• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτά είναι τα καλύτερα (και πιο καθαρά) αεροδρόμια στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκεται το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

    • Bloomberg


    Η Ασία έχει τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου. Τελεία. Και αυτό σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση της Skytrax, που δίνει την πρώτη θέση, για έκτη χρονιά στη σειρά, στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης. Ακολουθούν το Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon της Σεούλ, το Haneda του Τόκιο, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ και το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad στη Ντόχα. Το Αεροδρόμιο του Μονάχου, στην έκτη θέση της κατάταξης, παίρνει τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροδρομίων. (ΣτΜ: Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έρχεται 39ο στον κόσμο, ανάμεσα σε 100 αεροδρόμια, έχοντας βελτιώσει τη θέση του σε σχέση με το 2017 όταν και βρισκόταν στην 53η θέση της ίδιας κατάταξης).

    Το αεροδρόμιο Changi στη Σιγκαπούρη

    Στα δέκα κορυφαία αεροδρόμια της λίστας δεν υπάρχει κανένα αμερικανικό, με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1999 και μετά. Το αεροδρόμιο Changi, το οποίο πέρυσι κατέγραψε ρεκόρ επιβατικής κίνησης με 62,2 εκατ. επιβάτες, επεκτείνει τη δυναμικότητά του για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια, κατασκευάζοντας το πέμπτο του terminal, έναν τρίτο διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης, καθώς και εγκαταστάσεις για φαγητό και ψώνια.

    Η Ασία κυριαρχεί και στη λίστα της Skytrax με τα πιο καθαρά αεροδρόμια του κόσμου, με πρώτα τα Haneda και Nagoya στην Ιαπωνία και το Incheon της Σεούλ.

    Το αεροδρόμιο Haneda στο Τόκιο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Έφυγε» ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος «θαυματοποιός» της Wall Street και της Blackstone



    ΣΧΟΛΙΑ