• media_Sonia

    Media

    Ο έρωτας της παρουσιάστριας, το τρίτο στεφάνι, τι είπε ο Μπρατάκος στον Ζούλα, τι αλλάζει στην ενημέρωση and the (new) Life of P(opi)

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Παύλος Τσίμας: Πολλά περισσότερα από ένα «άλλοθι»

    Κατάφωρα άδικα τα πυρά που δέχθηκε στην «αρένα» του Twitter ο Παύλος Τσίμας, ότι δήθεν χρησιμοποιήθηκε, σχεδόν εργαλειοποιήθηκε, από τον ΣΚΑΙ ως άλλοθι, ως «πατερίτσα», της Σίας Κοσιώνη για τις ανάγκες μιας ισορροπημένης συνέντευξης του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ, προκειμένου να λειτουργήσει ως ο «άνδρας» του τηλεοπτικού ζευγαριού, ο «παλιός» της παρέας και το «εξω-συγγενικό» πρόσωπο μιας και η κεντρική παρουσιάστρια του καναλιού του Φαλήρου φέρει επίσης την ιδιότητα της συζύγου του ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Τώρα αν οι ερωτήσεις του Τσίμα ήταν αιχμηρές, αν τα βέλη του έσταζαν φαρμάκι και αν έκανε τόσο ουσιαστικές παρεμβάσεις όσο θα ήθελαν ορισμένοι, 17 ημέρες μετά την ανανέωση της θητείας του πρωθυπουργού, ε! αυτά ανήκουν στη σφαίρα των ιδεών και στα περί «κολοκυθόπιτας».

    «Οι μεγαλύτεροι έρωτες στη ζωή είναι οι ανεκπλήρωτοι». In memoriam: Μίλαν Κούντερα

    Έρωτας, βήχας και χρήμα δεν κρύβονται. Το λέει και ο θυμόσοφος λαός.

    Όσες δυνάμεις απώθησης και να ενεργοποιούν οι έχοντες «χημεία», όσο και να ξορκίζουν τα βέλη του θεού Ερμή, αυτά πάντα, εκεί!, θα τους θυμίζουν τις πληγές ενός ματαιωμένου ή ανεκπλήρωτου έρωτα.

    Όπως αυτός που έχει χτυπήσει κατακέφαλα την ξανθιά, όμορφη και προβεβλημένη παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου ειδήσεων που μαγνητίζεται από πολιτικό γόνο που στέκεται για πολιτικούς λόγους στο περιθώριο, με τον έρωτά τους να παραμένει πάντα ζωντανός αλλά να μην ανθίζει.

    Έτσι η παρουσιάστρια κυκλοφορεί (για τα μάτια του κόσμου;) άλλοτε με δημοφιλή και cool ηθοποιό, πολιτευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άλλοτε με πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή, πρώην πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ και πρώην εκπομπάρχη.

    Σίγουρα έχει πολλά να πει μαζί τους, όχι όμως τόσα πολλά όσα θα έλεγε με το «σκοτεινό αντικείμενο του πόθου» της, συζητήσεις πολιτικές και μηντιακές, αλλά και ανομολόγητες προσωπικές εξομολογήσεις που δυστυχώς της «υποκλέπτει» η σκληρή πραγματικότητα.

    Και «Τρίτο Στεφάνι» για τον Σταμάτη Μαλέλη

    Μπορεί ο Σταμάτης Μαλέλης, γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega, να έγραψε ιστορίες επιτυχίας στα δελτία ειδήσεων, μπορεί να εισήγαγε τον θεσμό των τηλεπαραθύρων στα κανάλια, μπορεί να βγήκε από τα άγρια «σκοτάδια» της κατάθλιψης που τον ταλαιπωρούσε 15 χρόνια, μπορεί να είπε ένα ηχηρό «όχι» στην υποψηφιότητά του για περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου…

    Ωστόσο το μικρόβιο του γάμου δεν έφυγε ποτέ από μέσα του.

