ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης για τουρίστες από 1η Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, μετά από τη σημερινή συνεδρίαση επικυρώσε με βάση και τα επιδημιολογικά δεδομένα ότι, από την 1η Μαΐου παύουν να ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης στην χώρα μας αλλά και για την είσοδο στην Ελλάδα από το εξωτερικό.
Οι μάσκες σε κάθε περίπτωση παραμένουν ως έχουν. Η επιτροπή θα εξετάσει ξανά το θέμα της μάσκας και αργότερα θα τεθεί “επί τάπητος” το τι θα γίνει από 1η Ιουνίου. Παράλληλα εισηγήθηκε κάποιες αλλαγές στα πρωτόκολλα του τουρισμού με ενδεικτικό το ζήτημα της υποδοχής στα ξενοδοχεία.
Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν στις έξι το απόγευμα στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Την ενημέρωση θα πραγματοποιήσουν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.
Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα:
– Αναστολή Covid pass από 1η Μαϊου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.
– Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.
– 1 rapid τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.
– 1 rapid τεστ (από 2 που ηταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις σπο το υπουργείο Παιδείας.
Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alcohol Interlock: Η τεχνολογία στα λεωφορεία της ΟΣΥ που ενισχύει την οδική ασφάλεια και τη μείωση των τροχαίων από αλκοόλ (βίντεο)
 - Επίδομα θέρμανσης: Προθεσμία μέχρι 5 Δεκεμβρίου για αιτήσεις – Προκαταβολή έως 23 Δεκεμβρίου
 - Το ΑΙ μπαίνει στους ελέγχους της ΑΑΔΕ – Τι είναι το νέο υπερ-σύστημα «ΒΙ» που θα δημιουργεί ξεχωριστό προφίλ για κάθε φορολογούμενο
 - Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν