• LIFE&STYLE

    6 μυστικά για να βγαίνετε πιο όμορφες στις φωτογραφίες

    • NewsRoom


    Οι φωτογραφίες και τα selfies είναι πλέον μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς σας και σχεδόν καθημερινά οι περισσότερες τις ποστάρετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν είστε από τους φωτογενείς ανθρώπους και όσο και αν προσπαθείτε δεν καταφέρνετε να τραβήξετε μία καλή λήψη; Φυσικά, η φωτογένεια δεν έχει σχέση με το πόσο όμορφη είναι μία γυναίκα, αλλά είναι κάτι που πολλοί άνθρωπο έχουν έμφυτο. Ευτυχώς υπάρχουν μερικά tips με τη βοήθεια των οποίων μπορείτε να την κατακτήσετε κι εσείς!

     

    Στην αρχή ίσως να δυσκολευτείτε λίγο, καθώς πρέπει να έχετε συνεχώς στο μυαλό σας συγκεκριμένες οδηγίες που θα ακολουθείτε καθώς ποζάρετε. Τελικά όμως, σίγουρα θα τις κάνετε κτήμα σας και δε θα αγχώνεστε μήπως δε βγήκατε καλά σε κάποια φωτογραφία.

    Μελετήστε λοιπόν προσεκτικά τα παρακάτω photogenic tips και αφιερώστε λίγο χρόνο στο σπίτι δοκιμάζοντάς τα, ώστε να είστε πανέτοιμες την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί μία κάμερα μπροστά σας.

    6 Photogenic Tips

    1. Left Side
    Όλες λίγο πολύ έχετε το λεγόμενο καλό προφίλ και επιμένετε να ποζάρετε με αυτό. Και όμως πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το αριστερό προφίλ είναι πιο κολακευτικό για όλους τους ανθρώπους. Συγκεκριμένα, από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι τα αριστερά μάγουλα τείνουν να εμφανίζουν μεγαλύτερη ένταση συναισθημάτων, τα οποία είναι πολύ πιο όμορφα αισθητικά.

    2. Tilt Your Face
    Στρίψτε ελαφρώς το κεφάλι σας και μην κοιτάτε ευθεία ακριβώς μπροστά στην κάμερα. Με αυτόν τον τρόπο θα αναδείξετε περισσότερο τα ζυγωματικά και τις γωνίες του προσώπου σας. Αντίθετα, όταν κοιτάζετε ευθεία μπροστά είναι πιο πιθανό το κεφάλι σας να φαίνεται πιο πλατύ από αυτό που είναι.

    3. Anti–Red Eye
    Κοιτάζοντας ένα φως ακριβώς πριν από τη λήψη μιας φωτογραφίας, θα συρρικνώσουν οι κόρες σας, γεγονός που βοηθά στην αποφυγή των κόκκινων ματιών. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε ένα τηλέφωνο ή μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με φλας, τότε μη φοβηθείτε και κοιτάξτε κατάματα στο φακό. Μπορεί στην αρχή να σας ενοχλήσει λίγο, αλλά με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δε θα βγουν κόκκινα τα μάτια σας αλλά θα έχουν και μια υπέροχη λάμψη.

    4. Tongue Behind Teeth
    Τα φυσικά χαμογέλα είναι υπέροχα και πρέπει να δείχνετε τις όμορφες οδοντοστοιχίες σας. Όμως, δεν λίγες οι φορές που ίσως να το παρακάνετε, με το χαμόγελό σας να μοιάζει βεβιασμένο και να πιάνει άκομψα όλο σας το πρόσωπο. Για να το ελέγξετε και να φαίνεται τέλειο, να θυμάστε να τοποθετείτε τη γλώσσα πίσω από τα δόντια σας.

    5. Say “Thursday”
    Μέχρι τώρα, όλοι σε ομαδικές φωτογραφίες συνήθιζαν να λένε τη λέξη «Cheese», μόλις δώσει το σύνθημα ο φωτογράφος. Ήρθε η ώρα όμως να μάθετε, πως η συγκεκριμένη, αγγλική λέξη δημιουργεί ένα ψεύτικο χαμόγελο που δεν αποτυπώνεται με πολύ κολακευτικό τρόπο σε μία φωτογραφία. Από εδώ και πέρα λοιπόν να λέτε «Thursday», μία λέξη που τείνει να χαλαρώνει το πρόσωπο. Όταν τα χείλη χωρίζουν ελαφρώς το ένα από το άλλο, δείχνετε πιο αισθησιακή και γοητευτική αποφεύγοντας τα «υπερ-χαμόγελα».

    6. Chin Slight Down
    Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πιγούνι σας, αφού σίγουρα δε θέλετε να φαίνεται ότι έχετε «προγούλι» εάν σκύβετε πολύ προς τα κάτω, ούτε ότι έχετε προγναθισμό και πελώριο λαιμό εάν σηκώνεται πολύ ψηλά το κεφάλι σας. Το ιδανικό είναι ένα ελαφρύ χαμήλωμα που θα κάνει και το βλέμμα σας πιο έντονο.

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέλεια, αδύνατα πόδια: Αυτές είναι οι 5 μαγικές ασκήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάντε σπίτι σας 5 super ασκήσεις για τους γλουτούς!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μακιγιάζ: Πώς να είμαι όμορφη στο γυμναστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