• LIFE&STYLE

    Δήμος Βερύκιος και Δημήτρης Κοντομηνάς: Το χρονικό μιας φιλίας που δεν ειπώθηκε αντίο

    • Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα
    Δημήτρης Κοντομηνάς και Δήμος Βερύκιος

    Δημήτρης Κοντομηνάς και Δήμος Βερύκιος


    «Ο καλός φίλος και η σκιά εμφανίζονται μόνον όταν ο ήλιος λάμπει», Μπέντζαμιν Φράνκλιν, κυρίως Εθνοπατέρας των ΗΠΑ

    Ο Δημήτρης Κοντομηνάς (Αθήνα, 3 Ιουνίου 1939 – Αθήνα, 10 Μαρτίου 2022), αποχώρησε από τον κόσμο των ζωντανών, ενώ πιο πριν, τον Οκτώβριο του 2018, είχε αποχωρίσει οριστικά από τον κόσμο των λαμπερών, δηλαδή της τηλεόρασης.

    Με την απουσία του σημαίνει το τέλος μιας εποχής. Μιας εποχής που οι καναλάρχες, σαν τον ίδιο ή τον Μίνωα Κυριακού, λάτρευαν το μέσο, ασχολήθηκαν και αφοσιωθήκαν προσωπικά σ’ αυτό και πάνω απ όλα δέθηκαν με τους ανθρώπους του, γνωρίζοντας τους όλους με τα μικρά τους ονόματα τους σε όποιο σημείο της τροφικής τηλεοπτικής αλυσίδας κι αν βρίσκοντας, εμπνέοντας τους τη ζέση της ομάδας, σε έναν σκληρό, στυγνά επαγγελματικό, κυνικό και ανταγωνιστικό χώρο. Για χρόνια, από τον Σεπτέμβριο του 2019 ήταν νοσηλευόμενος, με τραχειοστομία, όπου δεν μπορούσε να μιλήσει και να φάει, σοκαρστικά αδυνατισμένος και με τους γιατρούς του, αλλά και την οικογένεια, να μην επιτρέπουν επισκέψεις στο καταβεβλημένο αλλά πάντα περήφανο αυτοδημιούργητο και ισχυρό άντρα.

    Η κηδεία που έγινε στη Ύδρα, σε άλλη ώρα και με συνεργάτες επιχειρηματίες, αλλά όχι σταρ

    Με μια ζωή μυθιστορηματική, ικανή να γεμίζει τόμους ο Δημήτρης Κοντομηνάς, πάντα κοινωνικός, προστάτης των τεχνών, κοσμοπολίτης, δυναμικός επιχειρηματίας, αυτοδημιούργητος, bon viveur, ανήσυχο μυαλό, κοσμοπολίτης, γαλαντόμος, μάχιμος , που ξέρει από deals, με διαδρομές από τα Σεπόλια, στην υπέροχη Βηρυτό, στην Αθήνα πάλι ή την Νέα Υόρκη την πρωτεύουσα του κόσμου, πέρασε τα τελευταία χρονιά της ζωής του, δύσκολα, σε μεγάλη μοναξιά και απομόνωση, ενώ ταλαιπωρήθηκε πολύ.

    Η μεγάλη αδυναμία της ζωής του, η κόρη του, Μαρία Κοντομηνά και ο σύζυγος της, ακαδημαϊκός με αντικείμενο τις Τμήμα Ευρωπαϊκές Σπουδές, Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, όπως και η πολυαγαπημένη του αδελφή, η Κίττυ Αλεξανδράτου ήταν μαζί του μέχρι τέλους. Και ήταν αυτοί που αποφάσισαν η κηδεία να γίνει μακριά από την Αθήνα, στο αγαπημένο του νησί, την Ύδρα, με στενούς συνεργάτες του από την επιχειρηματική του δράση, αλλά όχι από τον φανταχτερό και εγωκεντρικό κόσμο της τηλεόρασης. Για τη δε ταφή του, που έγινε μια μέρα στην Αθήνα, είχε ανακοινωθεί μάλιστα ως ώρα τέλεσης της εξοδίου ακολουθίας η 11η πρωινή, αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε δυο ώρες νωρίτερα, στις 9 το πρωί.

