• ΥΓΕΙΑ

    Μπάιντεν: Θα ανακοινώσει την «ιστορική συνεργασία» Merck & Co. – J&J για την παραγωγή του εμβολίου

    O Τζο Μπάιντεν, Πρόεδρος ΗΠΑ

    O Τζο Μπάιντεν, Πρόεδρος ΗΠΑ


    Την συνεργασία της Merck & Co. με την Johnson & Johnson με στόχο την παραγωγή του μονοδοσικού εμβολίου της εταιρίας αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος σύμφωνα με το Bloomberg.

    Ο βοηθός εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής Προεδρίας Kevin Munoz ανέφερε μέσω Twitter ότι ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει την «ιστορική συνεργασία», για την οποία είχε κάνει νωρίτερα λόγο η Washington Post. Ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Ron Klain ανέφερε σε tweet του ότι ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει τη συμφωνία σε δηλώσεις του το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ).

    Το εμβόλιο της J&J έλαβε έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης το Σάββατο από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ κι έγινε έτσι το τρίτο εμβόλιο, μετά από εκείνα των Pfizer-BioNTech και Moderna, που θα είναι διαθέσιμο στη χώρα.

    Η εταιρεία απέστειλε αμέσως παρτίδα 3,9 εκατ. δόσεων προς χρήση στα εμβολιαστικά κέντρα και σημείωσε ότι θα παράσχει άλλα 16 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου – με αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν να τονίζουν ωστόσο ότι το μεγαλύτερο μέρος θα διατεθεί προς τα τέλη του μήνα.

    Ο Jeff Zients, συντονιστής της αντιμετώπισης της πανδημίας από την προεδρία Μπάιντεν, έχει τονίσει ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την αύξηση των δυνατοτήτων παραγωγής του εμβολίου της J&J.

    O εκπρόσωπος της Merck, Patrick Ryan, ανέφερε ότι η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη να συμβάλει με κάθε τρόπο στην παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει τα της συγκεκριμένης συνεργασίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Άντονι Φάουτσι: Έκκληση να συνεχιστεί ο εμβολιασμός των Pfizer και Moderna σε δυο δόσεις

    FDA: Κατεπείγουσα αδειοδότηση για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

    Κορονοϊός: Νέα έγκριση του εμβολίου της Janssen από τον FDA



    ΣΧΟΛΙΑ