• LIFE&STYLE

    Δημήτρης Κοντομηνάς: Όλες οι γυναίκες του Προέδρου…

    Ο Δημήτρης Κοντομηνάς με την Λόρι Χολκόμπρ

    Ο Δημήτρης Κοντομηνάς με την Λόρι Χολκόμπρ


    «Όλες οι γυναίκες της ζωής μου ήταν σημαντικές για την άνοδο και την εξέλιξη μου. Μου πρόσφεραν την παρουσία και τη συμπαράσταση τους», είχε πει ο Δημήτρης Κοντομηνάς, που «έφυγε» από τη ζωή στα 83 του χρόνια, χωρίς να θέλει να αδικήσει, να μιλήσει άσχημα, να αφήσει εκτός, σίγουρα όχι να αγνοήσει τις συντρόφους που βρέθηκαν συνοδοιπόροι στο σενάριο της ζωής του που πολλοί ζήλεψαν, αποπειράθηκαν να μιμηθούν, και να αποκρυπτογραφήσουν μαζί, ειδικά στις πιο λαμπερές στιγμές του, εκείνες τις στιγμές που όλοι θέλουν να είναι δίπλα σου, στην «αυλή» σου, στο entourage σου, στην κορυφή του κόσμου…

    Όσοι τον γνώρισαν από κοντά, αλλά και όσοι τον έζησαν από απόσταση, μιλούν για έναν άνθρωπο που ήξερε να ζει. Ήξερε να απολαμβάνει την κάθε μέρα της ζωής του, να περιτριγυρίζεται από όσους ήθελε, εκτιμούσε, τον ενέπνεαν, συνεργαζόταν με ενθουσιασμό, και κυρίως δεν στερήθηκε ποτέ το πάθος, τον έρωτα, την ένταση της αγάπης, και των μυθιστορηματικών σχέσεων που αφήνουν έντονο αποτύπωμα στη διάρκεια μιας μαγικής ζωής, που έχει ήλιο και καταιγίδα, μαύρο και κόκκινο, γιν και γιανγκ.

    Ο Δημήτρης Κοντομηνάς παθιαζόταν. Παθιαζόταν με όλα. Παντρεύτηκε, χώρισε, ξαναπαντρεύτηκε, ξαναχώρισε, υπέγραψε ακόμη και σύμφωνο συμβίωσης, τίμησε τις γυναίκες που βρέθηκαν στο πλευρό του, τις ανέδειξε, τις φώτισε, τις φρόντισε.

    Χωρίς να δίνει πολλές πληροφορίες και στοιχεία για να ενισχύει το κουτσομπολιό που είθισται να συνοδεύει τους πρωταγωνιστές στις ιστορίες. Αρκούσε να δημοσιευτεί μια φωτογραφία του με τη νέα του σύντροφο, ακόμη και στην εποχή προ social media, και να γίνει ταυτόχρονη αναπαραγωγή σε όλα τα Μέσα, με κάθε λεπτομέρεια, ακόμη και σύντομα βιογραφικά των γυναικών που είχε επιλέξει για να είναι δίπλα του στη συγκεκριμένη φάση της ζωής του.

    Αν υπήρχε κάτι κοινό σε όλες τις γυναίκες του Προέδρου; Θα πρέπει κανείς να είναι εξαιρετικά παρατηρητικός, για να εντοπίσει τι ήταν αυτό που τραβούσε πιο εύκολα την προσοχή του ισχυρού άνδρα που δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του για την ομορφιά. Σίγουρα είχε να κάνει και με την φιλοδοξία που διέκρινε ο ίδιος στα μάτια τους, ίσως την ανάγκη τους να νιώσουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

    Με ένα Άρλεκιν ξεχνιέμαι; Όχι απαραίτητα. Οι γυναίκες που συνοδεύουν έναν δυναμικό επιχειρηματία δεν πρέπει απαραίτητα να ακολουθούν όλα τα κλισέ. Και ναι, μπορεί αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες ή την παρουσία των συντρόφων του, να του άρεσε το ωραίο, αλλά ποιος δεν θέλει να κοιμάται και να ξυπνάει δίπλα σε έναν όμορφο άνθρωπο, μέσα κι έξω, κάποιον που σε θαυμάζει και θέλει να σου εκφράζει τον θαυμασμό του με κάθε ευκαιρία;

