• Business Of Fashion

    Naya Tsalesi: Το ελληνικό brand από τη Σαντορίνη που αγαπάνε οι Ελληνίδες

    • Αθηνά Λαρδή

    Processed with VSCO with dog1 preset


    Νεανικά, μοντέρνα, σέξι και συνάμα κομψά. Με αυτές τις λέξεις θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τα ρούχα Naya Tsalesi. Το ελληνικό brand, με έδρα τα Φηρά Σαντορίνης, κάνει πάταγο στα social media, με πολλές γνωστές Ελληνίδες, όπως είναι η Μαρία Ηλιάκη, η Κόνι Μεταξά και η τραγουδίστρια Ζοζεφίν, να τα επιλέγουν για τις εμφανίσεις τους.

    Η σχεδιάστρια μίλησε στο mononews.gr για την πορεία της στο χώρο της μόδας, τις δημιουργίες της, ενώ μας αποκάλυψε και ποιο trend δεν θέλει να ξαναδεί.

    1. Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τη μόδα;

    Από πολύ μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να μεταποιώ τα ρούχα μου . Ένιωθα πολύ χαρούμενη που η μητέρα μου ήξερε να ράβει. Συνεπώς, ήταν πολύ εύκολο να μετατρέψω ένα φόρεμα σε μία φούστα και ένα τοπ, αφού είχα και την ειδικό στο σπίτι. Ραπτομηχανή υπήρχε και θα υπάρχει για πάντα στο σπίτι μου, διότι μου φέρνει και πολλές όμορφες αναμνήσεις στο μυαλό μου. Επίσης, η γιαγιά μου ήταν δασκάλα κοπτικής -ραπτικής. Θυμάμαι ατελείωτα απογεύματα να την «χαζεύω» να δουλεύει και ήθελα τόσο πολύ να της μοιάσω. Το να μπορείς να μετατρέψεις ένα απλό ύφασμα σε μια δημιουργία και το να δίνεις « ζωή» σε ένα ύφασμα ήταν πάντα κάτι που μου κινούσε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον.

    2. Πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε το δικό σας brand;

    Αποφάσισα να κάνω το δικό μου brand όταν μια μέρα ξύπνησα και συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να πάω στη δουλειά μου. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μην αγαπάς αυτό που κάνεις. Να μην νιώθεις ελεύθερος και δημιουργικός και να δουλεύεις για τα χρήματα μόνο. Εκείνη την ημέρα, είπα στον εαυτό μου: δούλεψες σκληρά τόσα χρόνια, στερήθηκες αρκετά, έχεις κάνει τις οικονομίες σου, οπότε είναι η στιγμή για το επόμενο βήμα και για να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα. Κατανοώ απόλυτα ότι τα πράγματα είναι δύσκολα γύρω μας αλλά θεωρώ πως τα όνειρα μας πρέπει να τα ακολουθούμε με πίστη και πάντα έρχεται αυτή η κατάλληλη στιγμή. Μπορεί να αργήσει λίγο… αλλά θα έρχεται.

    3. Από που αντλείτε έμπνευση;

    Αντλώ έμπνευση καθημερινά από παντού. Από διάφορες εικόνες, από τις εποχές του χρόνου και από τις γυναίκες που βλέπω στο δρόμο. Πολλές φορές σκέφτομαι τι θα μπορούσα να δημιουργήσω και τις φαντάζομαι μέσα σε αυτά. Επίσης, αντλώ έμπνευση από διάφορα ταξίδια που κάνω και φυσικά από το ίδιο το ύφασμα. Βλέποντας το σκέφτομαι σε τι θα ήθελα να μεταμορφωθεί.

    4. Ποιες δυσκολίες καλείται να αντιμετωπίσει ένα ελληνικό brand στην Ελλάδα της κρίσης;

    Δυστυχώς, οι δυσκολίες είναι πολλές όπως και σε κάθε επάγγελμα άλλωστε. Για παράδειγμα, στη δική μας δουλειά, το κράτος δεν βοηθάει και πολύ. Θεωρώ όμως ότι έχεις αποτύχει αν ξεκινήσεις με μοναδική σκέψη πως θα βγάλεις χρήματα. Σε ο, τι και αν κάνεις χρειάζεται να δίνεις την ψυχή σου και πολλή αγάπη αλλιώς δεν πετυχαίνεις.

    5. Έχετε κάποιον αγαπημένο σχεδιαστή ή οίκο μόδας, από τον οποίο εμπνέεστε κιόλας ως δημιουργός;

    Αγαπημένο σχεδιαστή δεν έχω. Μου αρέσουν όμως αρκετοί και σίγουρα από όλους παίρνουμε ιδέες και μαθήματα.

    6. Αγαπημένο κομμάτι της συλλογής σας που κυκλοφόρησε για Φθινόπωρο/Χειμώνα 2018/2019;

    Φυσικά το παντελόνι, Chalkaor pants που μακραίνει τη σιλουέτα και αναδεικνύει το γυναικείο κορμί.

    Chalkaor Black Pants

    7. Τι θα δούμε στην επόμενη συλλογή σας;

    Θα είναι διαθέσιμη σε λίγες ημέρες. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως όλα τα κομμάτια θα αποπνέουν θηλυκότητα.

    8. Απαραίτητο κομμάτι στη γυναικεία γκαρνταρόμπα;

    το κοστούμι, φυσικά. All time classic, το φοράς από το πρωί μέχρι το βραδύ. Από τη δουλειά σου μέχρι και σε μια βραδινή έξοδο. Τα αξεσουάρ και φυσικά το παπούτσι είναι αυτά που θα κάνουν και τη διαφορά.

    9. Ποιο trend δεν θα θέλατε να ξαναδείτε;

    Τα animal print.

    10. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

    Να συνεχίσω να κάνω με αγάπη αυτό που κάνω, να δημιουργώ ωραίες συλλογές για τη γυναίκα του σήμερα, βάζοντας και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στο να είναι ακόμα πιο όμορφες και κομψές.

    Τα ρούχα Naya Tsalesi μπορείτε να τα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Zoe Apostolou: Το ελληνικό brand που δημιουργήθηκε από γυναίκες και απευθύνεται σε γυναίκες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SiBelle: Η εταιρεία που επιμένει ελληνικά και δημιουργεί μοναδικά ρούχα σε προσιτές τιμές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μάνος Γερακίνης: Ο άνθρωπος πίσω από τα πιο πρωτότυπα και πολυτελή ελληνικά αρώματα



    ΣΧΟΛΙΑ