    Μαρία Κοντομηνά και Αριστοτέλης Τζιαμπίρης
    Μαρία Κοντομηνά και Αριστοτέλης Τζιαμπίρης

    Ίσως έτσι να απομακρύνθηκαν και οι καλοί εργάτες της λαμπερής τηλεοπτικής πανίδας και οι αξιόλογες προσωπικότητες της, που κι όμως υπάρχουν! Όμως, επιτρέψτε μας, το προσωπικό σχόλιο, υπάρχει αιτιολογία στο σκεπτικό των πονεμένων ανθρώπων του. Οι πολύ σταρ και λιγότερο της τηλεόρασης, έχουν το συνήθειο ακόμη και τη οδύνη, την οριστικότητα του τέλους να την κάνουν αυτοαναφορική επίδειξη. Παρακολουθώντας δε, τα σχόλια πολλών εξ αυτών, για το θάνατο του Δημήτρη Κοντομηνά, τα μισά αφορούσαν στο πως τους έκανε παρουσιαστές και τα άλλα μισά στην μοναδικότητα της δικής τους σχέσης μαζί του και της πολυτελούς τους θλίψης! Όμως πολλοί δεν το πήραν αυτό καλά και ειδικά ο πιστός φίλος του εκλιπόντος, Δήμος Βερύκιος…

    Η αδελφή του Δημήτρη Κοντομηνά, Κίττυ
    Η αδελφή του Δημήτρη Κοντομηνά, Κίττυ

    Δήμος Βερύκιος, ο άνθρωπος του προέδρου

    Ο Δήμος Βερύκιος υπήρξε ένας από τους πιο στενούς και έμπιστους συνεργάτες του σπουδαίου άντρα των επιχειρήσεων και της τηλεόρασης, τον καιρό που μεσουρανούσε στον Alpha. Μάλιστα είχε διακριθεί και ως αντιπρόεδρος του καναλιού. Ήταν εκείνος που δεν έκρυβε την αδυναμία του στον άνθρωπο Κοντομηνά. Θύμωνε και βροντούσε και άστραφτε στον τηλεοπτικό αέρα, αν κάποιος σταρ του καναλιού δεν πήγαινε στα πάρτι του προέδρου, έβαζε τα κλάματα και συγκινούταν στα γενέθλια του προέδρου, υμνούσε τα ταξίδια στην Αμερική του προέδρου και γενικά φορτιζόταν συναισθηματικά για ότι αφορούσε τον πρόεδρο, ακόμη και για την επιλογή του στις παρουσιάστριες του καναλιού.

    Ποιος ξεχνά πως είχε υπεραμυνθεί για κακές -σε μεγάλο μέρος δικαίως- κριτικές για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου λέγοντας το αλήστου μνήμης: «Κωνσταντίνα είσαι μια βιοπαλαίστρια της ζωής και αυτά τα βουτυρόπαιδα που σε κρίνουν πως τολμούν να το κάνουν!»! Ακόμη και την τελευταία σύντροφο της ζωής του Κοντομηνά, τη Laurie Holcombe, είχε υμνήσει ποιητικά σχεδόν, για τις γνώσεις της, την κομψότητα, την ωραιότητα της, ο Δήμος Βερύκιος!

    Σε έξοδο με την Λόρι Χόλκομπρ
    Σε έξοδο με την Λόρι Χόλκομπρ

    Στις θρυλικές στιγμές της ιστορίας της παγκόσμιας -γιατί όχι;- τηλεόρασης περιλαμβάνεται και η εκφώνηση της είδησης από τον Δήμο Βερύκιο, στην εκπομπή Happy Day, πως οι Φούρνοι Ικαρίας εντάσσονται στο Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Ο Δημήτρης Παπανώτας, ένας εκ των παρουσιαστών της εκπομπής, διαφώνησε. «Κι αυτό μας κάνει υπερήφανους σε μια ευρωπαϊκή χώρα; Ότι η υγεία των παιδιών ενός ελληνικού νησιού εξαρτάται από την ελεημοσύνη… Να είστε περήφανοι! Για την κατάντια αυτή Δήμο μου…». «Άσε ρε Δημητράκη! Με έχεις φλομώσει στην καμαρωτή από το πρωί! Και σε ανέχομαι! Άντε γεια σας» είχε πει.

