• Ροή Ειδήσεων

    Α. Αγγελικούση: H Pantheon Tankers δίνει 86 εκ. δολ. για δύο νεότευκτα

    tanker ναυλαγορά ναυτιλία


    Επιστροφή στις γιάρδες και παραγγελία δύο tanker για την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Pantheon Tankers της οποίας ηγείται η Άννα Αγγελικούση. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ναυλομεσιτικό τομέα η Pantheon, έφτασε σε συμφωνία με τα ναυπηγεία Hanjin Heavy Industries & Construction που βρίσκονται στην ακτή Subic στις Φιλιππίνες για την κατασκευή δύο καινούργιων aframax tankers.

    Το ποσό που αναμένεται να δώσει η ναυτιλιακή της κας Αγγελικούση, ανέρχεται στα  43 εκατομμύρια δολάρια για το κάθε δεξαμενόπλοιο. Δηλαδή συνολικά 86 εκατομμύρια δολάρια και για τα δύο. Ως ημερομηνία παράδοσης έχει ορισθεί το 2019.

    Τα πλοία θα είναι χωρητικότητας 114.700-dwt και αναμένεται να συμμορφώνονται πλήρως με τους περιορισμούς του Tier III του International Maritime Organization (IMO) σχετικά με τη ρύπανση του περιβάλλοντος με σκοπό τη μείωση των εκπομπών του CO2.

    Υπενθυμίζεται, όπως είχε γράψει το mononews.gr, η ναυτιλιακή είχε προχωρήσει στην εξαγορά του δεξαμενόπλοιου τύπου aframax Phoenix Advance (χωρητικότητας 114.02-dwt και κατασκευής 2011)  από τη MOL για ένα ποσό κυμάνθηκε στα 28,5 εκατομμύρια δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Προκοπίου: Χρυσό deal με την China Development Bank Leasing

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Αγγελικούσης: Το ανήσυχο πνεύμα του κορυφαίου Έλληνα εφοπλιστή

     ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιοι εφοπλιστές κυριάρχησαν το 2017. Έδωσαν 4,4 δισ. για πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