• ΥΓΕΙΑ

    Από σήμερα σε λειτουργία τα δύο mega εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – «Ραντεβού ζωής»

    • NewsRoom


    Από σήμερα τίθενται σε λειτουργία τα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Στον εμβολιαστικό σταθμό στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι θα λειτουργούν -σε πλήρη ανάπτυξη- 96 εμβολιαστικά κέντρα. Η δυναμικότητα του σταθμού για τον Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί την ημέρα, σε πλήρη ανάπτυξη 5.760 εμβολιασμοί την ημέρα και 150.000 το μήνα.

    Η έναρξη του σταθμού θα γίνει σήμερα με την ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού 48 εμβολιαστικών κέντρων.

    Το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο 08:00 έως 20:00 με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου.

    Στην πρώτη φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 15 λεπτά.

    Τα 96 εμβολιαστικά κέντρα εκτείνονται σε δύο επίπεδα των 3.000 τ.μ. και στοιχίζονται σε έξι τομείς των οκτώ κυψελών. Υπάρχει διαφορετική είσοδος και διαφορετική έξοδος, ενώ για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες υπάρχει διάδρομος για τη μετακίνηση τους στο χώρο.

    Επίσης, διατίθεται ιατρείο για κλινική εξέταση και χώρος βραχείας νοσηλείας με monitor, καρδιογράφο, μηχάνημα παροχής οξυγόνου και δύο φορεία για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης των ζωτικών σημείων ή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών.

    Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί, επίσης, ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

    Στην παρούσα φάση, το προσωπικό του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στο Μαρούσι αποτελείται από 136 άτομα και πιο συγκεκριμένα από ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Κάθε 8 εμβολιαστικά κέντρα στελεχώνονται από έναν ιατρό, οκτώ νοσηλευτές και δύο διοικητικούς.

    Για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υπάρχει προσωπικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που θα καλύπτει την εμβολιαστική δράση και στις δυο βάρδιες.

    Το κέντρο της Heelexpo επισκέφθηκε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Σε λειτουργία και το εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

    Από σήμερα ενεργοποιείται και το εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ (24 εμβολιαστικά κέντρα).

    Η δυναμικότητα εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη για το Φεβρουάριο είναι 1.000 εμβολιασμοί την ημέρα, σε πλήρη ανάπτυξη 6.480 εμβολιασμοί την ημέρα και 160.000 το μήνα.

    Μήνυμα στους πολίτες

    «Το ραντεβού για εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής. Νοιαζόμαστε, προστατευόμαστε, εμβολιαζόμαστε» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε αναρτήσεις του στο Twitter και στο facebook, τις οποίες συνοδεύει από σχετικό βίντεο, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι δημοφιλείς ηθοποιοί Γιώργος Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού, προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν.

    Εν τω μεταξύ, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 60-64 με το εμβόλιο της Astra Zeneca και για τις ηλικίες 75-79 με τα τα εμβόλια της Pfizer.

    Διαβάστε ακόμη:

    Χαρδαλιάς: Το εμβόλιο είναι δικαίωμα και προνόμιο μαζί

    Μητσοτάκης: Ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Twitter για τη ροή των εμβολιασμών



    ΣΧΟΛΙΑ