ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έρευνα διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις καταγγελίες σχετικά με καθυστερήσεις καταβολής από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ χρηματικών ποσών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από τις εξοφλήσεις λογαριασμών ηλεκτρισμού στις οποίες προχώρησαν πελάτες της Επιχείρησης μέσω των ΕΛΤΑ.
Η προκαταρκτική διετάχθη από τον Άρειο Πάγο και η έρευνα θα διενεργηθεί από την εισαγγελέα Σ. Αρβανίτη και το υπό διερεύνηση αδίκημα είναι αυτό της υπεξαίρεσης.
Η υπόθεση αφορά πληρωτέους λογαριασμούς μέσω ΕΛΤΑ, τα ποσά των οποίων δεν αποδίδονταν στη ΔEH. Μάλιστα, οι καταναλωτές φέρονται να έχαναν την έκπτωση συνέπειας 15%, παρόλο που είχαν αποπληρώσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους μέσω των ΕΛΤΑ.
Αντικείμενο της έρευνας είναι τόσο η στάση των ΕΛΤΑ όσο και της ΔEH, προκειμένου να διερευνηθεί αν η εταιρία προχώρησε στις προσήκουσες ενέργειες, τόσο για να αποτρέψει τη συσσώρευση χρέους, όσο και για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ποσά. Οι εκτιμήσεις μιλούν για συσσωρευμένο χρέος των ΕΛΤΑ προς τη ΔEH αξίας 50 εκατ. ευρώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΛΤΑ: «Πλήρωσαν» στη ΔΕΗ 25,5 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΨΗΠΤΕ δίνει 22,5 εκατ. ευρώ στα ΕΛΤΑ για να πληρώσουν τη ΔΕΗ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΕΗ: Νέες διευκρινίσεις για την πληρωμή λογαριασμών μέσω ΕΛΤΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Labubu: Τι είναι αυτή η μόδα με το «αθώο τέρας» που κατέκτησε τον κόσμο των brands και του κοινού
- Αποκάλυψη για τα φάρμακα για την παχυσαρκία: Θα χορηγούνται με pass – Πότε θα «κόβεται» ο ασθενής, τι ορίζει το νέο πρωτόκολλο
- Με ποιον βουλευτή έγινε «μπαρούτι» ο Κ.Μ., η σύγκρουση Μαξίμου με Ανδρουλάκη, Ελληνες βουλευτές στη… Χονολουλού και τι θέλουν Ελληνικά Mirage στη Βρετανία
- Himalayan Birkin: Η ακατάκτητη κορυφή της πολυτέλειας
