• ΥΓΕΙΑ

    Διαβουλεύσεις στην ΕΕ για ενιαία στάση για το ζήτημα της μετάλλαξης στη Βρετανία – Διακόπτουν σταδιακά τις πτήσεις οι χώρες

    • NewsRoom
    Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος Συμβουλίου Ευρώπης

    Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος Συμβουλίου Ευρώπης


    Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις στην ΕΕ, μετά την νέα έξαρση της πανδημίας στη Βρετανία έπειτα από τον εντοπισμό νέου στελέχους του κορονοϊού στη χώρα.

    Για το ζήτημα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη συνεργατών του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με εκπροσώπους των κρατών-μελών για την αξιολόγηση της κατάστασης.

    Παράλληλα, η γερμανική προεδρία αύριο συγκάλεσε συνεδρίαση της επιτροπής του μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

    Νωρίτερα η γερμανική εφημερίδα Bild είχε δημοσιεύσει πληροφορίες που ανέφεραν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διακόψει από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική, στις οποίες έχουν εμφανιστεί νέα στελέχη του κορονοϊού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, διεξάγονταν διαβουλεύσεις για το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμόνιση της αντίδρασης των χωρών μελών, με την Γερμανία, που ασκεί την προεδρία της ΕΕ, να έχει συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Κυβερνητική πηγή της Γερμανίας ανέφερε πως η απόφαση η οποία ενδέχεται να υιοθετηθεί από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επισημοποιηθεί τις προσεχείς ώρες.

    Ήδη πάντως οι χώρες έχουν ξεκινήσει να αυξάνουν τα μέτρα τους αναφορικά με τις πτήσεις από τη Βρετανία.

    Η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βουλγαρία έχουν διατάξει τη διακοπή πτήσεων από τη Βρετανία, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή απόφαση.

    Η Ελλάδα, στην οποία ίσχυε ήδη η υποχρέωση για αρνητικό μοριακό τεστ και καραντίνα για όσους εισέρχονταν στη χώρα, αύξησε τη διάρκεια της καραντίνας για τις πτήσεις από τη Βρετανία από τρεις μέρες σε επτά.

    Σε αυτο-περιορισμό θα παραμένουν από αύριο, στις 6 το πρωί, οι επιβάτες που καταφθάνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου εφόσον προέρχονται από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Bild: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διακόψει από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με Βρετανία και Νότια Αφρική

    Μόσιαλος: Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής λόγος ανησυχίας για τα εμβόλια από το νέο στέλεχος του κορονοϊού

    Γερμανία, Βουλγαρία και Γαλλία διακόπτουν τις αεροπορικές συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο



    ΣΧΟΛΙΑ