• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Παρακολουθήστε LIVE το Delphi Economic Forum

    • NewsRoom
    Delphi Economic Forum

    Οικονομικό Φόρουμ Δελφών


    Με την εισαγωγική ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ξεκίνησαν στις 11:00 το πρωί οι εργασίες του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο θα διαρκέσει έως το Σάββατο 15 Μαΐου.

    Στους 10 θεματικούς πυλώνες του Φόρουμ θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις, είτε με φυσική παρουσία στα ειδικά διαμορφωμένα στούντιο στο Ζάππειο είτε διαδικτυακά, περισσότεροι από 1.000 προσκεκλημένοι ομιλητές από 42 χώρες. Στις 16:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισπανός ομόλογός του Πέδρο Σάντσεθ θα συμμετάσχουν από κοινού στις εργασίες του Φόρουμ, στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου θα έχουν συζήτηση με τον Florian Eder, δημοσιογράφο του Politico.

    Το σημερινό πρόγραμμα του Φόρουμ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις θεματικές ενότητες Ναυτιλία, «Μπλε Οικονομία», Υγεία, Ιστορία, Πολιτισμός και Πανδημία, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, διατλαντικές σχέσεις, ευρωπαϊκή οικονομία.

    Αναλυτικότερα, θα πάρουν μέρος με φυσική παρουσία στις συζητήσεις που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του εξαήμερου Φόρουμ οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα, του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, ο Πρόεδρος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τόνι Μπλερ.



    ΣΧΟΛΙΑ