    Kορίτσια, με καταγωγή από την επαρχία, γυναίκες, πληθωρικές, έντονες, φωτογενείς, ξανθές, καλλίγραμμες, νεότερες σίγουρα, «γατούλες», δυναμικές, πετυχημένες, άγνωστες, με μαγνήτη για την εξουσία. Και πώς γράφεται το μυθιστόρημα, πόσες σταρ θα έπρεπε να αναζητήσουμε στο καστ για το ντοκιμαντέρ, τη σειρά, την ταινία με κεντρικό ήρωα τον Mr President, τότε και τώρα, σε όλα τα στάδια της ζωής του;

    Aς επικεντρωθούμε σε δύο γάμους, αν και θα μπορούσε να έχει κάνει και περισσότερους. Ο ίδιος ξέρει γιατί επέλεξε να μην το τολμήσει ξανά. Του άρεσε να φροντίζει τις συντρόφους του, τις συζύγους του, τις γυναίκες που είχε στο πλευρό του, να τους χαρίζει τίτλους, να τους βρίσκει δουλειές, να τους αγοράζει σπίτια, να τις προορίζει για υψηλόβαθμα στελέχη, να τις ενσωματώνει με ευφάνταστους τρόπους στη δική του αυτοκρατορία.

    Υπήρξε γενναιόδωρος, ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό, άνδρας παλαιάς κοπής, μαζί και τζέντλεμαν, ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που δεν ξεχνούσε ποτέ το «μια φορά κι έναν καιρό», κι ας φοβόταν ότι στα παραμύθια made in Greece, δεν υπάρχει πάντα «happy end.» Δυναμικός και αποφασιστικός, σε όποιο πρότζεκτ κι αν αναλάμβανε, καινοτόμος, μαχητικός, εξωστρεφής αλλά και ευφυής, διορατικός, χαρισματικός, ήταν αυθόρμητος και πληθωρικός σε όλα του. Πολυμήχανος, σίγουρα.

    Θα τον συναντούσες στην Ράτκα ή στο Boschetto. Στο Πόρτο Χέλι, στην Ύδρα, στην Άνδρο… Καμία του εμφάνιση δεν περνούσε απαρατήρητη, ειδικά τα χρόνια που ό,τι άγγιζε γινόταν χρυσός. Σχόλια, φήμες, αστικοί μύθοι, τίποτα δεν τον απασχολούσε. Ήξερε να απολαμβάνει τη ζωή. Με τίμημα. Και κάπως έτσι χτίστηκε ένας μύθος. Για την πολυτέλεια από το Α έως το Ω. Για τον ίδιο όλα ήταν θέμα timing. Έγινε γνωστός (και) για τα μυθικά συμβόλαια που υπέγραφε στο τηλεοπτικό κανάλι με όσους είχε ξεχωρίσει μέσα στα χρόνια…

    Στο «ρεπεράζ» για να ζωντανέψει το κινηματογραφικό σενάριο, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τα αυτοκίνητα του, τα σπίτια του, το σκάφος του, όπως και τα εξοχικά, τα ταξίδια, τα πάρτι, τους φίλους, τους πρώην και τους επόμενους. Αυτό που μπορεί και να μην είναι και τόσο γνωστό είναι πως ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε έντονη φιλανθρωπική δράση. Τον είχαν χαρακτηρίσει «ευεργέτη» και «άρχοντα». Λάτρευε τα παλιά αυτοκίνητα, την καλή ζωή, το φαγητό (και ιδιαίτερα την κινέζικη κουζίνα), τις γυναίκες, -όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά-, υπήρξε συλλέκτης έργων τέχνης και σπάνιων βιβλίων ενώ του άρεσε να συλλέγει ακόμη και κομπολόγια από κεχριμπάρι…

    Ο Mr Interamerican, Mr Alpha, Mr Large (όπως Larger than life), ξεχώριζε για το αρχοντικό του παράστημα. Kανένα story, κανένας δημόσιος αποχαιρετισμός, έστω μία ανάρτηση, με μία κοινή φωτογραφία, ή ένα τρυφερό κείμενο, από την Ελένη Μενεγάκη (η οποία μίλησε για τον ίδιο στο φινάλε της εκπομπής της), την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, τις γυναίκες που σημάδεψαν το παρελθόν του. Καμία φορά η σιωπή είναι προτιμότερη… Ποιες είναι όμως τελικά όλες οι γυναίκες του Προέδρου ή έστω εκείνες που συγκέντρωσαν τα περισσότερα κλικ από τους εγχώριους φωτογράφους, στην εποχή πριν από τα likes, το block και το unfollow;

