• HealthStories.gr

    Μάσκα μαλλιών ή deep conditioner: Τι να επιλέξετε;

    • NewsRoom
    Μάσκα μαλλιών στα μαλλιά κατά τη διάρκεια του λουσίματος

    Πηγή: healthstories.gr


    Μάσκα μαλλιών ή deep conditioner για απαλά και υγιή μαλλιά;

    Και τα δύο προιόντα, άκρως απαραίτητα όπως το σαμπουάν, έχουν ως κοινή δράση την ενυδάτωση και τη θρέψη των μαλλιών, αλλά υπάρχουν κάποιες ουσιαστικές διαφορές.

    Ανεξάρτητα από το αν τα μαλλιά είναι ίσια ή σγουρά, το ζητούμενο είναι να είναι απαλά, ευκολοχτένιστα και να μην φριζάρουν.

    Πολλές γυναίκες, ειδικά με ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά, προτιμούν και τα δύο με εναλλαγή σε κάθε λούσιμο, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες των μαλλιών.

    Γυναίκες με ίσια, κοντά ή λίγα μαλλιά μπορεί να αποφεύγουν τα δύο αυτά προιόντα, τουλάχιστον σε τακτική βάση, από τον φόβο ότι μπορεί να “βαραίνουν” τα μαλλιά τους.

    Τι είναι ένα ενισχυμένο conditioner

    Το Deep conditioner είναι ένα προϊόν περιποίησης μαλλιών που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει υψηλό επίπεδο ενυδάτωσης και θρέψης στα μαλλιά. Είναι συνήθως πιο πυκνό και πιο συμπυκνωμένο από τα κανονικά κοντίσιονερ και εφαρμόζεται για να ενυδατώσει τα ξηρά, κατεστραμμένα από το υπερβολικό styling μαλλιά.

    Τα ενισχυμένα μαλακτικά περιέχουν συχνά συστατικά όπως έλαια, πρωτεΐνες και βιταμίνες που εισχωρούν στο στέλεχος της τρίχας και την κάνουν πιο δυνατή, πιο ελαστική και γενικά πιο υγιή.

    Αυτή η θεραπεία συνήθως χρησιμοποιείται μετά το λούσιμο για λίγα λεπτά.

    Τα οφέλη του βαθύ conditioner

    Το βαθύ conditioner προσφέρει πολλά οφέλη για τα μαλλιά:

    • Ενυδατώνει και θρέφει τα μαλλιά, καθιστώντας τα πιο απαλά και ευκολότερα στη διαχείριση.
    • Ένα βαθύ μαλακτικό βοηθά για την αποκατάσταση των μαλλιών ενισχύει τις τρίχες, μειώνοντας το σπάσιμο.
    • Δίνει στα μαλλιά μια υγιή λάμψη, κάνοντάς τα να φαίνονται λαμπερά.
    • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει το φριζάρισμα των μαλλιών.
    • Ενισχύει τη γενική υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

    Τι είναι η μάσκα μαλλιών

    Η μάσκα μαλλιών εφαρμόζεται επίσης μετά το λούσιμο και αφήνεται στα μαλλιά για περισσότερο χρόνο πριν το ξέβγαλμα.

    Είναι συνήθως πιο πλούσια και πιο ισχυρή από τα κανονικά κοντίσιονερ και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, θρέψη και αναδόμηση στα μαλλιά.

    Τα οφέλη μιας μάσκας μαλλιών

    Όπως και τα βαθιά μαλακτικά, η μάσκα μαλλιών έχει επίσης μια σειρά από οφέλη:

    • Ενυδατώνει τα μαλλιά και τα κάνει πιο ευκολοχτένιστα και απαλά.
    • Αποκαθιστά τα κατεστραμμένα μαλλιά, αποτρέποντας το σπάσιμο των μαλλιών και την ψαλίδα.
    • Δίνει στα μαλλιά λάμψη, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο υγιή.
    • Διευκολύνει το χτένισμα καθώς τα μαλλιά ξεμπερδεύονται πολύ εύκολα.
    • Βοηθά επίσης στην ανάπτυξη των μαλλιών διεγείροντας το τριχωτό της κεφαλής και βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος.

    Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ deep conditioner και μάσκας μαλλιών;

    Το βαθύ conditioner και η μάσκα μαλλιών μπορούν να προσφέρουν ενυδάτωση και θρέψη, αλλά υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές μεταξύ των δύο.

    1. Σκοπός

    Η κύρια διαφορά μεταξύ είναι ότι το ενισχυμένο κοντίσιονερ χρησιμοποιείται για να κάνει πιο μαλακά τα μαλλιά. Από την άλλη πλευρά, η μάσκα μαλλιών χρησιμοποιείται για την ενυδάτωση και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων μαλλιών.

    2. Εφαρμογή

    Συνήθως, ένα βαθύ conditioner εφαρμόζεται μετά το λούσιμο και αφήνεται για λίγα λεπτά πριν το ξέβγαλμα. Μια μάσκα μαλλιών συχνά αφήνεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε τα θρεπτικά συστατικά να μπορούν να απορροφηθούν από το στέλεχος της τρίχας.

    3. Συστατικά

    Τα ελαφρύτερα ενυδατικά συστατικά όπως τα έλαια βρίσκονται συχνά σε κοντίσιονερ, ενώ οι μάσκες μαλλιών συνήθως έχουν πιο συμπυκνωμένα και βαριά συστατικά για βαθιά περιποίηση.

    4. Βάθος διείσδυσης

    Ένα deep conditioner εστιάζει κυρίως στο εξωτερικό στρώμα του στελέχους της τρίχας, για λεία και λαμπερή όψη. Οι μάσκες μαλλιών διεισδύουν βαθύτερα, φτάνοντας στον φλοιό, που είναι το εσωτερικό στρώμα που καθορίζει τη δύναμη και την ελαστικότητα των μαλλιών.

    5. Συχνότητα χρήσης

    Τα βαθιά μαλακτικά εφαρμόζονται πιο συχνά, για παράδειγμα μία ή δύο φορές την εβδομάδα, για να διατηρηθεί το απαραίτητο επίπεδο υγρασίας. Οι μάσκες μαλλιών εφαρμόζονται λιγότερο συχνά για να παρέχουν πιο ολοκληρωμένη αποκατάσταση.

    6. Αποτελέσματα

    Το deep conditioner χαρίζει στα μαλλιά βραχυπρόθεσμη ενυδάτωση και απαλότητα, γεγονός που διευκολύνει την μετέπειτα περιποίηση τους. Οι μάσκες μαλλιών, ωστόσο, παρέχουν εντατική επανόρθωση, δυναμώνοντας τα μαλλιά και ελαχιστοποιώντας τη φθορά με την πάροδο του χρόνου.

    Deep conditioner ή μάσκα μαλλιών;

    Εξαρτάται από τις ανάγκες των μαλλιών σας όταν πρόκειται να επιλέξετε ένα βαθύ μαλακτικό ή μια μάσκα μαλλιών. Ένα deep κοντίσιονερ μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή εάν τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημένα, ξηρά και φριζάρουν, επειδή προσφέρει άμεσα έντονη ενυδάτωση και θρέψη. Ωστόσο, εάν τα μαλλιά σας είναι θαμπά και ξεθωριάζουν, μια μάσκα μαλλιών μπορεί να σας βοηθήσει να δείχνουν και πάλι λαμπερά, προσφέροντας και άλλα πλεονεκτήματα, όπως ενδυνάμωση ή όγκο. Το είδος των μαλλιών σας και οι ανάγκες που έχετε, θα οδηγήσουν την απόφασή σας για το ποιο προιόν θα χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

    Αλλά να θυμάστε ότι η υπερβολική χρήση αυτών των προϊόντων μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση προϊόντος και να κάνει τα μαλλιά βαριά. Ακούστε, λοιπόν, τις ανάγκες των μαλλιών σας και επιλέξτε ανάλογα.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεωργιάδης: Αύξηση στη φαρμακευτική δαπάνη για τα νοσοκομεία – Ανάγκη διόρθωσης του clawback

    Covid-19: Μία στις δέκα έγκυες που νόσησαν μπορεί να αναπτύξει μακροχρόνια συμπτώματα

    6 εβδομαδιαίες συνήθειες για ένα πιο καθαρό σπίτι



    ΣΧΟΛΙΑ