    Έτσι θα έρθει εις γάμου (θρησκευτικό παρακαλώ!) κοινωνία για τρίτη φορά στη ζωή του με την αγαπημένη του Χρόνη Ασημίνα που γεννήθηκε από Έλληνες γονείς στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

    Η στήλη εύχεται βίο ανθόσπαρτο…

    Θέλει ο Κωνσταντίνος Ζούλας να γίνει ο Τεντ Σαράντος του δωρεάν streaming;

    Τη δόξα του ισχυρού άνδρα του Netflix, Τεντ Σαράντος, φαίνεται να ζήλεψε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, ποντάροντας όλα τα λεφτά στο ελεύθερο συνδρομής, δημόσιο Ertflix, που κονταροχτυπιέται με τα μεγαθήρια, ελληνικά και διεθνή (Cosmote TV, EON-Nova, Netflix, Disney+, Amazon Prime και Cinobo).

    Αρχικά φέρνει το συνδρομητικό κανάλι της ΕΡΤ κοντά σε άτομα με οπτική αναπηρία, κωφούς και βαρήκοους μέσω της υπηρεσίας «Προσβασιμότητα για Όλους».

    Εξίσου σημαντικό ότι προκηρύσσει διαγωνισμό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ για την προμήθεια ενός Ολοκληρωμένου Περιβάλλοντος Διαχείρισης – Πλατφόρμας Εξοπλισμού και Περιεχομένου (Backend, Over the Top, Turn Key Solution).

    Στόχος είναι να ακολουθήσει τις τάσεις της τεχνολογίας και την περαιτέρω ανάπτυξη της κατανάλωσης περιεχομένου σε όλες τις συσκευές, είτε πρόκειται για γραμμικά είτε για VOD προγράμματα, με σύγχρονη παρουσία και κοινό UI και UX σε όλο το OTT περιβάλλον.

    Last but not least, ο πρόεδρος της ΕΡΤ εγκρίνει την εισήγηση του γενικού διευθυντή Τεχνολογίας της ΕΡΤ, έρχεται σε επαφή με τη Vodafone και περνάει όλο το πρόγραμμα της δημόσιας streaming υπηρεσίας στη Vodafone TV. Από Σεπτέμβριο.

    Η ανθρωπογεωγραφία του χαρτοφυλακίου των ΜΜΕ

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού ως εκ τούτου βρίσκεται κοντά στο γραφείο του στο Μαξίμου.

    Πολύ κοντά βρίσκεται ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη, και ο συντάκτης των ομιλιών του Γιάννη Βλαστάρης. Εκεί βρίσκεται επίσης ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Θανάσης Νέζης.

    Έναν όροφο πιο πάνω βρίσκεται το γραφείο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη καθώς και του Αλέξη Πατέλη.

    And the EKOME goes to Κωνσταντίνος Κυρανάκης

    Στον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, οδεύει το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – ΕΚΟΜΕ.

    Σε ό,τι αφορά τον γενικό απολογισμό της δράσης του ΕΚΟΜΕ, μέσα σε 5 χρόνια, έχει ολοκληρωθεί η καταβολή σχεδόν 65 εκατ. ευρώ.

    Πιο συγκεκριμένα, από την έναρξη του προγράμματος χρηματοδότησης τον Απρίλιο του 2018 έως και τις 11 Απριλίου 2023, ολοκληρώθηκε η καταβολή της κρατικής επιδότησης για 121 οπτικοακουστικά έργα ύψους 64.498.548 ευρώ. To 2022 ενισχύθηκαν μέσω του cash rebate συνολικά 61 έργα με το ποσό των 33,9 εκατ. ευρώ

    Κωνσταντίνος Ζούλας παραφράζοντας τον Ουμπέρτο Έκο: «Στις 9 μ.μ. δεν υπάρχουν ειδήσεις»

    «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» (meglio tardi che mai) λέει η ιταλική παροιμία, «κάλλιο νωρίς παρά απέναντι από τον ανταγωνισμό» πιστεύει ο Κωνσταντίνος Ζούλας, πρόεδρος της ΕΡΤ που θα κάνει μια τιτάνια προσπάθεια την επόμενη σεζόν να πείσει το κοινό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1 να μεταφέρει τη συνήθειά του τρεις !!!

    Oλόκληρες ώρες μπροστά, ήτοι στις 6 το απόγευμα.

    Την ώρα που οι περισσότεροι φανατικοί των ειδήσεων είτε εργάζονται, είτε οδηγούν στον δρόμο προς το σπίτι…

    Αλλά μπορεί να βρει και νέο κοινό, με το παλιό να μένει μάλλον χωρίς ενημέρωση από τη δημόσια τηλεόραση καθώς η πρόταση να υπάρξει και έτερο βραδινό δελτίο στις 9 μ.μ. μάλλον ματαιώνεται καθώς στο πρόγραμμα έχει ήδη ενταχθεί πολλά υποσχόμενη τηλεοπτική σειρά.

