• ΥΓΕΙΑ

    Κίνα: Το 80% του πληθυσμού έχει κολλήσει ήδη Covid-19 λέει Κινέζος επικεφαλής επιδημιολόγος

    • NewsRoom
    Covid-19 - Σανγκάη (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Covid-19 – Σανγκάη (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Η πιθανότητα μιας μεγάλης αναζωπύρωσης της Covid-19 στην Κίνα κατά τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες είναι μικρή, καθώς 80% του πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει, δήλωσε σήμερα ένας εξέχων κυβερνητικός επιστήμονας.

    Οι μαζικές μετακινήσεις ανθρώπων στη διάρκεια της τρέχουσας εορταστικής περιόδου του κινεζικού Νέου Έτους μπορεί να διαδώσουν την πανδημία, αυξάνοντας τις μολύνσεις σε μερικές περιοχές, όμως ένα δεύτερο κύμα της Covid είναι απίθανο βραχυπρόθεσμα, δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo ο Γου Ζουνγιού, επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

    Σχεδόν 60.000 άνθρωποι με Covid έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία από τις 12 Ιανουαρίου, περίπου ένα μήνα αφότου η Κίνα κατήργησε ξαφνικά την πολιτική της μηδενικής Covid, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

    Ωστόσο ειδικοί υποστηρίζουν πως ο αριθμός αυτός δεν αντανακλά πλήρως την πραγματικότητα, διότι δεν περιλαμβάνει αυτούς που πεθαίνουν στο σπίτι τους και επειδή πολλοί γιατροί έχουν δηλώσει πως αποθαρρύνονται να αναφέρουν την Covid ως αιτία θανάτου.

    Διαβάστε επίσης:

    Η έξαρση των ιώσεων δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος υγείας

    Παθήσεις θυρεοειδούς αδένα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

    ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις – Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού

     



    ΣΧΟΛΙΑ