Ο Πιάστρι έχει πάρει 4 νίκες στους έξι φετινούς αγώνες και προηγείται στη βαθμολογία με 131 βαθμούς έναντι του Νόρις που έχει 115 βαθμούς και του Φερστάπεν που έχει 99 βαθμούς.

Στον τελευταίο αγώνα στο Μαϊάμι ο Φερστάπεν κατάφερε να πάρει την pole και εκκινούσε έχοντας δίπλα του το Νόρις. Στην πρώτη στροφή ο Φερστάπεν έχασε τα φρένα ο Νόρις βρέθηκε δίπλα του στην έξοδο και στη 2η στροφή ο Φερστάπεν τον στρίμωξε και τον πέταξε έξω.

1

Ο Νόρις έχασε 4 θέσεις και έπεσε 6ος. Όταν κατάφερε ν’ ανέβει εκ νέου τρίτος πίσω από το Φερστάπεν ο Ολλανδός που νωρίτερα είχε δεχτεί ένα εντυπωσιακό προσπέρασμα από τον Πιάστρι, πάλι του έκανε τη ζωή δύσκολη, κρατώντας τον πίσω του για 3 γύρους. Αυτό οριοθέτησε τον αγώνα του, φέρνοντάς τον τελικά πίσω από τον Πιάστρι στον τερματισμό.

F1
Μιλώντας για την άμυνα του Φερστάπεν ο Νόρις τόνισε: «Ήταν εντάξει. Αγωνιζόταν σκληρά, αλλά είναι δικό του θέμα. Κατέστρεψε και τον δικό του αγώνα. Δεν φέρθηκε πολύ έξυπνα. Πιθανότατα θα μπορούσε να είχε τερματίσει τρίτος και δεν τα κατάφερε γιατί έφθειρε τα λάστιχά του για να με κρατήσει πίσω του, μερικές στροφές. Όταν αγωνίζεσαι με τον Φερστάπεν, ή συγκρούεσαι ή δεν προσπερνάς».

Ο Νόρις από πέρυσι στο Αυστριακό GP όπου ξεκίνησε αυτή η ιστορία έχει μονομαχήσει πολλές φορές με το Φερστάπεν. Πάντοτε ο Ολλανδός παίζει επιθετική άμυνα και συνήθως χαμένος είναι ο Βρετανός εκτός από τις φορές που παρεμβαίνουν οι αγωνοδίκες και επιβάλλουν ποινή στο Φερστάπεν. Αντίθετα στις περιπτώσεις μάχης ανάμεσα σε Πιάστρι και Φερστάπεν τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

F1
Αριστερά άμυνα σε Πιάστρι, δεξιά άμυνα σε Νόρις στο ίδιο σημείο, στην ίδια φάση του αγώνα.

Όταν βρέθηκε πίσω του ο Αυστραλός, έκανε μια κίνηση από την εξωτερική που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδραση στον πρωταθλητή. Μιλώντας σχετικά ο Πιάστρι τόνισε: ««Ήταν δύσκολο να περάσω τον Μαξ. Προσπάθησα αρκετά σκληρά δεν ήταν εύκολο, αλλά επέλεξα τη στιγμή και τον τρόπο που έπρεπε. Ήξερα τι να περιμένω από τον Μαξ.

Προφανώς, για αυτόν που οδηγεί τον αγώνα, είναι διαφορετική ιστορία. Ήταν θέμα να περιμένω την κατάλληλη στιγμή ή να τον αναγκάσω σε μια στιγμή. Αυτό μπόρεσα να κάνω. Μόλις τον πέρασα, ήξερα ότι έπρεπε να δημιουργήσω μια διαφορά όσο ο Λάντο ήταν πίσω του. Αυτό μου έδωσε τη νίκη».

F1
Ο Φερστάπεν πέταξε έξω το Νόρις στην εκκίνηση

Είναι γεγονός πως ο Νόρις υπολογίζει πολύ τους βαθμούς που θα χάσει αν εγκαταλείψει. Ίσως αυτό τον κάνει πιο υποχωρητικό στις διεκδικήσεις. Αντίθετα ο Πιάστρι όταν θεωρεί πως είναι ταχύτερος δε μετράει και δε μασάει, ορμάει και προσπερνάει.

Αυτό το ξέρει καλά ο Φερστάπεν και συμπεριφέρεται διαφορετικά στον καθένα. Στο Πιάστρι ακριβοδίκαια στο Νόρις επιθετικά. Ο Πιάστρι στα μάτια του είναι ισάξιος, ο Νόρις της καρπαζιάς. Αυτό μπορεί σ’ ένα βαθμό να επηρεάσει την εξέλιξη του πρωταθλήματος γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ του 24χρονου Αυστραλού.

F1

 

Διαβάστε επίσης 

Rolls – Royce Phantom: Ένας αιώνας δύναμης και επιρροής

F1 Alpine: Εκκαθάριση ενόψει πώλησης

Τρακάρισμα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο – Ολα όσα πρέπει να ξέρετε