    Αν τελική νικήσει ο εισηγητής της πρότασης και για έτερο δελτίο, αυτό ενδεχομένως να ενταχθεί στο πρόγραμμα του απολύτως ενημερωτικού ERTNews, για να απελευθερωθεί ο χρόνος για τις σειρές στο prime time.

    Όσο για το πρόσωπο που θα παρουσιάζει το δελτίο μάλλον οι απόψεις διίστανται: Μια μερίδα θεωρεί ότι ο Γιώργος Κουβαράς είναι ιδανικός και για τα απογεύματα, διατηρώντας τις εκπομπές του, μια άλλη υποστηρίζει ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί από άλλο πρόσωπο ΕΡΤικό ή εξω-ΕΡΤικό – πιθανότητα γένους θηλυκού.

    Σταθερά ο Απόστολος Μαγγηριάδης από Παρασκευή έως και Κυριακή.

    Γιάννης Μπρατάκος προς Ζούλα: Θα αλλάξουμε πολλά

    Μια de profundis συζήτηση είχαν τις προάλλες στο γραφείο του Γιάννη Μπρατάκου ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος, μεταξύ άλλων και για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Το «φιρμάνι» αναφέρει συνοπτικά:

    Θα τοποθετηθεί διευθύνων σύμβουλος, μετά από 15 μήνες που η θέση καλύπτεται από τον πρόεδρο, ίσως και διευθύνουσα αν βρεθεί η κατάλληλη, και θα αλλάξει όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του Δ.Σ.

    Για τα οικονομικά – μεγάλο αγκάθι της ΕΡΤ με τη διαχείριση να έχει προκαλέσει δυσφορία σε στελέχη του προηγούμενου κυβερνητικού επιτελείου – τυπικά επικεφαλής είναι ο υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, καθώς εκπροσωπεί τον μέτοχο, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο.

    Παράλληλα ο Γιάννης Μπρατάκος συνάντησε και τον Αιμίλιο Περδικάρη, πρόεδρο του ΑΠΕ σε απολύτως θετικό κλίμα.

    Η ενημέρωση άργησε μια ώρα

    Κοντά πόδια είχε η τάση της ενημέρωσης με… τις κότες στα κανάλια με τα αντίστοιχα προγράμματα να ξηλώνονται καθώς δεν χρησιμεύουν όπως αποδείχθηκε ως προπομποί και lead in των δημοφιλέστερων και well established τηλεοπτικών προϊόντων.

    Στο Open δεν θα συνεχιστεί το πολύ πρωινό concept των Χρύσας ΦώσκολουΜάνου Νιφλή και είναι άγνωστο που θα απορροφηθούν. Συνεπώς η ενημέρωση στο κανάλι θα ξεκινά καθημερινά στις 6 π.μ. με τους Γιάννη Καµπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

    Στον ΣΚΑΙ ο Άκης Παυλόπουλος θα αποχωριστεί την εκπομπή του στις 5 π.μ. με τη Μάρω Καρούση και θα ξεκινά και αυτός στις 6 το πρωί με τον ∆ηµήτρη Οικονόµου, στο «Σήµερα».

    Ανάλογο προγραμματισμό θα κάνει και ο ΑΝΤ1 ενώ εξαίρεση ίσως αποτελέσει η εκπομπή των Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Ανθής Βούλγαρη στο Mega.

    Κοκλώνης: βάζει-βγάζει καπέλα, ανάλογα με το τι ζητάει

    Κοντός ψαλμός για να πέσουν οι υπογραφές μεταξύ Barking Well Media και Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ για την ανάθεση στην εταιρεία του Νίκου Κοκλώνη του ψυχαγωγικού προγράμματος του Open.

    Η εταιρεία του Νίκου Κοκλώνη θα συνεχίσει τη συνεργασία του με το Star για την παραγωγή του β’ κύκλου της σειράς «IQ 160» αλλά και μιας νέας («Μαύροι Πίνακες»), ενώ θα συνεχίσει την παραγωγή του «Just The 2 Of Us» για τον Alpha, με παρουσιαστή τον ίδιο, και της εκπομπής της Σίσσυς Χρηστίδου για το Mega. Αντιθέτως, δεν θα έχει καμιά παραγωγή στον ΑΝΤ1.

    O Νίκος Κοκλώνης σε ένα deal με το Star που περιλαμβάνει όλο το «πακέτο» της συνεργασίας του με το κανάλι έπεισε τον σταθμό να παρουσιάζει και το «Fame Story» ο νικητής του οποίου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision. Μετά θα κάνει διάλειμμα και μετά “J2US” στον Alpha.

    The Life of P(opi) και η «ειρηνική συνύπαρξη» με τον Tiger

    Κανείς δεν πάει χαμένος και η Πόπη Τσαπανίδου αμέσως μετά την παραίτησή της από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε μια θέση στη «ζεστή» αγκαλιά του Δημήτρη Μελισσανίδη στον όμιλο της Ναυτεμπορικής.

    Τι θα γράφει η business card της 57χρονης παρουσιάστριας δεν είναι γνωστό ακόμη σε μια εταιρεία που ηγείται ο Λάμπης Ταγματάρχης. Το βέβαιο είναι ότι η Πόπη θα εμπλακεί στα σχέδια του Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος έχει βλέψεις για περιφερειακό κανάλι, έχοντας δει μέχρι στιγμής τους ιδιοκτήτες του Rise TV (Ρέστης), του AΡΤ TV (Καρατζαφέρης) και High TV (Χούντας) με τις προσπάθειες να τα βρουν στα οικονομικά να έχουν αποβεί προσώρας άκαρπες.

    Θοδωρής Κυριακού: Κόβει πρώτος το μετοχικό νήμα στη Digea

    Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Digea. Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ εξακολουθεί να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό με 38,16%, με την ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ να κατέχει το 19,08% των μετοχών (από 18,13%) και το Μακεδονία TV το 19,08% (από 18,13%). Alpha και Star κατέχουν το 29,81%, με τη Νέα Τηλεόραση (Star) να έχει αυξήσει το μερίδιό της (από 18,13%) και τον Alpha να διαμορφώνει το δικό του στο 10,73,% (από 10,19%).

    Η Ειδήσεις Ντοτ Κομ (ΣΚΑΪ) κατέχει το 19,08% (από 18,13%) και η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ (Mega) το 12,94% (από 12,30%).

    Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 2.238.740 ευρώ ενώ έχει αυξήσει κατά 0,31% τον κύκλο εργασιών της το 2022, φτάνοντας τα 16.291.920 ευρώ, έναντι 16.240.435 ευρώ το 2021. Τα έσοδά της από στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας ανήλθαν στα 12,5 εκατ. ευρώ.

    Δημήτρης Καμπουράκης: «Σταματήστε να γράφετε ότι φεύγω από το OPEN»

    Την ενόχλησή του αναφορικά με τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί από το Open και να οδεύει στο Action24 εξέφρασε ο Δημήτρης Καμπουράκης. «Σταματήστε να γράφετε βλακείες ότι φεύγω από εδώ και πάω στο Action και από ‘κει και από ‘δω… Τι βλακείες είναι αυτές! Τι είναι αυτό το πράγμα; Δεν κάνω πλάκα. Το αναπαράγουν όλοι… Κι όλοι με ρωτούν “φεύγεις;”» αναφέρει μεταξύ άλλων, εμφανώς εκνευρισμένος.

    Δασκαλοπούλου, Αλαφούζος, Φιλιππόπουλος, Βαρδινογιάννης, Κυριακού: Με αυτή τη σειρά μοιράζονται τα μεγάλα κομμάτια της «πίτας» στο Ραδιόφωνο

    Η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου και η εταιρεία της Frontstage κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην «πίτα» ακροαματικότητας των ραδιοσταθμών Αττικής με 29,1% για το σύνολο της επίδοσης των Ρ/Σ En Lefko 87.7, Kids Radio 88.6, Hit 88.9, Red 96.3 και Μελωδία 99.2. Ακολουθεί με 27,6% ο όμιλος του Γιάννη Αλαφούζου με τους Ρ/Σ ΣΚΑΪ, Μέντα 88, bwinΣΠΟΡ FM 94.6, Pepper 96.6 και Happy 104.

    Την τριάδα κλείνει ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος (ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ) με τους Λάμψη 92.3, Best 92.6 (εμπορική εκμετάλλευση) και Athens DeeJay 95.2.

