Η σεζόν του 2026 φέρνει τη μεγαλύτερη τεχνική ανατροπή στην ιστορία του αθλήματος, με εντελώς νέους κανονισμούς για το σασί, την υβριδική μηχανή και τα καύσιμα. Ως εκ τούτου, η W17 είναι μικρότερη, στενότερη και ελαφρύτερη από την προκάτοχό της. Διαθέτει ενεργή αεροδυναμική με κινητές εμπρός και πίσω πτέρυγες, μια υβριδική μηχανή που παράγει ισχύ με κατανομή σχεδόν 50/50 μεταξύ ηλεκτρικής ενέργειας και θερμικού κινητήρα ο οποίος θα λειτουργεί με προηγμένα βιώσιμα καύσιμα. Αυτά αναπτύχθηκαν από την PETRONAS.

Η W17 παρουσιάζει επίσης έναν εντυπωσιακό νέο χρωματισμό (livery), ο οποίος αποτελεί μια τολμηρή έκφραση ταυτότητας και εξέλιξης. Μια δυναμική πράσινη γραμμή της PETRONAS αποτελεί τη βάση του σχεδιασμού, διατρέχοντας χαμηλά το μονοθέσιο για να τονίσει την ταχύτητα και την ακρίβεια, ενώ εναρμονίζει τη μετάβαση από το εμβληματικό ασημί της Mercedes στο βαθύ μαύρο της ομάδας. Το πάνω μέρος των sidepods φέρει το χαρακτηριστικό μοτίβο ρόμβων της AMG, συμπληρώνοντας το εμβληματικό μοτίβο με το αστέρι της Mercedes στο κάλυμμα της υβριδικής μηχανής.

Ο Τότο Βολφ επικεφαλής της ομάδας και συνιδιοκτήτης, δήλωσε: «Η Formula 1 θα υποστεί σημαντικές αλλαγές το 2026 και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτή τη μετάβαση. Οι νέοι κανονισμοί απαιτούν καινοτομία και απόλυτη προσήλωση σε κάθε τομέα της απόδοσης. Η δουλειά μας στο νέο μονοθέσιο, καθώς και η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της υβριδικής μηχανής και των προηγμένων βιώσιμων καυσίμων με την PETRONAS, αντανακλούν αυτή την προσέγγιση. Η δημοσιοποίηση των πρώτων εικόνων της W17 είναι απλώς το επόμενο βήμα σε αυτή τη διαδικασία. Αντιπροσωπεύει τη συλλογική, διαρκή προσπάθεια των ομάδων μας στο Brixworth και το Brackley. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε σκληρά τους επόμενους μήνες».

Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις Γεωργιάδης: Τη Δευτέρα ο διορισμός της προσωρινής διοίκησης στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
- Χούθι: Οι επιθέσεις μας είχαν στόχο τις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco
- ΣΥΡΙΖΑ: Να επιστρέψουν οι Patriot από τη Σαουδική Αραβία
- Γαλλία – Ισπανια: Τα σύννεφα καπνού των μεγάλων πυρκαγιών σε Μαδρίτη και Μπορντό ενώθηκαν
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Η νέα εποχή στην ΕΡΤ με Στάθη, το νέο δίδυμο του «Καλημέρα Ελλάδα», Καραβάλτσιου, Κασόλη μετακομίζουν στο Ραδιομέγαρο, η μάχη για το ΕΚΚΟΜΕΔ, το comeback Σόμπολου, το τηλεοπτικό ρεκόρ του «Ώρα Μουντιάλ» και η νέα κίνηση Αλαφούζου
Πόσα λεφτά έβαλαν τα «γερά» πορτοφόλια στην Aktor, η ΕΛΧΑ και οι γκρίνιες σε Goldman Sachs και UBS, γιατί πήγε Κύπρο ο Μυτιληναίος, ποιοι πήραν τις δουλειές της άμυνας, ο Προκοπίου αποκλειστικά στο mononews και ο Νίκος Πατέρας με το My Story στις Οινούσσες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.