    Φρίντα Κοντομηνά. Πληθωρική. Έντονη. Μία γυναίκα που είχε τον τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία της, όπου κι αν εμφανιζόταν, άνδρας και γυναίκα μαζί, δυναμική και έξυπνη. Λέγεται ότι ήταν εκείνη που τον βοήθησε να μπει στην υψηλή κοινωνία, να γνωρίσει ανθρώπους-κλειδιά, να τον φέρει σε επαφή με όλους όσους θα τον βοηθούσαν να εξελίξει το όνειρο του και να το κάνει πραγματικότητα. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς δεν αντιστάθηκε στην Φρίντα με τα κόκκινα μαλλιά, και το εκκεντρικό ντύσιμο, την γνώρισε όταν εκείνος ήταν μόλις 20 χρονών. Μαζί απέκτησαν την κόρη του Μαρία. Δεν απέκτησε άλλα παιδιά. Η πρώτη του σύζυγος πέθανε το 2003.

    Η Φρίντα Κοντομηνά

    Ντίνα Πριτσιβέλη. Με την Ντίνα Πριτσιβέλη, η ιστορία της ζωής του που δεν γράφτηκε σε μορφή αυτοβιογραφίας, για να μπορούμε να γνωρίζουμε με σιγουριά της σειρά των γεγονότων, τους βρίσκει στα Αστέρια της Γλυφάδας. Είναι καλοκαίρι, κι εκεί τραγουδάει ο Γιάννης Πάριος. Σαν ιστορία-ντοκουμέντο, το ίδιο βράδυ, θα βρεθούν τυχαία εκεί, η Φρίντα, και η νέα του σύντροφος, με ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι-δώρο, το οποίο, φρόντισε να μην περάσει απαρατήρητο αλλά να το επιδείξει για να μην υπάρχει περιθώριο αμφιβολίας. Όσο ξεχωριστό ήταν το κόσμημα που φορούσε, άλλο τόσο θυελλώδης ήταν η σχέση τους.

    Η Ντίνα Πριτσιβέλη

    Μαίρη Κοντομηνά. Η δεύτερη σύζυγος της ζωής του Δημήτρη Κοντομηνά, εργαζόταν για τον ίδιο, ήταν η «Μαιρούλα», η γραμματέας του, η ιδιαιτέρα του, η ρεσεψιονίστ. Όταν ήρθαν σε πιο στενή επαφή σχεδόν τυχαία, ξεκίνησε ένα ειδύλλιο που εξελίχτηκε σε γάμο, ο οποίος, όμως δεν κράτησε πολύ.

    Πόλυ Ζησοπούλου. Μια γυναίκα με καταγωγή από την Λαμία που γνώρισε τον Δημήτρη Κοντομηνά όταν εκείνος αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας. Φυσιοθεραπεύτρια, στο επάγγελμα, δύο κόσμοι εντελώς διαφορετικοί, συναντήθηκαν για να παραμείνουν μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Άρχισαν να συγκατοικούν, να μένουν μαζί, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εκείνη, χωρισμένη με έναν γιο, βρέθηκε διευθύνουσα σύμβουλος στην Ευρωκλινική, και τη στιγμή που όλοι θα περίμεναν έναν τρίτο γάμο για τον Δημήτρη Κοντομηνά, ύστερα από εφτά χρόνια σχέσης, χώρισαν τελικά το 2006. Αnd she lived happily ever after?

    Με την Πόλυ Ζησοπούλου και τον Κώστα Καίσαρη

    Σίσσυ Παπαδήμα. Μία ακόμη εντυπωσιακή γυναίκα που ξεχώρισε αμέσως, και έγινε η σύντροφος του δυναμικού άνδρα της επιχειρηματικής ζωής της χώρας, με ιδιαίτερη αγάπη στα άλογα και την ιππασία, κράτησε μαζί τους τρία χρόνια σχέσης, βρέθηκε στα διοικητικά του Alpha κι έγινε η πιο φωτογραφημένη κυρία της κοσμικής Αθήνας της εποχής με κοντή, ξανθιά κόμη και ισχυρό βλέμμα.

    Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει στην αρχή πως ένα κορίτσι από την Ρόδο βρέθηκε να κυριαρχεί σε ένα από τα πρώτα τηλεοπτικά κανάλια σε τηλεθέαση. Την γνωρίσαμε αρχικά στην ομάδα της Ναταλίας Γερμανού, αφού δεν εμφανίστηκε από την αρχή με δική της εκπομπή. Ύστερα την είδαμε στη θέση της Ευαγγελίας Αραβανή.

    Όλα άλλαξαν, το μυστήριο λύθηκε, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη κοινή εμφάνιση, του Δημήτρη Κοντομηνά και της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, του «καναλάρχη» και της «ingenue», σε θεατρική παράσταση το 2013. Μαζί τους ήταν και η Ελένη Μενεγάκη για να δούμε την ίδια  φωτογραφία να βγαίνει σε πολλαπλά αντίτυπα παντού με αντίστοιχες λεζάντες. Λίγο μετά, η σύντροφος της ζωής του ιδιοκτήτη του Αlpha, παρουσίαζε την εκπομπή με τίτλο  «Μες στην καλή χαρά» με την Κατερίνα Καραβάτου για να βλέπουμε τη ζωή τους σαν σε ριάλιτι, διακοπές μαζί, παντού μαζί, σε ένα σύγχρονο ρομάντσο με φωτογραφίες με την Μαριάννα Λάτση, τον Ηλία Ψηνάκη, τον Κώστα Καίσαρη… Σε έναν χρόνο η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου είχε δική της εκπομπή στον Αlpha, το «Σπίτι μου, σπιτάκι μου.» Το ειδύλλιο κράτησε δύο χρόνια.

    Με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

    Laurie Holcombe. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην Αμερική. Εκείνη είχε κάνει ήδη τέσσερις γάμους. Ελληνοαμερικανίδα, καθηγήτρια σε Πανεπιστήμιο, ήταν τότε 56 χρονών. Άλλοι διέδιδαν πως υπήρξε υπεύθυνη στρατηγικής οργάνωσης και λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών μέχρι να αναλάβει σύμβουλος σε κυπριακή εταιρία του Δημήτρη Κοντομηνά.

    Έχει σημασία; Oι καλοθελητές βιάστηκαν να μιλήσουν για τον υψηλό μισθό που της έδινε, το διαμέρισμα που της νοίκιαζε σε έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους στη Νέα Υόρκη, τα αεροπορικά εισιτήρια που αγόραζε κάθε τόσο για να βλέπει την κόρη της. Ήταν εντυπωσιακή, αριστοκρατική, δυναμική, λαμπερή, ένα φωτεινό στήριγμα για τον ίδιο. Παρέμειναν μαζί για τρία χρόνια. Η πρώτη τους κοινή εμφάνιση ήταν στην Αίγλη του Ζαππείου σε παρουσίαση βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη. Εκείνη έλεγε τότε ότι είχε εντυπωσιαστεί από το πόσο φιλόξενοι και φιλικοί είναι οι Έλληνες, μια γυναίκα που βρέθηκε σε μια χώρα που δεν μιλούσε καν ελληνικά. Απαίτησε να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης.

    Ο χωρισμός τους υπήρξε επεισοδιακός. Εκείνη έκανε προσφυγή στα δικαστήρια, διεκδικώντας διατροφή 50.000 ευρώ μηνιαίως, όταν έπεσαν οι τίτλοι τέλους, τον Σεπτέμβριο του 2019. Αυτή ήταν και η τελευταία σχέση του Δημήτρη Κοντομηνά που έμεινε σαν φωτογραφία στο άλμπουμ της ζωής του. Η τελευταία γυναίκα του Προέδρου; Στο Χόλιγουντ δεν μαθαίνουμε ποτέ την αλήθεια. Ακόμη και στα πιο αληθοφανή σενάρια, η ταινία ξεκινάει πάντοτε με την φράση, «based on a true story.»

    Σε έξοδο με την Λόρι Χόλκομπρ

    Διαβάστε επίσης

    Δημήτρης Κοντομηνάς: Μια ζωή τέρμα το γκάζι – Η μυθιστορηματική ζωή ενός χαρισματικού dealer που στο τέλος έχασε τα πάντα

    Δημήτρης Κοντομηνάς: Ο Alpha για την απώλεια του ισχυρού παίκτη των media

    «Λύγισε» ο Βερύκιος για τον θάνατο του Κοντομηνά: Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν σαν να μην υπήρχε



    ΣΧΟΛΙΑ