Η F1 επιβεβαίωσε και επίσημα ότι οι αγώνες σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία δεν θα διεξαχθούν φέτος λόγω του πολέμου στο Ιράν.
Ήδη από την Παρασκευή είχε διαρρεύσει ότι η F1 σκόπευε να μην ταξιδέψει στην Μέση Ανατολή ενώ μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ-Ισραήλ και Ιράν.
Εφόσον δεν φάνηκε κανένα ενδεχόμενο για κατάπαυση του πυρός, εγκαίρως για το πρόγραμμα της F1, η διοργάνωση έλαβε την δυσάρεστη – από οικονομικής και επικοινωνιακής πλευράς – απόφαση να ματαιώσει τους δύο αγώνες.
The Bahrain and Saudi Arabian Grands Prix will not take place in April
Due to the ongoing situation in the Middle East the Grands Prix, alongside F2, F3, and F1 Academy rounds, will not take place as scheduled
While alternatives were considered, no substitutions will be made in… pic.twitter.com/wsgXUR2FKn
— Formula 1 (@F1) March 14, 2026
Υπενθυμίζεται ότι τα GP σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν στις 12 και 19 Απριλίου αντίστοιχα.
Ήταν οι μόνοι αγώνες που είχαν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2026 όντας μεταξύ των GP Ιαπωνίας (29 Μαρτίου) και Μαϊάμι (3 Μαΐου).
Επομένως, η φετινή σεζόν θα περιλαμβάνει μόνο 22 GP και ο Απρίλιος δεν θα διαθέτει αγώνα του 2026 Μεταξύ Ιαπωνίας και Μαϊάμι θα μεσολαβήσουν πέντε εβδομάδες.
Είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό, που θα υπάρξει τόσο μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ δύο αγώνων εντός της ίδιας σεζόν, χωρίς να υπολογίζεται το διάλειμμα του Αυγούστου.
Διαβάστε επίσης:
F1 Kίνα, δοκιμές: Ο Αντονέλι έγραψε ιστορία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Binance: Επιβεβαίωσε την μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στην ιστορία των crypto – Οι επόμενες κινήσεις της
- Eurobank: Στις 26 Νοεμβρίου η πληρωμή του ενδιάμεσου μερίσματος – Οι νέες ημερομηνίες
- H Norwegian Cruise Line προβλέπει κέρδη 789 εκατομμύρια δολάρια για το 2026
- METLEN: Αποπληρώνει €500 εκατ. χωρίς νέα έξοδο στις αγορές – Το μήνυμα ισχύος του Ομίλου
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
BIC κατά Εφορίας: Η πολυετής δικαστική μάχη στο ΣτΕ για τα δάνεια που χρηματοδότησαν μερίσματα εκατομμυρίων
Οι 7 υπέροχες, το κρεσέντο Κόκκαλη, η κουκλίτσα με τους μπράβους στο Onuki, το τρομερό βίντεο από το χτύπημα σε πλοίο του Πατέρα, η χρυσή αμοιβή του Λόρδου, το… ghosting των Ισραηλινών για την «Ασπίδα» και το love story 70χρονου πολιτικού με 40άρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.