• ΥΓΕΙΑ

    Μάσκες παντού, λουκέτο σε μπαρ και άνοιγμα σχολείων σε 2 φάσεις- Τα νέα μέτρα που φέρνει η αύξηση των κρουσμάτων

    • NewsRoom


    Έτοιμο έχει η κυβέρνηση το επόμενο σχέδιο μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού.

    Πιθανό το ενδεχόμενο να φοράμε μάσκες παντού και να μπαίνει λουκέτο πιο νωρίς σε μπαρ και εστιατόρια σε όλη τη χώρα.

    Επίσης, σενάρια για άνοιγμα στα σχολεία σε δύο φάσεις είναι υπό επεξεργασία.

    Μια περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων θα πρέπει να οδηγήσει στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοικτούς χώρους, υποστήριξε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

    Όπως υπενθύμισε ο κ. Μαγιορκίνης, το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας και σε ανοικτούς χώρους εφαρμόστηκε ήδη σε περιοχές με αυξημένο επιδημικό φορτίο και έδειξε ότι έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα. Μάλιστα, ανέφερε πως δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να μην φοράμε μάσκα συνέχεια.

    Όπως διευκρίνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, έχει ήδη γίνει σχετική εισήγηση περί αυτού σε περίπτωση που δούμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων, αν και ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν θεωρεί ότι είμαστε κοντά σε κάτι τέτοιο. Όπως ανέφερε μάλιστα για τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, τα οποία σήμερα παρέμειναν για δεύτερη ημέρα πάνω από τα 250, «η επιδημία ανεβαίνει γρήγορα και κατεβαίνει αργά». Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πάντως πως ακόμη και με Rο κάτω από το 1, θα αργήσουμε να δούμε πτώση των κρουσμάτων. «Μπορεί να δούμε αύξηση πριν να δούμε την μείωση» τόνισε.

    Υποστήριξε μάλιστα πως με ένα ενδεχόμενο 500 νέων κρουσμάτων σε μια μέρα, στο οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα, θα δούμε πίεση στο σύστημα υγείας.

    Παράλληλα, ο κος Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στο σενάριο ανοίγματος των σχολείων σε δύο φάσεις. «Ας πούμε του δημοτικού θα μπορούν να ανοίξουν άμεσα και του Γυμνασίου και Λυκείου αργότερα», ανέφερε ως παράδειγμα.



    ΣΧΟΛΙΑ