• LIFE&STYLE

    Πώς να συνδυάσετε τις τσάντες με τα παπούτσια σας για άψογο look


    Πολλές φορές, για να δημιουργήσετε μια αξέχαστη και κομψή εμφάνιση δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε καινούρια ρούχα, αφού μόνο μία νέα τσάντα αρκεί για να κάνετε τη διαφορά. Αυτός είναι από τους πιο απλούς, εύκολους και οικονομικά προσιτούς τρόπους για να ανανεώσετε την εικόνα σας.

    Η μεγαλύτερη δυσκολία όμως, που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες, είναι το πώς θα επιλέξουν τη σωστή τσάντα, η οποία θα ταιριάζει με το look τους. Φυσικά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι, αν ανήκετε στην κατηγορία των fashionistas που πιστεύουν ότι κάθε it-bag που αγοράζουν πρέπει να συνδυάζεται χρωματικά και με τα παπούτσια τους, τότε δυστυχώς κάνετε λάθος.

    Σήμερα, οι σχεδιαστές μας προτρέπουν να έχουμε πιο πολύ θάρρος και φαντασία όταν επιλέγουμε την επόμενη αγορά μας. Άλλωστε, η γκάμα επιλογών είναι πλέον τόσο μεγάλη, που δε χρειάζεται να αναλύετε την παραμικρή σας κίνηση, αλλά σας επιτρέπει να είστε πιο ελεύθερη και τολμηρή. Αρκεί μονάχα να θυμάστε κάποιους βασικούς κανόνες!

    shoes-bags-13.jpg

    3 Rules

    1. Συνδυάστε διαφορετικές υφές

    Δοκιμάστε κάτι εναλλακτικό και μπερδέψτε τα υφάσματα μεταξύ τους με γνώμονα τη δημιουργική σας σκέψη. Κάθε κίνηση θέλει φαντασία, η οποία με τη σειρά της προσφέρει σύνολα με μεγάλο ενδιαφέρον. Τολμήστε το διαφορετικό λοιπόν και δε θα χάσετε. Ταιριάζοντας συνέχεια δέρμα με δέρμα για παράδειγμα, κάνετε την εμφάνισή σας βαρετή, κάτι που σίγουρα δε θέλετε!

    2. Πρέπει να κάνετε συνδυασμούς με μονόχρωμα υφάσματα και τυπώματα

    Αν έχετε μια τσάντα στο οποίο αναπαριστάται ένα όμορφο λουλούδι, την οποία αγαπάτε ιδιαίτερα και λατρεύετε να κρατάτε, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την «παντρέψετε» μ’ ένα ζευγάρι floral παπούτσια. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να την επισκιάσετε! Αντίθετα, προτιμήστε μονόχρωμα, κομψά υποδήματα, για να πετύχετε την πολυπόθητη αρμονία.

    3. Ματ και φωτεινότητα

    Μπορείτε να επιλέξετε παπούτσια και τσάντα στην ίδια απόχρωση, αλλά πρέπει να προσέξετε να έχουν διαφορετικά υφάσματα και υφές. Για παράδειγμα, συνδυάστε ματ παπούτσια κι ένα τσαντάκι με μεταλλική επιφάνεια. Φανταστείτε απλώς πόσο στιλάτες θα δείχνετε με αυτό τον συνδυασμό: μπεζ ή καφέ παπούτσια με μια bronze ή χρυσή τσάντα! Το ίδιο ισχύει και για το λευκό με το χρυσό και ούτω καθεξής.

    Τι πρέπει να ξέρετε: Δυσκολεύεστε στο πώς θα διαλέξετε το σωστό στιλ τσάντας για τα αγαπημένα σας παπούτσια; Κακώς, διότι στην πραγματικότητα πρόκειται για κάτι πολύ απλό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσετε σημασία στις λεπτομέρειες. Αποφύγετε συνδυασμούς που αφορούν δύο διαφορετικά στιλ και ακολουθήστε τον χρυσό κανόνα, που αφορά τον συνδυασμό χρωμάτων. Τα ζεστά είναι αρμονικά μόνο με ζεστά και τα ψυχρά μόνο με ψυχρά. Εξίσου μεγάλη προσοχή χρειάζονται τα σχήματα αλλά και οι αναλογίες!

    shoes-bags-12.jpg

    Μερικά βασικά κομμάτια, που θα πρέπει να υπάρχουν μέσα στην ντουλάπα σας:

    • Μαύρα παπούτσια και μαύρες τσάντες.
    • Καφέ παπούτσια και καφέ τσάντες.
    • Μπεζ παπούτσια και nude τσάντες.

    Αυτά θα σας επιτρέψουν να φαίνεστε κομψή στιλάτη οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Όποια περίσταση και αν έχετε στο πρόγραμμά σας, θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες. Επίσης, θα μπορούσατε να τα μοιράσετε με τέτοιον τρόπο, ώστε να υιοθετήσετε το ένα στιλ για το γραφείο και το άλλο για τις πιο αθλητικές σας εμφανίσεις.

    shoes-bags-14.jpg

    Ποιοι τύποι τσάντας υπάρχουν;

    • Μαλακή, δερμάτινη χωρίς επιπρόσθετες λεπτομέρειες. Αυτή η τσάντα μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με όλα τα παπούτσια και να φορεθεί σε καθημερινή βάση.
    • Clutch, τσάντα φάκελος ή κάποιο άλλο μικρό τσαντάκι που μπορεί να ταιριάξει με ένα θηλυκό και elegant ζευγάρι παπούτσια. Αν θέλετε κάτι που θα ταιριάζει με ψηλοτάκουνα πέδιλα, τότε επιλέξτε μια διακριτική τσάντα ή ένα κομψό clutch με μακρύ λουρί. Αν πάλι πρόκειται να φορέσετε ένα οποιοδήποτε παπούτσι στιλέτο, πάρτε μαζί σας ένα must-have bag στο μέγεθος πορτοφολιού.
    • Τα παπούτσια που φοράτε στη δουλειά δημιουργούν ωραίους συνδυασμούς με τσάντες που έχουν καθαρά σχήματα, όπως τα ορθογώνια. Μία επίσης καλή πρόταση είναι και οι oversized.
    • Μπότες και μποτάκια με φλατ σόλες ταιριάζουν υπέροχα με τσάντες ταχυδρόμου, οι οποίες φοριούνται συνήθως επάνω στον ώμο.
    • Οι straw και kntted bags είναι η ιδανική επιλογή για παραλία και μικρούς περιπάτους στην πόλη. Μαζί μ’ ένα ζευγάρι καλοκαιρινά σανδάλια φτιάχνετε το τέλειο match.
    • Χοντροκομμένες μπότες, loafers ή πάνινα παπούτσια συνδυάζονται καλύτερα με αθλητικές ή τσάντες ταξιδιού, που δεν έχουν συγκεκριμένο σχήμα αλλά είναι αρκετά ευρύχωρες.
    • Αν σας αρέσουν περισσότερο αυτές με ασυνήθιστα σχέδια, σχήματα ή με περίεργη διακόσμηση και έντονα χρώματα, τότε σας συνιστούμε να τις ταιριάξετε με ένα απλό, μονόχρωμο ζευγάρι παπούτσια.

    shoes-bags-11.jpg

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα γυαλιά ηλίου που ο κόσμος της μόδας αποθεώνει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρία tips για να μειώσετε τον ιδρώτα σας το καλοκαίρι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρεις νέες συλλογές που θα γίνουν ανάρπαστες το φετινό καλοκαίρι



    ΣΧΟΛΙΑ