• Διεθνής πολιτική

    Ομόφυλα ζευγάρια: Οι πρεσβείες 28 χωρών συγχαίρουν την Ελλάδα – «Γιορτάζουμε αυτή την ιστορική στιγμή»

    • NewsRoom
    Ομόφυλα ζευγάρια


    Κοινό ανακοινωθέν με το οποίο χαιρετίζουν τη χθεσινοβραδινή υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο στην Ελλάδα, εξέδωσαν οι πρεσβείες 28 χωρών.

    Πρόκειται για 27 χώρες από την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, την Ωκεανία και την Αφρική, οι οποίες έχουν ήδη ψηφίσει ανάλογα νομοσχέδια, υποδεχόμενες κατ’ αυτόν τον τρόπο με επευφημίες την Ελλάδα στο «κλαμπ» των 37 πλέον κρατών που έχουν κατοχυρώσει αναγνώριση και ίσα δικαιώματα για οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών.

    Σε κοινή τους δήλωση, οι 28 ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Ελλάδα τονίζουν ότι «η επέκταση του θεμελιώδους δικαιώματος του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς την ισότητα, την αξιοπρέπεια για όλους σε όλες τις χώρες μας».

    Η κοινή δήλωση καταλήγει: «Γιορτάζουμε αυτή την ιστορική στιγμή με τον λαό, το Κοινοβούλιο και την κυβέρνηση της Ελλάδος».

    Πρόκειται ουσιαστικά για μία δημόσια έκφραση πολιτικών συγχαρητηρίων στην Ελλάδα για την απόφασή της να προβεί σε ένα τολμηρό βήμα που έχουν ήδη κάνει δεκάδες άλλες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, γενόμενη μάλιστα η πρώτη ορθόδοξη χώρα που υιοθετεί τέτοιο νομοθέτημα.

    Οι 28 πρεσβείες που υπογράφουν την κοινή δήλωση είναι το Βέλγιο, το οποίο ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ολλανδία, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Νότια Αφρική, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Ισλανδία, η Πορτογαλία, η Δανία, η Γαλλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ουρουγουάη, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Κολομβία, η Αυστραλία, η Φινλανδία, η Μάλτα, η Αυστρία, η Χιλή, το Μεξικό, η Ελβετία και η Εσθονία.

    Διαβάστε επίσης:

    Ομόφυλα ζευγάρια: Δημοσιεύθηκε η πρώτη αγγελία για γάμο στην Ελλάδα

    Γάμος ομοφύλων: Τα κέρδη Μητσοτάκη, η «γρατζουνισμένη» ΝΔ, οι φόβοι της επόμενης ημέρας και τι θα κάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

    Σκέρτσος: Μπορούμε να διαφωνούμε εντός της ίδιας πολιτικής οικογένειας χωρίς αυτό να οδηγεί σε ρήξη



    ΣΧΟΛΙΑ