• LIFE&STYLE

    4 κοινά λάθη στη ρουτίνα ομορφιάς που σαμποτάρουν το δέρμα σας


    Με τόσες skincare συμβουλές και τόσα διαφορετικά tips & tricks που κυκλοφορούν σήμερα -και ειδικά στο διαδίκτυο-, όταν έρχεται η στιγμή της περιποίησης του δέρματός σας είναι λογικό να μην ξέρετε από πού να ξεκινήσετε και που να τελειώσετε. Στην υπερπληθώρα πληροφοριών, έρχεται να προστεθεί η πολυάσχολη καθημερινότητά και τα πιθανά ξενύχτια. Τότε είναι που η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη και μπερδεύεστε περισσότερο!

    Αν κι εσείς βρίσκεστε σε κατάσταση που αναρωτιέστε τι να κάνετε και τι να αποφύγετε, σας έχουμε την απάντηση. Δώστε λοιπόν προσοχή στα 4 πιο συχνά skincare λάθη που ακολουθούν (και σίγουρα κάνετε κι εσείς), ανακαλύψτε πώς να τα αποφύγετε και γίνετε experts στην περιποίηση της επιδερμίδας σας.

    1. Δοκιμάζετε όλα τα νέα καλλυντικά μαζί

    Σίγουρα ανυπομονείτε να δοκιμάσετε όλα τα καλλυντικά που μόλις αγοράσατε, αλλά πριν το κάνετε σκεφτείτε το εξής: Εάν πρόκειται να αλλάξετε ριζικά όλη τη ρουτίνα περιποίησης που συνήθως ακολουθείτε, πώς θα καταλάβετε τι έχει και τι δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα για εσάς; Το δέρμα κάθε ανθρώπου είναι μοναδικό, όπως είναι και οι ανάγκες του, πράγμα που αυτόματα σημαίνει ότι δεν ταιριάζουν όλα τα προϊόντα σε όλους. Για να αποφύγετε λοιπόν την άσκοπη χρήση ή την εμφάνιση ξηροδερμίας, κοκκινίλας και τοπικής ακμής, ξεκινήστε δοκιμάζοντας ένα-ένα τα νέα σας beauty items. Αρχίστε για παράδειγμα μ’ ένα συγκεκριμένο καθαριστικό για μία βδομάδα, μετά προσθέστε μία ενυδατική και έπειτα ένα toner κ.ο.κ. Αργά και σταθερά!

    2. Βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα

    Το δέρμα σας έχει την μαγική ικανότητα να αναγεννάτε διαρκώς. Μόνο που αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει από 28 μέρες μέχρι και έξι εβδομάδες (πάνω-κάτω). Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορείτε να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος, αν δεν περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα -ειδικά αν αυτό έχει μια πιο εξειδικευμένη δράση, όπως η αντιγήρανση. Οπότε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε υπομονετικά. Μπορεί στην αρχή να μη βλέπετε καμία διαφορά και να αισθάνεστε ότι η φόρμουλα που χρησιμοποιείτε δεν δουλεύει, αλλά δώστε της τον απαραίτητο χρόνο και μετά αποφασίστε αν θα συνεχίσετε να την εφαρμόζετε ή όχι.

    skincare-mistakes-KRiwf.jpg

    3. Καταπονείτε τον ενυδατικό φραγμό

    Ο ενυδατικός φραγμός κάνει αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά του, κρατάει την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Εκτός από αυτό όμως, τα κύτταρα, τα λιπίδια και τα ενυδατικά συστατικά που τον αποτελούν, βοηθούν στο να διώχνουν τα βακτήρια από το δέρμα. Αν όμως εσείς τον καταστρέψετε, σταματάνε και οι δυο πολύτιμες αυτές δράσεις του. Πώς γίνεται να του προκαλέσετε φθορές; Με «σκληρές» απολεπιστικές συνθέσεις και μεγάλη πίεση στο τρίψιμο. Την επόμενη φορά λοιπόν, προτιμήστε ένα πιο ήπιο scrub και εφαρμόστε το με απαλές κινήσεις, όχι παραπάνω από 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

    4. Χρησιμοποιείτε λάθος προϊόντα για το δέρμα σας

    Κεφάλαιο: σπυράκια. Σίγουρα, όλοι λίγο-πολύ εμφανίζουν κατά καιρούς -και συνήθως στις πιο ακατάλληλες στιγμές! Όμως, μερικά νέα σημάδια στο πρόσωπο δε συνεπάγονται αυτόματα ακμή. Με λίγα λόγια, αν μόλις δείτε ένα σπυράκι, αρχίσετε να φροντίζετε το δέρμα σας σαν ακνεϊκό, με καθαριστικά, spot treatments και toners ανάπλασης, κάνετε λάθος. Ίσα-ίσα, έτσι το επιβαρύνετε περισσότερο και το απορυθμίζετε. Γι αυτό, είναι πολύ σημαντικό πριν επενδύσετε στη skincare ρουτίνα σας να εντοπίσετε τον ακριβή τύπο της επιδερμίδας σας και μετά να αναζητήσετε τα καλλυντικά που ταιριάζουν στις ανάγκες του.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα γυαλιά ηλίου που ο κόσμος της μόδας αποθεώνει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρία tips για να μειώσετε τον ιδρώτα σας το καλοκαίρι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς να συνδυάσετε τις τσάντες με τα παπούτσια σας για άψογο look



    ΣΧΟΛΙΑ