    Στην 4η θέση ο όμιλος Βαρδινογιάννη με 17,8% χάρις στο performance των Δρόμος 89.8, Alpha 98.9 και Δίεση 101.3.

    Παρεμβάλλονται τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ ενώ στην 6η θέση φιγουράρει η ραδιοφωνική δραστηριότητα του ANTENNA GROUP (Θοδωρής Κυριακού – 14,3%) για τους Ρυθμός 94.9 και Easy 97.2.

    Γιατί ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Μπρατάκος καλούν ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ καλοκαιριάτικα;

    Δύο προβεβλημένοι υπουργοί προγραμματίζουν μεσούντος του θέρους συναντήσεις με τους θεσμικούς εκπροσώπους της δημοσιογραφικής κοινότητας. Ο ένας είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης που κάλεσε ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ για την προστασία των δημοσιογράφων από τις καταχρηστικές αγωγές (SLAPPs) ενόψει της διαμόρφωσης του τελικού κειμένου της ευρωπαϊκής Οδηγίας, που θα αποτελέσει τον ευρωπαϊκό πλαίσιο προστασίας από τις αγωγές SLAPPs.

    Στη συνάντηση με τον Γιώργο Φλωρίδη ήταν παρόντες ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Σωτήρης Τριανταφύλλου, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και ο Β’ Αντιπρόεδρος Γιώργος Γαβαλάς, καθώς και η νομική σύμβουλος Χρύσα Σαλαβράκου. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο Υπουργός για τις διαστάσεις που λαμβάνει στην Ελλάδα το φαινόμενο της βιομηχανίας αγωγών κατά δημοσιογράφων.

    Στον Υπουργό Δικαιοσύνης τέθηκε και το θέμα της ανησυχητικής αύξησης των περιπτώσεων αναγκαστικής εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων που έχουν τελεσιδικήσει, με τις οποίες οι αντίδικοι αναζητούν τα επιδικασθέντα ποσά από τους δημοσιογράφους, καθώς τα

    Μέσα και οι επιχειρήσεις που έχουν καταδικαστεί στην καταβολή αποζημίωσης, δεν υπάρχουν. Ειδικά στην Ελλάδα, η πτώχευση ή η διακοπή λειτουργίας πολλών Μέσων Ενημέρωσης την προηγούμενη δεκαετία και οι γνωστές καθυστερήσεις στην διαδικασία απονομής δικαιοσύνης επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

    Παράλληλα και ο Γιάννης Μπρατάκος, υφυπουργός στον πρωθυπουργό καλεί την ερχόμενη Δευτέρα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να ενημερωθεί για θεσμικά και εργασιακά ζητήματα των δημοσιογράφων που τον αφορούν.

    Μπες-βγες στο Kontra

    Αλλαγές στον Kontra TV με την προσθήκη του προερχόμενου από την εφημερίδα «Documento» Μάριου Αραβαντινού στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη.

    Παράλληλα, ο Φοίβος Κλαυδιανός δεν βρίσκεται πλέον στο πάνελ της εκπομπής «Επί του πιεστηρίου», όπου πλέον την ομάδα συναπαρτίζουν ο Δημήτρης Κουκλουμπέρης (της «Εφ.Συν.»), ο Κώστας Πουλακίδας (της «Αυγής») και ο Σπύρος Σουρμελίδης.

    Η μανία με το vintage: Βλέπει το δυναμικό κοινό την Κατερίνα Γιουλάκη;

    Το «Ρετιρέ», μια από τις πιο κλασικές σειρές του Mega, έκανε την περασμένη εβδομάδα την ανατροπή.

    Η παραγωγή του Γιάννη Δαλιανίδη κατάφερε 33 χρόνια μετά την πρώτη προβολή του να συγκεντρώσει ένα υψηλό 19,7% στο «δυναμικό κοινό», κατακτώντας την πρώτη θέση στην πρωινή ζώνη.

    Και πάνω από όλα τα προγράμματα, είτε σε επανάληψη είτε ζωντανά. Το «Ρετιρέ» είχε καλό μέσο όρο και στο σύνολο, ένα 13,9%.

    Εύη Κουτσαυτάκη: Προς άγραν «βιντεοθήκης»-αρχείου – Μα Χαβάη 5-0 αντί για Survivor;;;!!!

