• Business

    Ποιοι περιλαμβάνονται στην λίστα της Εgon Zehnder για CEO στην Τράπεζα Πειραιώς


    Hχηρά ονόματα περιλαμβάνει η λίστα της εταιρείας Εgon Zehnder η οποία έχει αναλάβει συμβουλευτικό έργο στην διαδικασία επιλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς.

    assets_LARGE_t_420_53611783
    Nίκος Νανόπουλος. Ετών 63. Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, τραπεζίτες όπως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Νανόπουλος και ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ίδιας τράπεζας Βύρων Μπαλλής περιλαμβάνονται στον κατάλογο των προσώπων τα οποία η εταιρεία θεωρεί δυνητικά ότι θα μπορούσαν να αναλάβουν τη θέση αυτή στην Πειραιώς, καθώς επίσης και ο πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Χρήστος Σκλαβούνης.

    Βύρων Μπάλλης. Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εurobank
    Βύρων Μπαλλής. Πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εurobank
    Χρήστος Σκλαβούνης,.Ετών 53. Πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
    Χρήστος Σκλαβούνης,.Ετών 53. Πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

    Η Egon Ζehnder με την πρότασή της θέλει να παρουσιάσει ένα εύρος επιλογών για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας ενώ από την πρώτη στιγμή έχει περιλάβει στην λίστα στελέχη διοίκησης της ίδιας της Πειραιώς, τα οποία εκτός των αποδεδειγμένων ικανοτήτων τους, έχουν το πλεονέκτημα να γνωρίζουν καλά τον Όμιλο, και συγκεκριμένα μεταξύ αυτών τον Σταύρο Λεκκάκo  και τον Απόστολο Ταμβακάκη. 

    Σταύρος Λεκκάκος. CEO Τράπεζας Πειραιώς
    Σταύρος Λεκκάκος. CEO Τράπεζας Πειραιώς

    Το έργο των συμβούλων είναι σε αυτή τη φάση η διαμόρφωση μιας εμπεριστατωμένης πρότασης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πρόσωπα της λίστας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ή έχουν γίνει αποδέκτες σχετικής πρότασης.

    Η διαδικασία που είναι σύνθετη γίνεται για πρώτη φορά από ελληνική τράπεζα σε μια περίοδο, που η διαφάνεια και η εξειδίκευση αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα στη διεθνή τραπεζική και μάλιστα όταν ο εγχώριος κλάδος θα αξιολογηθεί όσο αφορά το στελεχιακό δυναμικό των διοικήσεων του με εντολή της ευρωπαικής εποπτικής αρχής.

    Aπόστολος Ταμβακάκης. Μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Πειραιώς
    Aπόστολος Ταμβακάκης. Μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Πειραιώς

    Η Egon Zehdner που είναι εκ των κορυφαίων εταιρειών αναζήτησης ηγετικών στελεχών αναζητά τον καταλληλότερο διευθύνοντα σύμβουλο για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς, μέσα από μια μεγάλη δεξαμενή στελεχών με μακρά πείρα και επιτυχημένη διαδρομή στον χρηματοοικονομικό τομέα και θα περιλάβει στην τελική πρόταση και στελέχη από το εξωτερικό. Πάντως σε κάθε περίπτωση ο κ. Νίκος Νανόπουλος είναι μέτοχος και σύμβουλος σε επενδυτικό fund που έχει συστήσει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Δασκαλόπουλος και ο κ.Μπαλλης κάνει δικιες του δουλειές.

    Παράγοντες της τραπεζικής αγοράς εκτιμούν πάντως ότι οι έλληνες τραπεζίτες έχουν αποδείξει την καταλληλότητά τους ενώ έχουν γνώση της αγοράς, κάτι που είναι κρίσιμο, με στελέχη από τους κόλπους της Πειραιώς να έχουν προβάδισμα αφού γνωρίζουν σε βάθος τον Ομιλο.

    Η ελβετική πολυεθνική Egon Zehnder, με ιστορία που υπερβαίνει το μισό αιώνα και παρουσία που εκτείνεται σε 41 χώρες με 68 γραφεία, διαθέτει την τεχνογνωσία εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και στενές επαφές με τα κορυφαία διοικητικά ταλέντα χρηματοοικονομικών οργανισμών του πλανήτη.

    Με αυτή την κίνηση o πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας ανέλαβε μια πρωτοβουλία που αναβαθμίζει περαιτέρω το διοικητικό προφίλ του Ομίλου, ενισχύοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και  ικανοποιώντας παράλληλα πλήρως τις προϋποθέσεις που θέτει ως ρυθμιστική αρχή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο SSM.



    ΣΧΟΛΙΑ