσινου-κικιλιας
    Τζένη Μπαλατσινού και Βασίλης Κικίλιας



    ΣΧΟΛΙΑ