    Καθώς το «Survivor All Star» έριξε αυλαία στις 12/7, με τον Σάκη Κατσούλη να είναι ο μεγάλος νικητής, κατακτώντας το τρόπαιο αλλά και 100.000 ευρώ, το κανάλι είχε τη φαεινή ιδέα να καλύψει το κενό με το vintage Χαβάη Πέντε – 0, την αμερικανική τηλεοπτική αστυνομική δραματική σειρά, η οποία πρωτοπροβλήθηκε το 1968 ενώ η διασκευή της άρχισε να μεταδίδεται στις 20 Σεπτεμβρίου του 2010 στο CBS.

    Η «σκάντζα» προβλημάτισε ιδιαίτερα την Εύη Κουτσαυτάκη που στρέφει το πρόγραμμα μακριά από τα ριάλιτι που είναι one off θνησιγενή προϊόντα και δεν μπορούν να καλύψουν τις τρύπες με επαναλήψεις.

    Λίγο κράτησε το #boycott Πέτρος Φιλιππίδης: Τι τηλεθέαση σημείωσε το 50 – 50;

    Το 50-50 επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας στους τηλεοπτικούς δέκτες, μετά την απόφαση του Mega να επαναπροβάλλει τη δημοφιλή κωμική σειρά σε επανάληψη.

    Παρά το boycott του Πέτρου Φιλιππίδη λόγω του #metoo, το πρόγραμμα σημείωσε τηλεθέαση 10,4% στο σύνολο και 14,2% στο δυναμικό κοινό και καθώς απέναντί της είχε τον ημιτελικό του Survivor All Star, η υποδοχή ήταν μάλλον ζωηρή.

    «Οι Πανθέοι»: Όταν η παλιά «Μάρμω» γνώρισε τη νέα

    Μια συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε σε ένα από τα πρώτα γυρίσματα της σειράς «Πανθέοι» του ΣΚΑΪ, που θα αναβιώσει στην ελληνική τηλεόραση.

    Η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη, που έπαιξε με επιτυχία το ρόλο της Μάρμως στους «Πανθέους» όταν πρωτοπροβλήθηκαν στην ΕΡΤ (1977), καλωσόρισε σε ένα από τα πρώτα γυρίσματα τη Μελία Κράιλινγκ, διάδοχό της στο ρόλο της Μάρμως.

    Η νεαρή ηθοποιός που καλείται να υποδυθεί τη Μάρμω είναι Ελληνο-Αμερικανίδα, κόρη του Αμερικανού Ράνταλ Άρθουρ Κράιλινγκ και της Ελληνίδας δημοσιογράφου Κάτιας Δημοπούλου.

    Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη φορά οι «Πανθέοι», το θρυλικό μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη, θα μεταφερθούν τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ τη νέα σεζόν, σε μια σύγχρονη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών.

    Δημήτρης Γιαγτζόγλου-Ζωή Κρονάκη: Η τύχη της εκπομπής τους

    Ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου και η Ζωή Κρονάκη συνεχίζουν και την επόμενη σεζόν το «Δύο στη Μία» στην ΕΡΤ.

    «Κοινωνία Ώρα Mega» και το Καλοκαίρι

    Η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» συνεχίζει καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) στις 06:00 να ξεφυλλίζει την ατζέντα της επικαιρότητας.

    Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου και για δύο εβδομάδες το τιμόνι της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του MEGA αναλαμβάνουν η Στέλλα Στυλιανού και ο Νικήτας Κορωνάκης.

    Στη συνέχεια, τη σκυτάλη της παρουσίασης παίρνουν η Μαριλένα Γεραντώνη και ο Ζήσης Μούσιος.

    Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης φεύγει, έρχεται ο…

    Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης αποχώρησε από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του Alpha θα προστεθεί ο Χάρης Λεμπιδάκης, δημοσιογράφος και πρώην συνεργάτης της Ναταλίας Γερμανού.

    Αλλαγές διευθυντών στο αθλητικό της Nova

    Αλλαγή στην κορυφή της NOVAsports, καθώς διεκόπη η συνεργασία με τον Γιάννη Φουρνάρο ο οποίος διετέλεσε διευθυντής της περισσότερο από μια δεκαετία (είχε αντικαταστήσει τον Ανδρέα Μπέκιο). Το θέση του ανέλαβε ο Γιώργος Λιώρης, ο οποίος από το 2010 βρισκόταν στο δυναμικό του σταθμού αναλαμβάνοντας περιγραφή αγώνων και παρουσίαση εκπομπών.