    Αποχώρησε, κάπου πήγε και μετά τις διαφημίσεις, επέστρεψε φανερά ευχαριστημένος, μιας και αμέσως παρενέβη τηλεφωνικά ο ίδιος ο Δημήτρης Κοντομηνάς λέγοντας: «Ντράπηκα όσο δεν έχω ντραπεί στη ζωή μου με όλα αυτά που άκουσα σήμερα από Έλληνες οι οποίοι δουλεύουν σε ένα κανάλι που προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον κόσμο και ανθρώπους οι οποίοι από την ιδιωτική πρωτοβουλία βάζουν τα χρήματά τους, βάζουν το χρόνο τους, πηγαίνουν να κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να δώσουν χαρά κι ελπίδα να μείνει ο κόσμος σε αυτά τα νησιά. Το κράτος δεν μπορεί να σταθεί πουθενά. Και αντί να πούμε συγχαρητήρια σε αυτόν τον άνθρωπο… Είναι ντροπή! Καθόμαστε και λέμε βλακείες! Είναι ντροπή μας να τα λέμε αυτά! Ζητήστε ένα συγγνώμη»!

    Στην παρέμβαση της Σταματίνας Τσιμτσιλή απάντησε: «Τι να δικαιολογήσεις; Τα αδικαιολόγητα; Αυτή τη ντροπή την έφαγα στη μούρη εγώ σήμερα με σας! Ντροπή σας! Με τέτοιους ανθρώπους η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά! Με κάνατε και ντράπηκα σήμερα! Ντράπηκα με αυτά που άκουσα από εσάς! Από ανθρώπους δικούς μας, που είστε μια οικογένεια εδώ μέσα, σας προσέχουμε, έχετε κάθε μέρα το μισθό σας και λέτε βλακείες»! Ο Δήμος Βερύκιος έδειχνε απόλυτα ικανοποιημένος με την δικαίωση του!

    Οργή Βερύκιου

    Με βουρκωμένα μάτια, ο Δήμος Βερύκιος, αμέσως μετα την είδηση πως έφυγε ο Δημήτρης Κοντομηνάς είπε στο Happy Day: «Ζωή σαν παραμύθι, Happy Day. Έτσι ήταν. Αν υπάρχει αυτή η πρωινή παρέα για 9 χρόνια και εύχομαι να προχωρήσει, οφείλεται σε αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος δεν υπάρχει στη ζωή από τις 2 σήμερα τα ξημερώματα. Αν σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει αυτός ο σταθμός, οφείλεται στη διορατικότητα, στο πείσμα, στο επιχειρηματικό μυαλό αυτού του ανθρώπου που βλέπετε στους δέκτες σας… Παρά τις αντιξοότητες, παρά τις αναποδιές, δεν τον εγκατέλειψε τον Alpha, δεν τον έκλεισε, δεν πέταξε στον δρόμο 500 και πλέον εργαζόμενους.

    Κατάφερε στη δύση της ζωής του να τον δώσει σε σίγουρα χέρα. Τον Alpha ο Δημήτρης Κοντομηνάς τον παρέδωσε στα χέρια εκείνα που πριν από 40 χρόνια έβαλαν την μεγάλη υπογραφή στο πρώτο ομαδικό συμβόλαιο ασφάλισης διυλιστηρίου την εταιρία του την Interamerican και έτσι απογειώθηκε. Ήταν καρμικό, το καταλάβαινε. Μου είπε: ‘Όπως ξεκίνησα, έτσι θα τελειώσω’».

    Όλοι οι της εκπομπής, λοιπόν, που υπάρχει 9 χρόνια χάρη στον άνθρωπο που μόλις είχε φύγει και μάλλον ποσώς τον ενδιέφερε τις τελευταίες ώρες του, τι έκανε στο δυναμικό κοινό η Τσιμιτσιλή, εκφράσανε τον πόνο τους.

