• The Wiseman

    Η μάχη Μιχαηλίδη-Χαντζηνικολάου για την Ένωση Τραπεζών και το νέο πρόσωπο της Εθνικής

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Μία ακόμη κυρία για την Εθνική…

    Τις… δυναμικές γυναίκες από τον χώρο των επιχειρήσεων αλλά και των τραπεζών φαίνεται ότι έχει βάλει στο μάτι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και σιγά-σιγά τις εντάσσει στις υψηλές διευθυντικές θέσεις. Η στήλη πληροφορείται ότι το δίδυμο Μιχαηλίδη-Μυλωνά σε συνεργασία με τον κυνηγό κεφαλών Ανδρέα Γαβριηλίδη της Egon Ζehnder έχει βολιδοσκοπήσει και εν τέλει πείσει μία ακόμη κυρία να ενταχθεί στο δυναμικό της τράπεζας αναλαμβάνοντας τα ηνία μίας εκ των γενικών διευθύνσεων. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν οτι πρόκειται για την νυν Γενική Διευθύντρια του Corporate της Τράπεζας Πειραιώς Φωτεινή Ιωάννου. Προσεχώς περισσότερα…

    Οι άλλες τρεις κυρίες…

    Κι ενώ η νέα προσθήκη στο δυναμικό της τράπεζας αναμένεται να γίνει σε λίγες εβδομάδες, οι τρεις κυρίες που εντάχθηκαν πρόσφατα στην τράπεζα φαίνεται ότι ήδη αποσπούν θετικά σχόλια. Μάλιστα τα καλύτερα λόγια λέει και ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης σε κατ ιδίαν συνομιλίες. Ιδιαίτερα δυναμική περιγράφουν στην στήλη την νέα επικεφαλής του marketing Χαρά Ντελέκου, η οποία ξέρει να… ανοίγει τα φτερά καθώς τα τελευταία 7 χρόνια εργαζόταν στο τομέα του marketing της Aegean.

    Η στήλη πληροφορείται ότι η κα Νταλέκου έχει κλέψει τις εντυπώσεις, τουλάχιστον προς το παρόν, και όλοι αναμένουν την παρουσίαση της πρότασής της στο πλαίσιο της επόμενης σελίδας που προσπαθεί να γράψει η Εθνική.

    Ισχυρή δύναμη, όμως, χαρακτηρίζουν εντός της τράπεζας την γενική διευθύντρια – επίσης νέο αίμα – του τομέα ανθρώπινου δυναμικού Εύη Χατζηϊωάννου, η οποία μεταπήδησε στην Εθνική από την Barilla Hellas.

    Το μεγαλύτερο όμως στοίχημα, αυτό του retail banking, καθώς πρόκειται για τα σημερινά δεδομένα της αγοράς έχει αναλάβει η έμπειρη και χαρισματική – όπως την χαρακτηρίζουν οι παλαιοί της συνεργάτες – Χριστίνα Θεοφιλίδη. 

    Τον «έφαγε» και το Μαξίμου

    Έχετε ήδη διαβάσει ότι παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου της Attica Bank ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Θα μείνει στην Ιστορία ως ο πρόεδρος με τα περισσότερα νεύρα…

    Επιτέθηκε λεκτικά, χειροδίκησε, έστειλε εξώδικα, βγήκε σε εκπομπές και κατήγγειλε τον Γιάννη Στουρνάρα κι όλα αυτά διότι προετοίμαζε την ηρωική έξοδο… Τώρα, μαθαίνω, ότι θέλει να γίνει πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας… Το Μαξίμου το ρώτησε; Διότι η στήλη πληροφορείται ότι το Μέγαρο Μαξίμου προ διμήνου, όταν ετέθη θέμα απομάκρυνσής του από την Attica Bank, δεν προέβαλε καμία ένσταση και αντίσταση… 

    Η Αναστασία ψηφίζει Μιχαηλίδη; 

    Η στήλη πληροφορείται ότι η Αναστασία Σακελλαρίου, επικεφαλής της Praxia Bank, δηλώνει φαν του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας Κώστα Μιχαηλίδη και καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι θα τον «ψηφίσει» για πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Οι εκλογές γίνονται σε λίγες ημέρες και θα ψηφίσουν τα αφεντικά της Eurobank, Alpha Bank, Praxia Bank, HSBC, Attica Bank, Citibank και IBG. Δεν θα ψηφίσουν οι πρόεδροι της Εθνικής και Πειραιώς καθώς και οι δύο θα είναι υποψήφιοι.

    Εξάλλου, η σχέση της Αναστασίας με τον Μιχαηλίδη μετράει πολλά χιλιόμετρα, καθώς γνωρίζονται από την εποχή που εργάζονταν και οι δύο στην Credit Suisse στο Λονδίνο.

    Όπως είπε χθες, σε γεύμα με τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, έχει συγκεκριμένο πλάνο για τις επόμενες κινήσεις της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών εάν φυσικά εκλεγεί.

    Ο ίδιος σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες έχει συζητήσει τα επόμενα βήματά του με τους επικεφαλής των υπολοίπων τραπεζών.

    Κάποιες πηγές λένε ότι ο κ. Μιχαηλίδης τους «μικρούς» της Ενωσης τους έχει ψήσει… Το στοίχημα λέγεται ότι μεταφέρεται στους μεγάλους.

    Μιας και αναφέραμε την Αναστασία και την ψήφο που θα δώσει στον Μιχαηλίδη, η στήλη αναρωτιέται τι κάνει ο έτερος υποψήφιος και πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου… Μήπως πρέπει να δείξει λίγη εξωστρέφεια και να αποτυπώσει κι εκείνος τις θέσεις του για την Ένωση…

    Πούλησε και νέο δάνειο η Eurobank

    Μετά την πώληση στην Β2 Ηolding του δανείου ύψους 65 εκατ. της Σαρακάκης,  η τράπεζα προχώρησε και στην πώληση του δανείου που είχε στην «Χαλυβουργία Ελλάδος» που ανήκει στην οικογένεια Νίκου Μάνεση.   

    Σύμφωνα με πληροφορίες το δάνειο της Eurobank στην «Χαλυβουργία Ελλάδος» ήταν περίπου 50 εκατ. ευρώ και αγοραστής είναι το Harvard Investment Group (HIG). Το αμερικανικό fund  αναζητά τα τελευταία χρόνια ευκαιρίες  στην ελληνική αγορά και το 2014 είχε προχωρήσει στην εξαγορά του ομίλου Μαΐλλη.



    ΣΧΟΛΙΑ