• ΥΓΕΙΑ

    ΓΝΑ Γεννηματάς: 25χρονη σώθηκε από μαζική πνευμονική εμβολή – Ανάρτηση Γεωργιάδη

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης


    Μία 25χρονη κοπέλα με μαζική πνευμονική εμβολή, ζει σήμερα χάρη σε μία πρωτοποριακή μέθοδο των γιατρών του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Αθήνας.

    Μάλιστα, στην επιτυχημένη επέμβαση 25χρονης με μαζική πνευμονική εμβολή, στο νοσοκομείο Γεννηματάς, αναφέρθηκε σε tweet του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

    Όπως έγραψε, η νεαρή κοπέλα αφού δέχθηκε τοπική αναισθησία, υποβλήθηκε στην πρωτοποριακή μέθοδο τις μηχανικής θρομβεκτομής από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτωχή.

    Η βελτίωση της κατάστασης ήταν άμεση, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επεμβατικής πράξης, τόνισε.

    Στην ανάρτησή του αναφέρει ότι «Ασθενής 25 χρόνων με μαζική πνευμονική εμβολή και αιμοδυναμικά ασταθής αντιμετωπίστηκε χθες βράδυ στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς με την πρωτοποριακή μέθοδο τις μηχανικής θρομβεκτομής, με τοπική αναισθησία μόνο από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη.

    Είναι εντυπωσιακή η ποσότητα των θρόμβων που αναρροφήθηκε από την πνευμονική αρτηρία του κοριτσιού.

    Η βελτίωση της κατάστασης ήταν άμεση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επεμβατικής πράξης.

    Το περιστατικό έγινε σε συνεργασία με την Γ’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείο Σωτηρία με την συμβολή του Πρύτανη κ.. Σιάσου Μάκη και την Γ΄ Παθολογική κλινική στην οποία Συντονίστρια είναι η κυρία Παγώνη.

    Το Τμήμα του αγγειογράφου στο νοσοκομείο Γεννηματάς σε συνεργασία με την Γ΄ Παθολογική Κλινική αποτελούν κέντρο Αναφοράς για την αντιμετώπιση ασθενών με πνευμονική εμβολή και κατατάσσονται στα 3 καλύτερα κέντρα στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών που έχουν αντιμετωπιστεί με την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο».

    Διαβάστε επίσης:

    Συμμετοχή ασθενών στα φάρμακα: Οργή φέρνουν οι αυξήσεις στα γενόσημα

    Άδ. Γεωργιάδης: Ο θαυματοποιός, το «όπλο» και η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης

    Ομόφυλα ζευγάρια: Οι πρεσβείες 28 χωρών συγχαίρουν την Ελλάδα – «Γιορτάζουμε αυτή την ιστορική στιγμή»



    ΣΧΟΛΙΑ