    Η κηδεία του γινεται στην Ύδρα και η ταφή στο Πρώτο Νεκροταφείο, στην Αθήνα, όμως ο Δήμος Βερύκιος σχολιάζει στο twitter: «Τον ταλαιπωρούν και μετά θάνατον. Δίνουν παραπλανητική ώρα για την ταφή. Την έχουν προγραμματίσει να την κάνουν ινκόγκνιτο στις 9πμ, ενώ έχουν διαρρεύσει στους φίλους του ότι θα είναι στις 11πμ. Ντροπή»!

    Προφανώς και οι άνθρωποι είχαν τον δικό τους πόνο και θέλοντας να απομακρύνουν το πλήθος που θα επέφερε και μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι για εκείνον που έφυγε, αλλά για το τι θα φορούσαν οι παρουσιάστριες και αν θα έδειχναν θλιμμένες, αδικήθηκαν και οι πραγματικά πιστοί του άνθρωποι, για να είμαστε και ειλικρινείς, όπως ο Δήμος Βερύκιος!

    Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου, κάποτε…

    Από το 2002 και μετα από πολλές περιπέτειες, δικαστικές διαμάχες και διαιτησίες στο Λονδίνο, ο Δημήτρης Κοντομηνάς αναδείχθηκε στον ισχυρό άνδρας του καναλιού Alpha, που αναδείχτηκε αργά, σταδιακά και χωρίς να είναι υπολογίσιμος στην αρχή, αποκτώντας ο ίδιος μαζί με εταιρείες συμφερόντων του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της «Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.».

    Το 2008 ο γερμανικός μιντιακός όμιλος RTL εξαγοράζει τα 2/3 των μετοχών της Alpha Media Group Limited, που κατείχε το 100% του καναλιού, με τον Δημήτρη Κοντομηνά να κρατά το υπόλοιπο μερίδιο. Κάτι παραπάνω από 4 χρόνια αργότερα, το RTL αποχωρεί από την ελληνική αγορά, πουλώντας πίσω τις μετοχές στον Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος ξαναγίνεται ο ισχυρός άνδρας, ο καναλάρχης – ηγέτης του Alpha!

    Στην αρχή καλός του φίλος είναι ο Λάκης Λαζόπουλος. Είναι η εποχή που ο Λαζόπουλος σαρώνει σε τηλεθεάσεις με τον Αλ Τσαντίρι του. Πιο μετα με την αποτυχημένη -επιεικώς- προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει σ πλαίσιο τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, με διαδικασίες που θύμιζαν Big Brother, ο Λαζόπουλος στηρίζει την κυβέρνηση, γραφεί και ένα κείμενο υπερ. και βρίσκεται εκτός Alpha, «διότι έκανε τον κύκλο του» όπως είχε πει. Όταν είχε ρωτηθεί για την άποψη του για τον Δημήτρη Κοντομηνά είχε απαντήσει πως «στη ζωή μιλάς όταν έχεις και ένα κοινό ενδιαφέρον. Όταν δεν υπάρχει κοινό ενδιαφέρον, υπάρχει μία τυπική σχέση, που έχει σεβασμό και εκτίμηση».

    δημητρης κοντομηνας λακης λαζοπουλος
    Δημήτρης Κοντομηνάς και Λάκης Λαζόπουλος φωτογραφήθηκαν μαζί στην πρεμιέρα της παράστασης “Αποχαιρετιστήριο Δείπνο” στο θέατρο Γκλόρια

    Ύστερα έκανε πολύ παρέα με την Αννίτα Πάνια και την Ρούλα Κορομηλά. Θρυλικό στα κοσμικά χρονικά είναι το ταξίδι τα Χριστούγεννα του 2013, που με Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Ελένη Μενεγάκη και Μάκη Παντζόπουλο κάναν Χριστούγεννα στις Μαλδίβες. Με την ίδια παρέα και τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη πέρασαν το ίδιο καλοκαίρι με το υπερπολυτελές του σκάφος, Quintessa στα Κύθηρα, στην Ανατολική Κρήτη, στην Κάρπαθο, ή στη Ρόδο.

