• Πολιτική

    Κύρα Κάπη-Χρήστος Ζωγράφος: Εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου, ζευγάρι στη ζωή

    Κύρα Κάπη-Χρήστος Ζωγράφος

    Κύρα Κάπη-Χρήστος Ζωγράφος


    Αποτελούν δύο από τους στενότερους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, κατέχοντας κρίσιμες θέσεις στον πυρήνα του κυβερνητικού μηχανισμού και από το καλοκαίρι ζευγάρι στη ζωή.

    Ο λόγος για την Κύρα Κάπη, διευθύντρια επικοινωνίας του Πρωθυπουργού και τον Χρήστο Ζωγράφο, αναπληρωτή διευθυντή -μετά την αναβάθμισή του- του Γραφείου Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου με αρμοδιότητα τα ψηφιακά και περιφερειακά ΜΜΕ.

    Αμφότεροι μετέχουν καθημερινά στον λεγόμενο «πρωινό καφέ» παρουσία του Πρωθυπουργού, ενώ η Κύρα Κάπη λέγεται ότι δεν έχει απουσιάσει ούτε από μια περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2016  έως και σήμερα.

    Τα δύο πολλά υποσχόμενα στελέχη της νέας γενιάς της πολιτικής, που ταυτίστηκαν με την πορεία και τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήρθαν κοντά από… τύχη.

    Ίσως το μέλλον τους να ήταν διαφορετικό αν ο Χρήστος Ζωγράφος, παρέμενε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και στο επιτελείο του Γιάννη Κεφαλογιάννη (τότε υφυπουργού Μεταφορών) και δεν «άρπαζε» την ευκαιρία να ενταχθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο Τύπου, όταν του έγινε η σχετική πρόταση, φοβούμενος ίσως τις ευθύνες που συνεπάγεται μια τέτοια θέση.

    Ή, ίσως, τα πράγματα να είχαν πάρει άλλη ρότα, αν ο Χρήστος Ζωγράφος δεν είχε κάνει στην Κύρα Κάπη εκείνη την… έκπληξη στις 4 Ιουνίου του 2021 (ημέρα των γενεθλίων της), «αναγκάζοντάς» την να ομολογήσει δημοσίως: «Πέρασαν 37 χρόνια για να βρω τον άνθρωπο που διοργανώνει τις πιο τέλειες εκπλήξεις! Πάντα χαρές να έχουμε κι να είμαστε καλά!», έγραψε, κάνοντας «ταγκ» τον Χρήστο της ζωής της, επισημοποιώντας με τον άκρως μοντέρνο και επικοινωνιακό αυτό τρόπο τον δεσμό τους. «Αναγκάζοντας» ακόμα και τον Άκη Σκέρτσο-ο οποίος τους χαρακτηρίζει «παιδιά από μάλαμα»- σε σχετικό σχόλιο να την παροτρύνει, σε δημόσια θέα: «Να τον κρατήσεις».

    Το βέβαιον είναι ότι πιο κοντά έφερε τον Χρήστο και την Κύρα ένας από τους κοινούς παρονομαστές τους: η εργασιομανία.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και φέτος, δεν «εκμεταλλεύτηκαν» ούτε την επιπλέον άδεια που δικαιούνταν, μετά τον γάμο τους, και επέστρεψαν κανονικά στις θέσεις τους μετά από τις ολιγοήμερες διακοπές του Δεκαπενταύγουστου και τη σχετική εντολή του Πρωθυπουργού.

    Η «σκιά» του Κυριάκου Μητσοτάκη…

    Η Κύρα Κάπη, με σπουδές στο Κολέγιο Αθηνών, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (Επικοινωνία και ΜΜΕ) και μεταπτυχιακά στο περίφημο αμερικάνικο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης (Broadcasting Journalism και New Media), έκανε πρακτική στους New York Times, «πέρασε» από την εκπομπή «Φάκελοι» (ΣΚΑΪ) και τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Εταιρίες Επικοινωνίας, ΜΜΕ (Εasy 97,2, Ρυθμός 949, έχοντας αναλάβει τα social media) και πολιτικούς, διαδραμάτισε ρόλο στην καμπάνια για το «ναι» στο δημοψήφισμα του 2015 και είχε κάτι παραπάνω από ενεργή συμμετοχή στην έμπρακτη στήριξη της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ.

