• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Προσοχή σε κατασκευαστή διαμερισμάτων σε Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Φιλοθέη και Ψυχικό

    • NewsRoom


    Μεγάλη προσοχή χρειάζεται κατασκευαστική εταιρεία διαμερισμάτων στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση που κατασκευάζει (development) και πουλάει διαμερίσματα στα Βριλήσσια, στο Χαλάνδρι, στην Φιλοθέη και στο Ψυχικό.

    Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας δεν διστάζει να κοροϊδέψει πιθανούς αγοραστές διαμερισμάτων, λειτουργώντας μάλιστα με τρόπο ανήθικο διαλύοντας τα όνειρα οικογενειών για την αγορά του σπιτιού τους.

     Συγκεκριμένα ο κατασκευαστής συνάπτει συμφωνίες δίνοντας τα χέρια με υποψήφιους αγοραστές διαμερισμάτων, αλλά με διάφορα προσχήματα και ψεύδη καθυστερεί την υπογραφή συμβολαίου ή προσυμφώνου, τονίζοντας μάλιστα στον καλόπιστο υποψήφιο αγοραστή με στόμφο ότι «ο λόγος μου είναι συμβόλαιο».

    Στην πραγματικότητα βέβαια αυτό δεν ισχύει. Κάθε άλλο.  Ο κατασκευαστής αναζητά συνεχώς άλλο πελάτη, ώστε να βρεθεί κάποιος που θα του δώσει έστω και 1000 ευρώ παραπάνω ή χρήματα εκτός συμβολαίου και «κάτω από το τραπέζι». Μόλις βρει ένα τέτοιο πελάτη ανακοινώνει στον αρχικό πελάτη δίχως κανένα ηθικό ενδοιασμό, ότι η συμφωνία που θεωρούσε ότι υπήρχε, δεν ισχύει.

    Πέρα από την παραπάνω ανήθικη πρακτική όμως, τα σπίτια του συγκεκριμένου κατασκευαστή έχουν σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις. Οι παραβάσεις καλύπτονται με διάφορους τρόπους κατά την κατασκευή του διαμερίσματος, αλλά όταν το διαμέρισμα περάσει πλέον στην ιδιοκτησία του αγοραστή εκείνος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα.

    Κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από καταγγελία στην πολεοδομία, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει τη δυνατότητα να μεταβιβάσει το ακίνητο. Όταν έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσει πλέον τα προβλήματα που δημιουργούν οι παραβάσεις και ζητάει εξηγήσεις και βοήθεια από τον κατασκευαστή, εκείνος παριστάνει τον ανήξερο και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βγαίνει στο τηλέφωνο.

    Με λίγα λόγια, καλό είναι οι υποψήφιοι αγοραστές διαμερισμάτων στα Βριλήσσια, στο Χαλάνδρι, στην Φιλοθέη και στο Ψυχικό, να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα, να είναι υποψιασμένοι και να αποφεύγουν τον συγκεκριμένο κατασκευαστή, ο οποίος μάλιστα ζητάει και υπερβολικά χρήματα, εκτός αγοράς και τρόπους καταβολής τους, εκτός πλέον πραγματικότητας… 



    ΣΧΟΛΙΑ