    Καλοκαιρινή εξόρμηση του Δημήτρη Κοντομηνά με την Ελένη Μενεγάκη και τον Ματέο Παντζόπουλο, τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
    Καλοκαιρινή εξόρμηση του Δημήτρη Κοντομηνά με την Ελένη Μενεγάκη και τον Ματέο Παντζόπουλο, τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

    Ήταν κουμπάρος του Αντώνη Ρέμου και της Υβόννης Μπόσνιακ. Περνούσε τη ζωή του, με λαμπερά πρόσωπα, όμορφα πλάσματα, ταλαντούχους και έξυπνους ανθρώπους, όπως ακριβώς το ήθελε. Το 2016, ο Δημήτρης Κοντομηνάς βρίσκεται ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο των δανείων του και δηλώνει πως μεταβίβασε τις μετοχές του του Alpha Media Group στην κόρη του Μαρία. Την 1η Δεκεμβρίου του 2019, οριστικά και αμετάκλητα ολόκληρος ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha περνά στον όμιλο Βαρδινογιάννη. Και ενώ νοσηλεύονταν ήδη, μετα από ταξίδι στην Αμερική που τον κατέβαλε, η πρώην σύντροφος του Λόρι Χόλκομπ διεκδικούσε προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων απαιτώντας διατροφή περίπου 50.000 ευρώ τον μήνα.

    Η ανάρτηση του Αντώνη Ρέμου για τον Δημήτρη Κοντομηνά
    Αντώνης Ρέμος και Δημήτρης Κοντομηνάς

    Σκιάς όναρ άνθρωπος

    Μαζί με την υγεία του χάνονταν και τα υλικά του αποκτήματα. Στο σφυρί βγήκε η 47μετρη «Quintessa». Η αρχιτεκτονικά εξαίσια νεοκλασική μονοκατοικία του ’30 της οδού Μελεάγρου, πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο, μπήκε στη λίστα προς πώληση. Παρομοίως διατέθηκε προς εκποίηση και το κτήμα του σε έκταση 300 στρεμμάτων με αμπελώνες αλλά και ελικοδρόμιο στο Μετόχι Αργολίδας, απέναντι από το νησί της Ύδρας.

    Δεσμεύτηκε και το παλάτι του στη Βαρυμπόμπη, που το περασμένο καλοκαίρι το παλάτι του στη Βαρυμπόμπη, το ησυχαστήριο του, το μεράκι της ζωής του, καταστράφηκε από τις μεγάλες φωτιές. Τις πίκρες αυτές φρόντισαν να μη του την δώσουν οι δικοί του και δεν κατάλαβε πως όλα όσα έφτιαξε χάνονταν μαζί του. Όλοι όσοι είχαν υπάρξει φίλοι, παρέα, ευεργετημένοι, συνεργάτες του, φυσικά και στεναχωρήθηκαν με το τέλος του. Μοιράστηκαν τη συγκίνηση τους, δήλωσαν τις ευχαριστίες τους. Κάποιοι προφανώς και ήταν ειλικρινείς. Μα τι σημασία έχει; Στην κόρη και στην αδελφή του, θα πέσει το κενό του και το θλιμμένο κόστος! Και τις δυο τους, δεν θα τις μετακινήσει απ τη μασίφ τους στεναχώρια καμμιά κουβέντα, αυτές τις στιγμές.

    «Η ζωή του όλη ήταν η κοινωνικότητα. Δεν μπορεί λοιπόν ένας κοινωνικός άνθρωπος, ένας άνθρωπος που δεν έχει εκφράσει την επιθυμία η ταφή του να γίνει χωρίς κόσμο… Ήθελε όλους τους φίλους του στο τελευταίο αντίο. Ξέρουμε πώς λειτουργούσε», δηλώνει ο Δήμος Βερύκιος. Τους φίλους ναι. Μπορεί να τους ήθελε. Αλλά σ αυτούς ίσως πια, μόνο τον δικό του εαυτό του, να μπορούσε να μετρήσει ο δημοσιογράφος. Ο πιστός και πέρα απ το τέλος…

    Στη χώρα του πόνου, ο καθένας μας είναι μόνος

    «Στη χώρα του πόνου, ο καθένας μας είναι μόνος» έγραφε η βελγοαμερικανίδα ποιήτρια Μέι Σάρτον, την οποία η Μαρία Κοντομηνά μοιάζει να αγαπά ιδιαίτερα εξοικειωμένη με το έργο της απ τη ζωή και τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη. Και η άποψη της Μαρίας, της κόρη της Φρίντας και του Δημήτρη Κοντομηνά, ήταν εκείνη που μετρούσε περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου, στη ζωή του ισχυρού άντρα.

