• ΥΓΕΙΑ

    Αποκλειστικά για γυναίκες: Πώς να αντιμετωπίσετε τα… απρόοπτα στο σεξ

    • NewsRoom
    sex-problems


    Παρόλο που αφορούν τους άνδρες, τα απρόοπτα στο σεξ, επηρεάζουν και τη σεξουαλική ζωή των γυναικών και ο κατάλληλος χειρισμός απ’ την πλευρά τους παίζει καθοριστικό ρόλο στη λύση του προβλήματος.

    Οι ειδικοί παροτρύνουν τους συντρόφους, να μοιραστούν το πρόβλημά τους και να κάνουν από κοινού το καλύτερο δυνατό προκειμένου να το λύσουν. Πολλές καταστάσεις, ωστόσο, προκαλούν αμηχανία και αρνητικές σκέψεις και οι αντιδράσεις δεν είναι πάντα ενθαρρυντικές. Εσείς, γνωρίζετε πώς να διαχειριστείτε  τα… θέματα του συντρόφου σας;

    Αδυναμία στύσης

    Αν είναι η πρώτη σας επαφή, ενδεχομένως να οφείλεται στο άγχος της απόδοσης και του εντυπωσιασμού, οπότε προσπαθήστε να τον χαλαρώσετε.  Αν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά πιθανόν να είναι αποτέλεσμα κούρασης ή πίεσης. Είναι μία καλή αφορμή για να του εξηγήσετε ότι όπως και ο δικός σας οργασμός, έτσι και η στύση του δεν είναι κάτι που μπορείτε να προβλέψετε και να σχεδιάσετε. Αν είναι μία κατάσταση που επιμένει, εξηγήσετε του ότι μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακής ψυχολογικής κατάστασης ή έλλειψη ηρεμίας και ύπνου ή παρενέργεια κάποιων φαρμάκων που ενδεχομένως λαμβάνει. Μπορεί, όμως ,να κρύβει και ένα υποκείμενο νόσημα (καρδιολογικό, αγγειακό, ορμονικό) που πρέπει να αντιμετωπιστεί και παροτρύνετέ τον να ζητήσει βοήθεια.

    Πρόωρη εκσπερμάτιση

    Αν είναι η πρώτη σας σεξουαλική επαφή, πιθανόν να οφείλεται στη μεγάλη ένταση που δεν του επιτρέπει να ελέγξει το αντανακλαστικό της εκσπερμάτισης. Διαφορετικά ίσως να είναι κουρασμένος, να βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση ή να μην είχε τακτικά σεξουαλικές επαφές το τελευταίο διάστημα.  Συζητήστε το μαζί του. Αν είναι θέμα κούρασης, είναι καλύτερα να το αφήσετε για μια άλλη φορά. Αν είναι θέμα άγχους, προσπαθήστε να τον χαλαρώσετε και δώστε μια δεύτερη ευκαιρία. Αν έχει γίνει αρκετές φορές, ενθαρρύνετέ τον να ζητήσει βοήθεια από ειδικό για να διαπιστώσει αν τα αίτια είναι οργανικά ή ψυχολογικά

    «Πτώση» με προφυλακτικό

    Σε πολλούς άντρες, λόγω του άγχους της απόδοσης, κυρίως όταν έχουν μια καινούρια σεξουαλική εμπειρία ή δεν γνωρίζουν καλά τη σύντροφο, το να διακόψουν τα προκαταρτικά για να βάλουν προφυλακτικό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της στύσης.  Αν συμβεί μία φορά, απλά ξαναπροσπαθήστε. Αν συμβαίνει τακτικά, δοκιμάστε να το τοποθετήσετε εσείς, στο πλαίσιο του ερωτικού παιχνιδιού. Μάλλον θα του αρέσει. Προσέξτε μόνο μην σκιστεί ή τρυπήσει το προφυλακτικό.

     Στύση με φάρμακα

    Οι γυναίκες που ανακαλύπτουν ότι ο σύντροφός τους παίρνει φάρμακα για τη Στυτική Δυσλειτουργία συνήθως έχουν αρνητική αντίδραση.  Ηρεμήστε! Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σας θέλει. Αντιθέτως σας σκέφτεται και προσπαθεί να σας ικανοποιήσει. Τα χάπια αυτά δεν λειτουργούν ως αφροδισιακό. Αν κάποιος πάρει χάπι και πχ βλέπει ειδήσεις δεν θα έχει στύση.  Θα πρέπει να έχει σεξουαλικό ερέθισμα, άρα με τη δική σας πολύτιμη συμβολή μπορεί να τα καταφέρει.  Ανησυχήστε μόνο αν δεν τα έχει πάρει με ιατρική συνταγή (δηλαδή άκουσε κάποιον φίλο του ή τα προμηθεύτηκε μέσω διαδικτύου) και παροτρύνετέ τον να συμβουλευτεί ειδικό.

    Σεξ δίχως…  τέλος

    Η καθυστερημένη εκσπερμάτιση οφείλεται σε καθαρά ψυχολογικούς λόγους. Αν συμβεί μία φορά, χαλαρώστε και απολαύστε τη… διάρκεια.  Αν είναι κάτι που επιμένει και αυτό σας ενοχλεί, ξεπεράστε καταρχήν σκέψεις του τύπου «δε με θέλει αρκετά». Μη τον πιέζετε να τελειώσει γιατί τον αγχώνετε ακόμα περισσότερο. Εξομολογηθείτε του ότι θα θέλατε να φτάνει κι εκείνος στην κορύφωση και προσφερθείτε να τον βοηθήσετε να τελειώσει, όπως εκείνος μπορεί. Αν η επιθυμία για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι και δική του, ενθαρρύνετέ τον να συζητήσει το θέμα με κάποιον ειδικό. Αν δεν μπορεί να εκσπερματίσει ποτέ ( ούτε όταν αυτοικανοποιείται), θα πρέπει να διερευνηθούν οργανικές αιτίες.

    Διόγκωση του πέους

    Αν παρατηρήσετε ότι το πέος του συντρόφου σας έχει πρηστεί, ίσως και παραμορφωθεί, πιθανώς να έχει υποστεί κάταγμα. Συνήθως συμβαίνει όταν το πέος έχει χτυπήσει κατά τη σεξουαλική επαφή στο περίνεο (περιοχή μεταξύ του κόλπου και του πρωκτού της γυναίκας) όταν μπορεί να «καθίσατε» πάνω στο πέος. Η κατάσταση αυτή  πρέπει επειγόντως να αντιμετωπιστεί από ουρολόγο γιατί μπορεί να εξελιχθεί σε νόσο του Peyronie.

     

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σεξ: Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε για να είστε ασφαλείς

      

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: HIV: 10 ερωτήσεις για τη λήψη επείγουσας προφυλακτικής θεραπείας

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Και οι άνδρες παθαίνουν κατάθλιψη μετά το σεξ



    ΣΧΟΛΙΑ