• ΥΓΕΙΑ

    Αναβάλλεται για την Παρασκευή η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων

    rapid test coronovirus covid-19 test


    Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, οι οποίο θα συνεδριάσουν την Παρασκευή προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των μέτρων.

    Η μεταφορά της συνεδρίασης στο τέλος της εβδομάδας δίνει στους λοιμωξιολόγους την ευκαιρία για μια πληρέστερη εικόνα των επιδημιολογικών δεδομένων, καθώς την Τετάρτη αναμένεται ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι ιδιαίτερα αυξημένος καθώς οι δύο προηγούμενες ημέρες (Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα) η προσέλευση για ελέγχους ήταν μειωμένη.

    Στην συνεδρίαση της Παρασκευής θα συζητηθεί η ενδεχόμενη άρση μέρους των μέτρων που αποδείχθηκε δύσκολο να εφαρμοστεί από το σύνολο των πολιτών, χωρίς να αποδίδουν όπως θα περίμεναν οι επιστήμονες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών εξετάζει την χαλάρωση του ωραρίου απαγόρευσης των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα, τη δυνατότητα μετακίνηση από δήμο σε δήμο με χρήση SMS, το άνοιγμα μέρους των καταστημάτων όπως τα κομμωτηρίων και τα κέντρα αισθητικής, πιθανότατα από τις 22 Μαρτίου.



    ΣΧΟΛΙΑ