Ροή Ειδήσεων

Οδική βοήθεια εντός μίας ώρας, αλλιώς πρόστιμο μέχρι και 20.000 ευρώ

  • NewsRoom


Πρόστιμο, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 20.000 ευρώ, θα καλούνται να πληρώσουν οι εταιρείες οδικής βοήθειας εάν δεν ανταποκριθούν στην κλήση των πελατών τους εντός μίας ώρας. Η πρόβλεψη αυτή συμπεριλαμβάνεται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου όπου μαζί με τις διατάξεις του υπουργείου Υποδομών, αναθεωρείται το πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών οδικής βοήθειας.

Πλέον μεταξύ των αλλαγών που επέρχονται είναι και η υποχρέωση της εταιρείας οδικής βοήθειας να πηγαίνει στο σημείο που καλεί ο πελάτης της το αργότερο εντός μίας ώρας απ’ τη στιγμή που θα ειδοποιηθεί.

Ειδικότερα στις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων οδικής βοήθειας οχημάτων είναι να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα καθ’όλη τη διάρκεια του 24ωρου και όλες τις ημέρες του χρόνου και να παρέχουν άμεση και ποιοτική βοήθεια, δηλαδή ανταπόκριση με το κατάλληλο προσωπικό και όχημα εντός μίας ώρας από την κλήση.

Μάλιστα σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 έως 20.000 ευρώ!

Επιπλέον με πρόστιμα από 10.000 έως 50.000 ευρώ τιμωρούνται φυσικά ή νομικά πρόσωπα που προσφέρουν οδική βοήθεια χωρίς τη σχετική βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας.

Από 5.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ τμωρούνται όσο δηλώνουν ψευδή στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από 2.000 -5.000 ευρώ είναι τα πρόστιμα για τους συνεργάτες που δηλώνουν ψευδή στοιχεία προς την επιχείρηση οδικής βοήθειας με την οποία έχουν συμβληθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όλα ανάποδα. Γιατί οι απεργίες και οι έφοδοι σε γραφεία υπουργών εκνευρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είσαι φοροφυγάς; Μη σε νοιάζει. Ο Τσακαλώτος είναι εδώ για σένα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραγδαίες εξελίξεις στο MEGA: Συνάντηση Γιάννη Βαρδινογιάννη με τους εργαζομένους. Τι θα τους πει

 


ΣΧΟΛΙΑ