ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο κορυφαίος επιδημιολόγος Αντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα ότι η επιβολή απαγόρευσης των πτήσεων από τις χώρες της νότιας Αφρικής αποτελεί πιθανότητα και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκεντρώνουν στοιχεία για την νέα παραλλαγή του SARS-COV-2.
Δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση για διακοπή των πτήσεων.
“Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να κάνουμε ό,τι έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο, να αποκλείσουμε τα ταξίδια από την Νότια Αφρική και συναφείς χώρες”, δήλωσε ο δρ Φάουτσι στο CNN.
“Αυτό είναι βεβαίως κάτι που σκεφτόμαστε και κάνουμε ετοιμασίες για να εφαρμόσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε τα πάντα για την προστασία των Αμερικανών. Αλλά θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει βάση για να γίνει αυτό”, είπε.
“Είναι προφανές ότι μόλις βρούμε περισσότερες πληροφορίες θα λάβουμε μία απόφαση το ταχύτερο δυνατόν”
Ο Αντονι Φάουτσι πρόσθεσε ότι αμερικανοί επιστήμονες θα συνομιλήσουν με τους συναδέλφους τους στην Νότια Αφρική σήμερα σχετικά με την νέα παραλλαγή που ονομάζεται B.1.1.529 και έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την μεταδοτικότητα και την ικανότητά της να ξεπερνά τους φραγμούς ανοσίας. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα παραλλαγή βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ, είπε.
Οι αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο αντέδρασαν με ανησυχία στον εντοπισμό της νέας παραλλαγής. Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Βρετανία ενίσχυσαν τους συνοριακούς ελέγχους, καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η παραλλαγή είναι ανθεκτική στα εμβόλια.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε να μην ληφθούν εσπευσμένα ταξιδιωτικά μέτρα και η Νότια Αφρική ανακοίνωσε ότι η επιβολή ταξιδιωτικών μέτρων από το Λονδίνο φαίνεται βιαστική.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Βέλγιο: Ανεμβολίαστη γυναίκα από την Αίγυπτο το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης Covid-19
Συναγερμός στο Βέλγιο: Δύο ύποπτα κρούσματα της νέας μετάλλαξης από τη Μποτσουάνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
- Lamda Development: Μετρητά 800 εκατ. έχει λαμβάνειν από τις κατοικίες στο Ελληνικό
- Γιατί η αγορά ζητά νέα ρύθμιση χρεών με 120 δόσεις
- Προοδευτική: Ο «επενδυτής-φάντασμα», οι μέτοχοι που πουλάνε «αγρίως» και αλλαγές προ των πυλών στο Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.