• ΥΓΕΙΑ

    Ευχάριστα νέα από την Βραζιλία: 97χρονη γίνεται η γηραιότερη στη χώρα που νίκησε τον ιό

    • NewsRoom


    Εξιτήριο από το νοσοκομείο υπό χειροκροτήματα γιατρών και νοσηλευτών πήρε μια 97χρονη γυναίκα στην Βραζιλία, η οποία είχε προσβληθεί από τον φονικό ιό και κατάφερε να βγει νικήτρια.

    Ο λόγος για την Νταλ Κολέτο, ηλικίας 97 ετών και μοναδική επιζήσασα μιας ιταλικής οικογένειας με 11 παιδιά, η οποία ζούσε μόνη της στην πόλη Σάντος της Βραζιλίας. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα του νέου ιού την 1η Απριλίου.

    Αν και λίγοι ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι σε τόσο προχωρημένη ηλικία θα καταφέρει να επιβιώσει από μια τόσο επιθετική νόσο, η Κολέτο τους διέψευσε και ανάρρωσε.

    Η επιδημία στην Βραζιλία έχει προκαλέσει την υπερφόρτωση του συστήματος υγείας, καθώς και έντονη πολιτική αντιπαράθεση για τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της διασποράς του ιού, αλλά και την προστασία της οικονομίας της χώρας.

    Η ανάρρωση της 97χρονης γυναίκας αποτέλεσε αχτίνα ελπίδας.

    «Παρόλο που κοντεύει έναν αιώνα ζωής, η Τζίνα είναι πολύ ενεργητική και της αρέσει να περπατά, να ψωνίζει και να μαγειρεύει. Έχει έξι εγγόνια και πέντε δισέγγονα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

    Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της η Νταλ Κολέτο έλαβε οξυγόνο και νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

    Δείτε το βίντεο:

    1.223 τα θύματα της νέας νόσου στην Βραζιλία

    Μέχρι και τη νεώτερη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, χθες Κυριακή, στην Βραζιλία έχουν πεθάνει από την επιδημία συνολικά 1.223, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 22.169.

    Ο πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει ταχθεί κατά των μέτρων κοινωνικής απόστασης που επέβαλαν οι κυβερνήτες των πολιτειών, αλλά και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της χώρας.

    Θέλει να επανεκκινήσει η οικονομία, εκτιμώντας ότι η παρατεταμένη καθολική καραντίνα αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο από την ασθένεια, την οποία έχει χαρακτηρίσει «ένα κρυωματάκι».

    Ωστόσο η στάση του αυτή του έχει κοστίσει σε δημοτικότητα και πολλά βράδια σε πόλεις της Βραζιλίας οι κάτοικοι χτυπούν κατσαρόλες και τηγάνια διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο που ο Μπολσονάρου χειρίζεται την κρίση.

    Χθες ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δήλωσε ότι πιστεύει πως ο ιός φεύγει από τη χώρα, χωρίς να δώσει εξηγήσεις για την άποψή του. Στη θέση του έρχεται επιπλέον ανεργία, πρόσθεσε.

    «Φαίνεται ότι ο ιός έχει αρχίσει να υποχωρεί, όμως η ανεργία θα έρθει … σκληρή. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύο πράγματα», δήλωσε ο Μπολσονάρου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με θρησκευτικούς ηγέτες η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.



    ΣΧΟΛΙΑ