    Η Δανάη Μπάρκα συνεχίζει στο MEGA

    Η Δανάη Μπάρκα θα συνεχίσει και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν στο Mega, με την εκπομπή «Πάμε Δανάη». Η παρουσιάστρια και οι συνεργάτες της θα επιστρέψουν στο πλατό, τον Σεπτέμβριο

    Δεν βγήκε ο Βαρουφάκης και έκλεισε τον ρ/σ ΡΑΔΙΟΜέΡΑ

    Τον προβληματισμό και την απογοήτευσή του εκφράζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για την απόφαση να διακοπεί η λειτουργία του διαδικτυακού Ρ/Σ ΡΑΔΙΟΜέΡΑ (το ραδιόφωνο του κόμματος ΜέΡΑ25). Οι συνέπειες αυτής της απόφασης είναι δυσμενείς και για την απασχόληση και για την πολυφωνία.

    Τα βράδια του Σαββατοκύριακου ανήκουν στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

    Το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» ήταν η νικητήρια τηλεοπτική συντροφιά για τα βράδια του Σαββατοκύριακου και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τερμάτισε πρώτος στην κούρσα της τηλεθέασης, τη σεζόν 2022-2023.

    Το τηλεπαιχνίδι γνώσεων του ΑΝΤ1 κατέγραψε πρωτιά στη ζώνη προβολής του τα Σαββατοκύριακα, τόσο στο δυναμικό κοινό 18-54 με μέσο όρο 15,4%, όσο και στο σύνολο κοινού με 17,5%.

    Το Προξενιό της Ιουλίας: Ποιος διεθνούς φήμης ηθοποιός πρωταγωνιστεί

    Το «Προξενιό της Ιουλίας» έρχεται την επόμενη τηλεοπτική χρονιά μέσα από την συχνότητα του Alpha.

    Μάλιστα, ανάμεσα στο πρωταγωνιστικό cast και σε ρόλο έκπληξη θα είναι ο πολυβραβευμένος ηθοποιός με τη σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό Αδάμ Μπουσδούκος, ο οποίος θα παίξει για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση και συγκεκριμένα στο Προξενιό της Ιουλίας.

    Πρωταγωνίστησε στην πρώτη ταινία του μεγάλου Τουρκογερμανού σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν και έκτοτε τους συνδέει μια ειλικρινής φιλία και οι επαγγελματικοί τους δρόμοι συναντιούνται συχνά. «Soul kitchen», «Αναζητώντας τον Χέντριξ», «Βαθιά, κοφτά, ανθρώπινα», «Δώρο των θεών», «Μαζί ή τίποτα», είναι μερικές μόνο από τις επιτυχημένες ταινίες με τις οποίες έχει συνδεθεί το όνομά του.

    «Διαβατήριο» για τη Σίσσυ Χριστίδου

    Η παρουσιάστρια πήρε το πράσινο φως από το Mega και συνεχίζει από τον Σεπτέμβριο τα Σαββατοκύριακα μέσα από την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή της «Χαμογέλα και πάλι!».

    Συνεχίζονται τα τηλε-προξενιά στο Star

    Το «First Dates» θα συνεχιστεί στο Star. Οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού δηλώνουν ικανοποιημένοι από την πορεία του προγράμματος στην κούρσα της τηλεθέασης, καθώς προσελκύει δυναμικούς τηλεθεατές, έχει απήχηση στα social media ενώ κάνει και «γκελ» στους διαφημιστές.

    Ελένη: Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που μένουν…

    Χωρίς την «Ελένη» θα πορευτούν την επόμενη σεζόν Δήμητρα Καλφούντζου και Δέσποινα Τσόκου, που αποχωρούν από την εκπομπή της Ελένη Μενεγάκη στο Mega.

    Η εκπομπή θα ανανεωθεί κρατώντας τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και τους Ελιάνα Χρυσικοπούλου, Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και Νάνσυ Νικολαΐδου.

    Διαβάστε επίσης:

    Σύγκρουση NOVA με Μαρινάκη-Κυριακού

    Bloomberg Intelligence: Mόλις 9 δισ. ευρώ οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας το 2024

    Φλωρίδης: Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης του Λιβάνου