    Εκείνη, αντίθετα από τους κοσμικούς γονείς της, δεν επιθύμησε ποτέ την δημοσιότητα, τις φασαριόζικες παρέες, ή τις εντυπωσιακές εμφανίσεις. Είναι μια γυναίκα με αίσθηση δικαίου, δοτικότητα, με εύρος γνώσεων, φιλομαθής, που σέβεται τους ανθρώπους και εκτιμά την απλότητα και τους χαμηλούς τόνους.

    Παρ όλα, τον Ιούνιο του 2015, στην βάφτισή των δίδυμων παιδιών της, του Δημήτρη και της Κόρτνεϊ, είχε καλεσμένο τον Δήμο Βερύκιο αλλά και ανθρώπους που είχε στο περιβάλλον του ο πατέρας της, όπως τον Λάκη Λαζόπουλο και την Αννίτα Πάνια. Όμως τότε ήταν χαρά και τώρα υπήρχε μόνο η μεγάλη θλίψη. Και θνητών όλβιος εις το τέλος ουδείς!

    Από την εξόδιο ακολουθία στην Ύδρα

    «Δυόμιση χρόνια νοσηλευόταν. Ξεκουράστηκε! Παρακαλούσα όλον τον καιρό τον Θεό… Έλεγα Θεέ μου, αν τον αγαπάς πάρ’ τον γιατί ταλαιπωρείται και δεν καταλαβαίνει και τίποτα» σπάραζε η αδελφή του, η Κίττυ!

    Στο Α’ Νεκροταφείο, μια μέρα μετα την κηδεία στην Ύδρα, στις 9 και όχι στις 11 όπως είχε ανακοινωθεί, η Μαρία ήταν συντετριμμένη. Από τους ανθρώπους του του Alpha, ήταν εκεί η Μαρία Νικόλτσιου, της οποίας τον γιο είχε βαφτίσει ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Η Μαρία δεν είχε το κουράγιο, χάνοντας τον πατέρα της, να φροντίζει κοινωνικές λεπτομέρειες, μέσα από το δικό της, τοπίο αφημένης θλίψης.

    Είχε, μόνο, εκφράσει την επιθυμία της στο τελευταίο «αντίο» να βρεθούν μόνον οι συγγενείς του. Αυτό φυσικά και δεν εμπόδιζε όποιον θα ήθελε να βρεθεί στο Α’ Νεκροταφείο, να το κάνει, όπως ακριβώς συνέβηκε με τις κάμερες, τους φωτογράφους και τους δημοσιογράφους, που δεν απομάκρυνε κανείς. Ήδη, σήμερα, όλα αυτά είναι παλιά νέα! Η πληροφορία καταιγιστική σπρώχνει ως παλιό, το μόλις χθεσινό.

    Και όλα διαρκούν λίγο. Ακόμη και οι ζωές σαν μυθιστόρημα! Τι μας μένει εμάς ως παρηγοριά; Μα, μόνο εκείνο που λέει ο Καβάφης στο ποίημα του «Ηκηδεία του Σαρπηδόνος»: «… Μνημείον τω ανήγειραν μαρμάρινον, κι επί της βάσεώς του με αναγλυφάς έμπειροι γλύπται εξιστόρησαν τας νίκας του ήρωος και τας πολλάς του εκστρατείας»…

    Διαβάστε επίσης:

    Δημήτρης Κοντομηνάς: Μια ζωή τέρμα το γκάζι – Η μυθιστορηματική ζωή ενός χαρισματικού dealer που στο τέλος έχασε τα πάντα

    Δημήτρης Κοντομηνάς: Όλες οι γυναίκες του Προέδρου…

    Αντώνης Ρέμος: Αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Κοντομηνά με φωτογραφίες από τον γάμο του



    ΣΧΟΛΙΑ