    Σε εκείνη, λέγεται, ότι οφείλεται, μεταξύ άλλων, η συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στις νεωτεριστικές, για τα ελληνικά δεδομένα «Ερωτήσεις και απαντήσεις» με απλούς πολίτες-ακολούθους του στο facebook με τρόπο που ανέδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο του μελλοντικού προέδρου της ΝΔ και οι οποίες έγιναν «viral».

    Αυτοδικαίως ακολούθησε θέση στο Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. (με αρμοδιότητα τα Περιφερειακά και Ηλεκτρονικά ΜΜΕ) ενώ, εδώ και χρόνια, αποτελεί ουσιαστικά τον νούμερο ένα παράγοντα διαμόρφωσης της δημόσιας εικόνας του Κυριάκου Μητσοτάκη, επικεφαλής μιας ομάδας ειδικών συμβούλων.

    Όπως αναγνωρίζει η Κύρα Κάπη «είμαι τυχερή που εργάζομαι για έναν άνθρωπο που παράγει συνεχώς ιδέες και είναι ταυτόχρονα ανοικτός να ακούσει και τις δικές μου προτάσεις, και αν τον πείσω, να τις υλοποιήσει».

    Με τον Πρωθυπουργό δεν την συνδέουν μόνο οικογενειακοί δεσμοί- είναι και νονός της. Έχουν μια επιπλέον κοινή αγάπη. Αυτή για τα ζώα, με τον τυχερό της υπόθεσης, τα τελευταία χρόνια, να ακούει στο όνομα «Πίνατ», ο δημοφιλής πια πρώην αδέσποτος πρωθυπουργικός σκύλος.

    …και ο «δουλευταράς» του Μαξίμου.

    Το έτερον ήμισυ αυτής της όμορφης «Life together» ιστορίας αποτελεί ο καταγόμενος από τον Πόρο Χρήστος Ζωγράφος, με σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μεταπτυχιακό στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία -με κατεύθυνση τη Διεθνή Επιχειρηματικότητα- στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Παράλληλες έρευνες στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των επιχειρήσεων στη σύγχρονη πραγματικότητα και την εφαρμογή της, «πέρασμα» από την «Καθημερινή», ψηφιακά ΜΜΕ και το «TEDxAthens».

    Ένας επαγγελματίας με ορίζοντες. Κυριολεκτικά και μεταφορικά, μιας και προσφάτως έφτασε έως την άλλη άκρη του κόσμου, στη Γη του Πυρός και την Ουσουάια της Αργεντινής. Με ιδιαίτερο χιούμορ, καθώς στο γλέντι του γάμου τους  στη Τζια «ανέβασε» φωτογραφία του να χορεύει ενόσω η … νύφη απολάμβανε ένα ευμέγεθες πιτόγυρο, με λεζάντα: «Πάμε μαζί και μη σε νοιάζει».

    Αλλά και μεγάλες ευαισθησίες. Ενδεικτικό είναι ότι στον «χρόνο» από τον θάνατο του πατέρα του, τον Νοέμβριο του 2019, έγραψε στο facebook: «Τι είναι αγάπη, μπαμπά;» -«Αγάπη είναι αυτό που θα νιώθεις όταν θα με θυμάσαι…» – εύχομαι να βρίσκεσαι ήδη σε πολιτείες που συναρπάζουν με ευωδιές που θυμίζουν Πόρο. Σε ευχαριστώ για όλα». Όπως και το γεγονός ότι από τα ρεπορτάζ του ως δημοσιογράφος, ξεχωρίζει το «Χριστουγεννιάτικο γεύμα με έναν άστεγο στο κέντρο της Αθήνας», πάνω …σε ένα τελάρο.

    Έναν άστεγο που του είπε «και τι δεν θα έδινα για να κοιμηθώ σ’ ένα κανονικό κρεβάτι… Αλλά σε σπίτι, σαν άνθρωπος, πουθενά αλλού».

    Με το ρεπορτάζ να κλείνει με το: «Και μη με ξεχάσεις».

    Αντί επιλόγου….

    Διαβάστε επίσης

    Qatargate: Στο εφετείο των Βρυξελλών εμφανίστηκαν οι Παντσερί και Ταλαμάνκα

    ΠΑΣΟΚ: «Ανοίγει βήμα» για συνεργασία από την πρώτη Κυριακή – «Όχι» στην αλλαγή του νόμου για την ψήφο των ομογενών



    ΣΧΟΛΙΑ