• HealthStories.gr

    6 εβδομαδιαίες συνήθειες για ένα πιο καθαρό σπίτι

    • NewsRoom
    Καθαρό σπίτι

    Πηγή: healthstories.gr


    Αν και πιθανότατα δεν υπάρχει χρόνος για έναν εβδομαδιαίο βαθύ καθαρισμό (αλήθεια, ποιος έχει;), υπάρχουν κάποιες συνήθειες που μπορείτε να έχετε κάθε εβδομάδα για ένα πιο καθαρό σπίτι.

    Αλλά, ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο, αν υιοθετήσετε τις μισές από αυτές τις συνήθειες, μπορεί να βελτιώσετε αισθητά την καθαριότητα του σπιτιού σας.

    Τακτοποίηση

    Ειδικά αν έχετε παιδιά, ή έχετε μία μεγάλη οικογένεια, η ακαταστασία μπορεί να είναι μία μόνιμη εικόνα. Το μυστικό είναι όλοι να ξαναβάζουν στη θέση τους τα πράγματα που χρησιμοποιούν. Και αν τα παιδιά είναι μικρά, οι γονείς επιφορτίζονται με αυτή τη δουλειά, αλλά όσο σας βλέπουν να το κάνετε, θα αποκτήσουν και τα πιτσιρίκια αυτή τη συνήθεια σιγά σιγά και χωρίς φωνές.

    Ξεσκόνισμα και ηλεκτρική σκούπα

    Είναι απαραίτητο να ξεσκονίζετε και να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα κάθε εβδομάδα. Ειδικά σε χώρους με μεγάλη κίνηση.

    Εάν δεν έχετε χρόνο για σκούπα, σκεφτείτε να αγοράσετε μια ηλεκτρική σκούπα ρομπότ, την οποία μπορείτε να προγραμματίσετε το βράδυ, εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια. Το ξεσκόνισμα και η χρήση ηλεκτρικής σκούπας βελτιώνουν τη μυρωδιά του σπιτιού σας.

    Σφουγγάρισμα

    Το σφουγγάρισμα, είναι σημαντικό για να διατηρείται ένα σπίτι καθαρό, ειδικά αν έχετε παιδιά ή μωρά τριγύρω. Και αν δεν προλαβαίνετε να κάνετε όλους τους χώρους, δώστε προτεραιότητα στην κουζίνα και τα μπάνια. Πολλές οικογένειες, δεν φορούν μέσα στο σπίτι τα παπούτσια που χρησιμοποιούν σε εξωτερικούς χώρους και υποστηρίζουν ότι βλέπουν μεγάλη διαφορά στα πατώματα.

    Αλλάξτε τα κλινοσκεπάσματα

    Αποκτήστε πρόγραμμα για την αλλαγή των σεντονιών. Το να αλλάζουμε κλινοσκεπάσματα κάθε εβδομάδα είναι μια συνήθεια που βελτιώνει την υγιεινή του ύπνου και προσθέτει στη συνολική φρεσκάδα του σπιτιού μας.

    Καθαρίστε το μπάνιο

    Ένα βρώμικο μπάνιο, είναι ένα δυσάρεστο θέαμα και βέβαια ανθυγιεινό. Αξίζει τον κόπο να καθαρίζετε την τουαλέτα (σχεδόν κάθε μέρα ή κάθε δύο μέρες), τον νιπτήρα και το ντους ή την μπανιέρα, καθώς και να καθαρίζετε τους καθρέφτες και τα διάφορα εξαρτήματα, κάθε εβδομάδα.

    Καθαρίστε και τακτοποιήστε την κουζίνα

    Ο καθαρισμός των συσκευών, του νεροχύτη και ο έλεγχος του ψυγείου για ληγμένα τρόφιμα διατηρεί την κουζίνα σας υγιεινή και ευχάριστη.

    Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολύ χρόνο στην κουζίνα. Ακόμη και ένα γρήγορο σκούπισμα για να ανανεώσετε την κουζίνα σας μετά τον καθαρισμό του δείπνου θα βελτιώσει τη συνολική καθαριότητα του σπιτιού σας.

    Διαβάστε επίσης:

    Άδωνις Γεωργιάδης για απογευματινά χειρουργεία: Έρχονται ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα

    Ιλαρά: Σε επαγρύπνηση ο ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση ενός πιθανού επιδημικού κύματος

    10 πράγματα που καταστρέφουν την ισορροπία μας



    ΣΧΟΛΙΑ