• ΥΓΕΙΑ

    Βέλγιο: Ανεμβολίαστη γυναίκα από την Αίγυπτο το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης Covid-19

    • NewsRoom
    Βέλγιο: Ανεμβολίαστη γυναίκα από την Αίγυπτο το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης Covid-19

    Νέα μετάλλαξη


    Το Βέλγιο δήλωσε ότι έχει επιβεβαιώσει ένα κρούσμα μιας νέας παραλλαγής Covid-19 σε κάποιον που ταξίδεψε από το εξωτερικό.

    Ο υπουργός Υγείας Frank Vandenbroucke είπε στους δημοσιογράφους ότι η παραλλαγή εντοπίστηκε σε ένα μη εμβολιασμένο άτομο που βρέθηκε θετικό για πρώτη φορά στην Covid-19 στις 22 Νοεμβρίου.

    Πρόκειται για γυναίκα, νεαρής ηλικίας, η οποία εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες αφότου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο μέσω της Τουρκίας. Ήταν ανεμβολίαστη και δεν είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με κορονοϊό.

    Η γυναίκα αυτή δεν είχε καμία σχέση με τη Νότια Αφρική, ούτε με οποιαδήποτε άλλη χώρα στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου, αναφέρει το rtbf.

    Το νέο στέλεχος ώθησε την Ευρωπαϊκή Ένωση την Παρασκευή να συστήσει την αναστολή των αεροπορικών ταξιδιών από την περιοχή.

    Το Βέλγιο διέταξε επίσης την Παρασκευή μια νέα σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των νυχτερινών κέντρων για τρεις εβδομάδες και του περιορισμού των ιδιωτικών οργανωμένων πάρτι.

    Ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρό είπε ότι τα εστιατόρια και τα μπαρ πρέπει να περιορίσουν τα τραπέζια σε έξι άτομα και να κλείσουν μέχρι τις 23:00. Είπε επίσης ότι το κοινό θα απαγορευτεί από αθλητικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