Η ολοκλήρωση του Q2 χτες έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για τις Ferrari.
Οι Λεκλέρκ και Χάμιλτον που ακροβατούσαν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μη μπορώντας να εκμεταλλευτούν την μαλακή γόμα C6 είδαν τις αναβαθμισμένες Aston Martin των Αλόνσο και Στρολ να ρισκάρουν με τη μέση γόμα C5 – της οποίας τη συμπεριφορά γνώριζαν και μπορούσαν να την εκμεταλλευτούν πλήρως – και να προκρίνονται στο Q3 αφήνοντας έξω τα κόκκινα μονοθέσια. Η ατμόσφαιρα στην Ίμολα ήταν ηλεκτρισμένη, γεμάτη πάθος και την ελπίδα των χιλιάδων tifosi που κατέκλυσαν την ιστορική πίστα. Ο ερχομός της F1 στην Εμίλια Ρομάνα γέμιζε τις καρδιές των φίλων της Ferrari με προσμονή για ένα δυνατό αποτέλεσμα στην έδρα της Scuderia. Την τελευταία φορά που η F1 ήταν στην Ευρώπη και δη στην Ιταλία ο Λεκλέρκ κέρδισε στη Μόντσα. Ωστόσο, οι χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές ήρθαν να σβήσουν άδοξα κάθε ίχνος αισιοδοξίας, αφήνοντας πίσω τους ένα πέπλο απογοήτευσης και προβληματισμού.
Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από απλώς κακό. Ήταν ένα σοκ, ένα ηχηρό χαστούκι στις προσδοκίες και μια μαύρη σελίδα στην πρόσφατη ιστορία της Ferrari στην Ίμολα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ίμολα και οι δύο οδηγοί της Ferrari, ο Σαρλ Λεκλέρ και ο Λιούις Χάμιλτον, αποκλείστηκαν από το Q3. Η εικόνα των δύο κόκκινων μονοθεσίων να μένουν εκτός της τελικής δεκάδας ήταν κάτι που λίγοι μπορούσαν να φανταστούν. Η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των οδηγών. Ο Σαρλ Λεκλέρ, εμφανώς στενοχωρημένος, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του. «Δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την απόδοση», δήλωσε αμέσως μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών. Η φωνή του έφερε μια χροιά παραίτησης, υπογραμμίζοντας το μέγεθος της αποτυχίας: «Δεν καταφέραμε να φέρουμε τα ελαστικά στη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας στην τελευταία μας προσπάθεια. Είναι απλά πολύ απογοητευτικό, ειδικά εδώ στην Ίμολα, μπροστά στους φιλάθλους μας». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος βίωσε μια ακόμα δύσκολη ημέρα με τη νέα του ομάδα: «Νιώθω συντετριμμένος. Ήρθαμε εδώ με κάποιες αναβαθμίσεις και ελπίζαμε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι φανερό ότι δεν δούλεψαν όπως περιμέναμε. Είναι κρίμα, γιατί η υποστήριξη που λαμβάνουμε από τους tifosi είναι απίστευτη και θέλαμε να τους δώσουμε έναν λόγο να χαμογελάσουν».
Οι δηλώσεις των οδηγών σκιαγραφούν ένα κοινό πρόβλημα: τη δυσκολία στην διατήρηση των μαλακών ελαστικών στο βέλτιστο παράθυρο λειτουργίας στην κρίσιμη στιγμή του Q2. Αμφότεροι οι δύο οδηγοί αναφέρθηκαν στην έλλειψη πρόσφυσης στις τελευταίες τους προσπάθειες, με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο και να βρεθούν εκτός της δεκάδας. Αυτό υποκρύπτει δομικό πρόβλημα στο σετάρισμα του μονοθεσίου. Τα Ιταλικά μέσα δεν μάσησαν τα λόγια τους. Χαρακτηρισμοί όπως “καταστροφική”, “ταπεινωτική” και “ντροπή” κυριάρχησαν στις αναλύσεις. Η Gazzetta dello Sport έκανε λόγο για ένα “μαύρο Σάββατο” για τη Ferrari, τονίζοντας την μεγάλη διαφορά απόδοσης από τις McLaren και Red Bull. «Η Ferrari υπέστη μια ταπεινωτική ήττα στην έδρα της, έγραψε χαρακτηριστικά η κορυφαία αθλητική εφημερίδα της Ιταλίας: «Η διαφορά από τον Φερστάπεν είναι χαοτική και η μάχη για την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος γίνεται όλο και πιο δύσκολη». Παρόμοιο ήταν το κλίμα και στα υπόλοιπα μέσα. Η Corriere dello Sport αναφέρθηκε στην “απογοήτευση των tifosi” και στην “αδυναμία της Ferrari να ανταποκριθεί στις προσδοκίες”. Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη για άμεσες βελτιώσεις, καθώς η εικόνα της ομάδας δεν συνάδει με την ιστορία και τις φιλοδοξίες της. Η σύγκριση με τους ανταγωνιστές είναι αμείλικτη. Η McLaren, με τις πρόσφατες αναβαθμίσεις της, δείχνει να έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, ενώ η Red Bull παραμένει σταθερά στην κορυφή. Η Ferrari, παρά τις δικές της προσπάθειες για αναβάθμιση, φαίνεται να υστερεί ακόμα σε πολλούς τομείς, κυρίως στην αεροδυναμική απόδοση και στην εκμετάλλευση της πρόσφυσης των ελαστικών.
Η εκκίνηση από την 11η και 12η θέση σήμερα, περιορίζει σημαντικά τις πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα. Στην στενή και απαιτητική πίστα της Ίμολα, οι προσπεράσεις είναι δύσκολες και η στρατηγική θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Λόγω της μιας ζώνης DRS και της χρονικής καθυστέρησης που ενέχει η αλλαγή ελαστικών (27 sec, η μεγαλύτερη του πρωταθλήματος) αναμένεται οι περισσότεροι οδηγοί να ακολουθήσουν στρατηγική μιας αλλαγής. Θα μπορούσαν οι κόκκινοι να εκκινήσουν με τη σκληρή γόμα και να σταθούν τυχεροί αν εμφανιστεί ένα αυτοκίνητο ασφαλείας μετά τον 40ο γύρο; Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βγουν ανέπαφοι από την εκκίνηση. Το καμπανάκι που ηχεί για τη Ferrari, υπογραμμίζει την ανάγκη για βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές. Οι tifosi αξίζουν περισσότερα από αυτό και η ομάδα οφείλει να ανασυνταχθεί και να βρει τις λύσεις για να επιστρέψει στην κορυφή.
Ο αγώνας εκκινεί σήμερα στις 16:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+.
Διαβάστε επίσης
F1 Ίμολα: Ο Πιάστρι στην pole!
