• Διεθνής πολιτική

    Bild: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διακόψει από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με Βρετανία και Νότια Αφρική

    • NewsRoom
    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της Κομισι

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της Κομισιόν


    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διακόψει από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική, στις οποίες έχουν εμφανιστεί νέα στελέχη του κορονοϊού, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική Bild.

    Οι θαλάσσιες συνδέσεις και οι χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο θα περιορισθούν επίσης σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας. Μόνο η μεταφορά εμπορευμάτων θα λειτουργεί κανονικά.

    Διαβουλεύσεις διεξάγονται για το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμόνιση της αντίδρασης των χωρών μελών, κυρίως ανάμεσα στην Γερμανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Η νέα μετάλλαξη του ιού, η οποία εντοπίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική θεωρείται ότι αυξάνει την μεταδοτικότητα, εξ ου και η αύξηση της ανησυχίας στην Ευρώπη καθώς το δεύτερο κύμα της επιδημίας βρίσκεται σε έξαρση.

    Η απόφαση αυτή, η οποία ενδέχεται να υιοθετηθεί από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επισημοποιηθεί τις προσεχείς ώρες, δήλωσε η κυβερνητική πηγή της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκονται σε συζητήσεις για την διαμόρφωση κοινής στάσης σχετικά με τις θαλάσσιες και τις χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Έκτακτα μέτρα και στη Γερμανία

    Ήδη η  Γερμανία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Άγγελα Μέρκελ,  θα περιορίσει τις «δυνατότητες σύνδεσης» με την Βρετανία και την Νότια Αφρική μετά την εμφάνιση νέου στελέχους του κορονοϊού.

    Σαφείς κανόνες για το θέμα αυτό είναι αντικείμενο επεξεργασίας και η Γερμανία βρίσκεται «σε επαφή για το ζήτημα αυτό με τους ευρωπαίους εταίρους της», διευκρινίζει σε ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Παράλληλα, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε μέσω του Twitter ότι έχει δοθεί εντολή για άμεση ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα για τα άτομα που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική.

    Διαβάστε επίσης: 

    Έκτακτα μέτρα και στην Ελλάδα για την μετάλλαξη του κορονοϊού: Επτά μέρες καραντίνα σε όσους έρχονται από Βρετανία

    Πανδημία: Επικοινωνία Μέρκελ-Μακρόν-φον ντερ Λάιεν για την κατάσταση με την νέα μετάλλαξη στη Βρετανία

    Νέος συναγερμός λόγω μετάλλαξης του κορονοϊού στην Βρετανία – Κλείνουν σταδιακά τα σύνορά τους οι χώρες της ΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