• ΥΓΕΙΑ

    Προβλήματα συνταγογράφησης στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία

    • NewsRoom


    Τη δυνατότητα χειρόγραφης συνταγογράφησης στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις πληγείσες περιοχές, ο ΙΣΑ διαπίστωσε ότι, λόγω καταστροφής των υποδομών, υπάρχει αδυναμία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να δώσει άμεσα, με εγκύκλιο, τη δυνατότητα νόμιμης χειρόγραφης συνταγογράφησης από τους ιατρούς των περιοχών αυτών μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες και οι υποδομές.

    Αναλυτικά η επιστολή:

    “Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

    Το κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, πραγματοποίησε επίσκεψη την Παρασκευή 17.11.2017 στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία, διαπίστωσε μεταξύ άλλων και την αδυναμία σε μεγάλο βαθμό ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των ιατρών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή λόγω καταστροφής των υποδομών και της πλήρους αδυναμίας τους να συνδεθούν στο διαδίκτυο.

    Λόγω των ανωτέρω σας ζητούμε όπως κατ’ εξαίρεση, άμεσα με εγκύκλιό σας δώσετε τη δυνατότητα νόμιμης χειρόγραφης συνταγογράφησης από τους ιατρούς των περιοχών αυτών μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες και οι υποδομές.

    Τούτο θεωρούμε αυτονόητο, κατεπείγον και επιβεβλημένο για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά  και της  υγείας των κατοίκων των πληγέντων περιοχών τις κρίσιμες αυτές μέρες”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Δήμος Μάνδρας: Μην πίνετε νερό πριν γίνουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Δούρου: Προδιαγεγραμμένη τραγωδία στη Μάνδρα- Μελετώνται τα προβλήματα εδώ και τρία χρόνια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SOS: Οι 9 περιοχές στην Αττική που κινδυνεύουν από πλημμύρες



    ΣΧΟΛΙΑ