• Ροή Ειδήσεων

    Ενδιαφέρον από fund για το δάνειο του Σαρακάκη και τι συμβαίνει με την NIKE HELLAS και την ΑΑΔΕ 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ενδιαφέρον από fund για το δάνειο του Σαρακάκη

    Τα 37 ακίνητα που αποτελούν εγγύηση στο δάνειο των 65 εκατ. ευρώ του ομίλου Σαρακάκη που έχει βγάλει στο σφυρί η Eurobank μαγνητίζουν, όπως μαθαίνουμε, τους υποψήφιους επενδυτές. Μάλιστα, βρετανικό fund έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον. Γρήγορα θα υπάρξει εξέλιξη και η τράπεζα βρίσκεται στις τελικές συζητήσεις με τους αγοραστές…  Αυτό περιμένει και η εταιρεία για να προχωρήσει σε ρύθμιση των δανείων της με τις υπόλοιπες τράπεζες.  Ο συνολικός δανεισμός φθάνει τα 220 εκατ ευρώ. Όπως και ο Μάνεσης της Χαλυβουργίας Ελλάδος…

    Alert από ΑΑΔΕ για την Nike Retail Ελλάς

    Χθες δημοσιεύθηκε μια ιδιαίτερα θετική είδηση που όμως ξάφνιασε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Προσέξτε γιατί έχει ενδιαφέρον.  Σε θετική τροχιά , λοιπόν, κινήθηκε η Nike Retail Ελλάς το 2018 (οικονομική χρήση 1/6/2017-31/5/2018), προσβλέποντας σε μια θετική επιχειρηματική πορεία και το 2019.

    Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία, που ελέγχεται κατά 99,33% από τη Nike Retail BV (ανήκει στη Nike Inc.), αύξησε τον κύκλο εργασιών της στα 33.925.709 ευρώ από 31.821.309 ευρώ το 2017. 

    Τα κέρδη χρήσης προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 576.413 ευρώ έναντι κερδών ύψους 604.468 ευρώ το 2017. Τα αποτελέσματα περιόδου μετά από φόρους διατηρήθηκαν σχεδόν στα ίδια επίπεδα και διαμορφώθηκαν στα 352.017 ευρώ από 355.347 ευρώ το 2017. 

    Στα νούμερα λοιπόν βρίσκεται το μυστικό. Η εταιρία είχε τζίρο περίπου 34 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων περίπου 576.000 ευρώ. Δηλαδή τα κέρδη είναι περίπου  το 1,7% του τζίρου. 

    Τι “έπιασαν”  λοιπόν στην ΑΑΔΕ; Στην Ελλάδα,  σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των ειδικών στο Υπουργείο Οικονομικών,  στην συντριπτική πλειοψηφία τα κέρδη των εταιριών στο λιανεμπόριο όταν μια επιχείρηση είναι εισαγωγέας και διανομέας ανέρχεται σε ποσοστό από το 15 έως 20% του τζίρου της. 

    ΕΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο. Στην περίπτωση της NIKE RETAIL το ποσοστό τζίρου / κερδών δεν φτάνει ούτε καν στο 1,7%.  

    Η υπόθεση σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον…

    Άδειασε το Πεντάγωνο!

    Πληροφοριοδότης της στήλης με μακρά πορεία στους διαδρόμους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετέφερε εικόνα ερημιάς…

    Όταν ρώτησε τους επιτελείς – αφού έψαχνε για κανένα μισάωρο στον όροφο που φιλοξενεί το γραφείο του υπουργού – που είναι οι υπάλληλοι και γιατί επικρατεί ερημιά η απάντηση – την οποία μας την μεταφέρει – ήταν: «Ήταν όλοι, περίπου 50 άτομα, μετακλητοί και σύμβουλοι και έφυγαν μαζί με τον Καμμένο»… 

    Μήπως να μάθουμε, να μας πει ο πρώην υπουργός, πόσους πατατρεχάμενους συμβούλους είχε και πόσο κόστιζαν; Διότι, οι μετακλητοί πληρώνονται από το δημόσιο έτσι κι αλλιώς, οι σύμβουλοι όμως πόσα μας κόστισαν…

    Η δικαίωση του Γιάννη Δραγασάκη 

    Μετά την «μούφα» μείωσης του κατώτατου μισθού, για την οποία κορδώνεται η καλλίπυγος Έφη και χαμογελάει ο Αλέξης, ήρθε η ώρα να δικαιωθεί και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης. 

    Θα φέρει νομοσχέδιο για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας. Έτσι, για να σκάσουν οι οχθροί μας και συγκεκριμένα η τρόικα που από το 2015 κάθε φορά που το ξεστόμιζε, του έκοβαν το βήχα. 

    Ο κυρ Αλέκος γιατί κρύβεται;

    Ο τραπεζικός κυβερνητικός αρμόδιος κυρ Αλέκος έχει χαθεί από προσώπου γης! Τι έγινε; Ένα πουλάκι μου είπε ότι ο κυρ Αλέκος είναι σκασμένος καθώς η τρόικα του έβγαλε κόκκινα κάρτα στην επιδίωξη να προστατευτούν από τους πλειστηριασμούς οι πρώτες κατοικίες αξίας πάνω από 150.000 ευρώ. Εξ ου και η εξαφάνισης…



    ΣΧΟΛΙΑ